Нова функція Android заощадить до 60% пам’яті на вашому смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ять смартфонів забивається досить швидко, а регулярно проводити чистку більшості власників ліньки. Тож рано чи пізно настає момент, коли доводиться судорожно міркувати, які програми можна видалити, а які краще залишити.

Google анонсувала нову функцію, яка дасть змогу відтермінувати цей момент. З нею додатки, які використовують рідко, будуть автоматично архівуватися. У стислому вигляді вони почнуть займати набагато менше місця, при цьому з пристрою нікуди не видаляться – за необхідності будь-який можна оперативно розархівувати і запустити.

Працювати функція буде таким чином:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Щойно користувач спробує встановити новий додаток з Google Play на смартфон, у якого закінчується вільна пам’ять, з’явиться спливаюче вікно з пропозицією увімкнути автоматичне архівування.
  2. Невикористовувані додатки, раніше встановлені користувачем, почнуть архівуватися. Щоб не заплутатися, всі стислі додатки позначатимуться в інтерфейсі значком хмари.

Нова функція інтегрується в Google Play і стане доступна в одному з найближчих оновлень Android. За словами розробників, вона допоможе звільнити до 60% пам’яті, яку займають додатки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.