Смартфон, який в Україні залишився майже не поміченим. А даремно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є в Україні одна відома марка смартфонів, чий статус перебування в країні є загадкою. З одного боку, вона ні про який відхід не оголошувала, але з іншого вже кілька місяців не проявляє жодної активності: соціальні мережі мовчать, нові гаджети не анонсуються.

Йдеться про фірму ZTE. Навіть цікаво, яким чином у російський роздріб зміг просочитися її відносно новий бюджетник Blade V40 Vita. Невже “паралельним імпортом”? А може, фірма просто вирішила не афішувати свою присутність, щоб не потрапити під вторинні санкції? Все-таки невдалий досвід з американським урядом у ZTE вже був, причому задовго до гонінь на Huawei.

Але давайте перейдемо до самого смартфону, щоб не заглиблюватися в політику. За всієї своєї скромності V40 Vita володіє мінімум двома приємними деталями. Перша – злегка підвищена частота розгортки 90 Гц. Друга – великий акумулятор на 6000 мАг, що став настільки рідкісним у сучасних смартфонах. У поєднанні з не найпотужнішим процесором і HD-дисплеєм батарея має показувати чудову автономність і, судячи із зарубіжних оглядів, він її справді показує – до двох днів під час активного використання і до чотирьох у щадному! Крім цього, є швидка зарядка на 22.5 Ватт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі інші параметри повністю відповідають своєму класу. Чипсет Unisoc T606, 4/128 ГБ пам’яті LPDDR4x і UFS2.2, екран на 6.75 дюймів з частотою розгортки 90 Гц, камера 48+2+2 МП, NFC, застарілий Android 11. Є порт USB Type-C і сканер відбитків пальців. Дизайн цікавий: такий собі привіт від легендарного Realme C3. Шкода, червоного в Росії не буде, тільки зелений і темно-сірий.

У російському роздробі смартфон можна купити приблизно за 6000 грн. Ціна за такі характеристики відверто висока, фактично вона виправдовується тільки накопичувачем на 128 ГБ. Хорошою підмогою для ZTE було б продавати цей апарат за психологічні 5000 грн, і тоді він би став дуже популярним серед тих, кому потрібен пристрій з високою автономністю – по суті, єдиної цільової аудиторії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.