Смартфони

Смартфон, який в Україні залишився майже не поміченим. А даремно

Share

Є в Україні одна відома марка смартфонів, чий статус перебування в країні є загадкою. З одного боку, вона ні про який відхід не оголошувала, але з іншого вже кілька місяців не проявляє жодної активності: соціальні мережі мовчать, нові гаджети не анонсуються.

Йдеться про фірму ZTE. Навіть цікаво, яким чином у російський роздріб зміг просочитися її відносно новий бюджетник Blade V40 Vita. Невже “паралельним імпортом”? А може, фірма просто вирішила не афішувати свою присутність, щоб не потрапити під вторинні санкції? Все-таки невдалий досвід з американським урядом у ZTE вже був, причому задовго до гонінь на Huawei.

Але давайте перейдемо до самого смартфону, щоб не заглиблюватися в політику. За всієї своєї скромності V40 Vita володіє мінімум двома приємними деталями. Перша – злегка підвищена частота розгортки 90 Гц. Друга – великий акумулятор на 6000 мАг, що став настільки рідкісним у сучасних смартфонах. У поєднанні з не найпотужнішим процесором і HD-дисплеєм батарея має показувати чудову автономність і, судячи із зарубіжних оглядів, він її справді показує – до двох днів під час активного використання і до чотирьох у щадному! Крім цього, є швидка зарядка на 22.5 Ватт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі інші параметри повністю відповідають своєму класу. Чипсет Unisoc T606, 4/128 ГБ пам’яті LPDDR4x і UFS2.2, екран на 6.75 дюймів з частотою розгортки 90 Гц, камера 48+2+2 МП, NFC, застарілий Android 11. Є порт USB Type-C і сканер відбитків пальців. Дизайн цікавий: такий собі привіт від легендарного Realme C3. Шкода, червоного в Росії не буде, тільки зелений і темно-сірий.

У російському роздробі смартфон можна купити приблизно за 6000 грн. Ціна за такі характеристики відверто висока, фактично вона виправдовується тільки накопичувачем на 128 ГБ. Хорошою підмогою для ZTE було б продавати цей апарат за психологічні 5000 грн, і тоді він би став дуже популярним серед тих, кому потрібен пристрій з високою автономністю – по суті, єдиної цільової аудиторії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: ZTE
  • Останні записи

    Motorola представила новий смартфон у якого задня панель з дерева

    Сімейство смартфонів Motorola поповнила флагманська модель X50 Ultra. Крім потужного заліза, просунутої камери та «кіберспортивного»…

    17.05.2024

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024