Найкращі смартфони весни 2023 року: топ-5 моделей

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Не існує універсального смартфона, який підійшов би кожному. Вибір телефону залежить від бюджету і потреб користувача. Підібрати відповідний пристрій – непросте завдання. У сьогоднішній статті ми зібрали п’ять гідних моделей, які були випущені в поточному році. До списку увійшли і флагмани, і бюджетні варіанти.

Реклама

Samsung Galaxy S23 Ultra – найкращий флагман

Найкращим телефоном, випущеним у 2023 році, на поточний момент є Galaxy S23 Ultra. Він оснащений оновленим Dynamic AMOLED-екраном, який може перемикатися між 1 Гц і 120 Гц для економії заряду батареї та за необхідності відображати плавну анімацію.

У S23 Ultra також є те, чого не вистачає iPhone: стилус S Pen. Це цифрове перо можна використовувати для малювання та письма, воно дуже чутливе, а також має власний слот усередині телефону.

Samsung Galaxy S23 Ultra отримав вражаючу систему камер. Сенсор на 200 Мп, який завдяки технології об’єднання пікселів дає змогу знімати фотографії високої якості з роздільною здатністю 50 Мп або 12 Мп (цей режим рекомендуємо використовувати вночі для отримання деталізованих картинок з мінімальним шумом).

Крім того, Galaxy S23 Ultra побудований на новітньому та найпотужнішому чипі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (за потужністю поступається лише процесору Apple). Це один з найшвидших Android-телефонів, продуктивності достатньо практично для будь-якого завдання.

Смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra отримав таку ж батарею ємністю 5000 мА-год, що і S22 Ultra. Але час автономної роботи покращився завдяки більш енергоефективному чипсету (понад 39 годин розмов проти 32 годин у попередника).

OnePlus 11 – найкращий “вбивця флагманів”, найшвидша зарядка

Глобальна версія OnePlus 11 вийшла в середині лютого.

Повільна зарядка телефону може стати справжньою проблемою, особливо якщо ви постійно в русі. Ось чому OnePlus 11 виділяється швидкістю зарядки. Він випереджає таких гігантів, як Apple і Samsung: OnePlus 11 поставляється зі швидкою зарядкою SuperVooc потужністю 100 Вт. Для порівняння, iPhone 14 Pro Max має обмеження 30 Вт, а Samsung Galaxy S23 Ultra – 45 Вт. На зарядку смартфона з 0 до 100% потрібно всього 22 хвилини. І, на відміну від вищезазначених конкурентів, необхідний для досягнення такої швидкості зарядки пристрій йде в комплекті. При цьому акумулятора на 5000 мА-год вистачає на 30 годин 12 хвилин розмов.

Крім цього смартфон отримав топовий чипсет Snapdragon 8 Gen 2 і якісний LTPO3 Fluid AMOLED з діагоналлю 6,7 дюйма і підтримкою Dolby Vision і HDR10+ для перегляду відео у високій якості.

На тильному боці встановлено три камери:

  • 50 Мп із всеспрямованим автофокусом і оптичною стабілізацією;
  • 32 Мп (телефото) з дворазовим оптичним зумом;
  • 48 Мп (ширококутний, 115˚) з автофокусом.

Xiaomi 13 Lite – найкращий смартфон середнього класу

Xiaomi 13 Lite – чудовий варіант для тих, кому потрібен невеликий і легкий телефон середнього класу (159,2 x 72,7 x 7,2 мм, 171 г).

У цієї моделі стабільна продуктивність (Snapdragon 7 Gen 1, 35-е місце), яскравий OLED-екран, 50-мегапіксельна задня камера, здатна знімати в 4К. Основна камера трохи перенасичує кольори, але деяким користувачам це подобається. А для селфі передбачено відразу дві камери: 32 Мп і 8 Мп. Додатковий датчик дає змогу знімати красиві портрети з розмитим фоном.

У режимі розмов батарея на 4500 мА-год здатна пропрацювати майже 24 години, а для повної зарядки необхідно 42 хвилини.

Tecno Spark 10 Pro – найкращий дешевий смартфон

Тильна сторона Tecno Spark 10 Pro нагадує Apple. Однак, на відміну від айфонів, квадратний острів камери розташований на одному рівні з панеллю, на тлі матової кришки він виділяється глянсовою обробкою. На ньому є три круглі модулі, що випирають: дві камери (основний датчик – 50 Мп з фазовим автофокусом, характеристики допоміжного датчика не уточнюються) і подвійний світлодіодний спалах. Якість фотографій для сегмента вражаюче хороша навіть під час зйомки вночі.

Апаратна основа смартфона – чипсет Helio G88 (108-е місце), доповнений 8 Гб оперативної пам’яті. Для повсякденних завдань (інтернет, листування в соцмережах і месенджерах, перегляд відео тощо) продуктивність комфортна. Але в більшість сучасних ігор доведеться грати на низьких або середніх налаштуваннях графіки.

Спереду розташований великий 6,8-дюймовий дисплей з частотою оновлення до 90 Гц. Він чудово підходить для перегляду фільмів і серіалів.

Велика батарея на 5000 мА-год забезпечує цілий день роботи при досить активному використанні. Однак заряджається телефон повільно: повністю близько двох годин.

Poco X5 Pro – найкращий за співвідношенням ціни та якості

Порівняно з попередником у Poco X5 Pro 5G поліпшено майже все: дизайн, екран, продуктивність, камера, час автономної роботи.

Новинка отримала OLED-дисплей з високою частотою оновлення 120 Гц, Gorilla Glass 5, яскравістю до 900 ніт і сертифікатами HDR10 і Dolby Vision для насолоди високоякісною картинкою під час перегляду фільмів. Чудові динаміки з підтримкою звуку Dolby Atmos є гарним доповненням до екрана.

Акумулятора на 5000 мА-год вистачає на 32 години 10 хвилин розмов або 19 годин 30 хвилин відтворення відео. Повна зарядка досягається за 50 хвилин.

Смартфон побудований на популярному в середньому сегменті чипсеті, Snapdragon 778G (43-е місце).

Камери запозичені у Poco X4 Pro: 108 Мп з фазовим автофокусуванням, 8 Мп (ширококутний, 120˚) і 2 Мп (макро). Але новий чипсет дає змогу записувати відео у форматі 4K.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ