Смартфони

Топ-3 смартфони Xiaomi, які не варті своєї ціни

Share

На хвилі підйому компанії (2018-2020) рік мені довелося користуватися значною кількістю девайсів бренду. У них був якийсь шарм. Можливо, річ у тім, що я радів новинкам у своїх руках, а можливо, це були справді хороші апарати.

Mi 9 SE прямо запав у душу і був вкрай задоволений ним протягом більш ніж 2-х років використання. Особисто мені не вистачає невеликих за розміром девайсів. Вони є на ринку, але їхня ціна занадто завищена.

Poco клонує смартфони Redmi і випускає їх на глобалку. Xiaomi роблять нові моделі на базі Redmi, які вже вийшли в Китаї. Лінійка бренду роздута як ніколи раніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Візьміть собі на замітку, девайси, про які ми говоримо нижче – не найкращий вибір, з ними каші не звариш – і на те є реальні причини.

Нам неодноразово траплялися матеріали, автори яких рекомендують взяти собі Redmi Note 11. Аргументуючи це хорошою “оптимальністю” для більшості користувачів.

Нагадаю, гаджет коштує в районі 8000 грн і пропонує нам 680 “дракона”, 4 Гб оперативки, Amoled екран з частотою 90 Гц. Не будемо сперечатися, що стерео звук тут справді непоганий, але чи варто вибирати його через лише один параметр?

За технічною частиною смартфон зливає навіть дідусеві Redmi Note 10s (6 ГБ ОЗП), і якщо ви хочете взяти Xiaomi – дивіться в його бік. Тут немає 90 Гц, але з 680 Драконом “розкрити” їх все одно вдається рідко.

За ті ж гроші отримуємо цікавіший процесор – майже на 50К папуг більше, якісніший основний модуль камери. Екран, який вигорає не так швидко, і ви з меншою ймовірністю зустрінете фантомні сліди після року використання.

За знижкою можна взяти Tecno Pova 3 вже перевірений часом. Або навіть цікавіший і дешевший Poco M4 5G (6 Гб ОЗП) – у ньому також є 90 Гц, гарний запас потужності (380К AnTuTu), швидкий сканер у кнопці та IP52.

Новинка Redmi, яка з’явилася в наших магазинах буквально тиждень тому, вийшла дуже дивною і відверто слабкою. Таке відчуття, що Xiaomi побували в гостях у Samsung і тепер у них в голові повна каша.

Redmi 12C отримав новий дизайн. Напевно цим можна було пишатися років 10 тому. Якщо подивитися уважно, смартфон являє собою справжній мотлох. Його випереджає в креативності тільки HTC Wildfire або Samsung серії A0 S.

Гаджет деградував порівняно навіть із 10-ю серією. Криза начебто трохи спала, а смартфони кращими не стали. На борту тепер MediaTek 12 нм, який ледь вибиває 215к в AnTuTu. На його тлі Redmi 10C виглядає крутіше і швидше за рахунок Snapdragon 680.

Новинка отримала повільну флеш-пам’ять – eMMC 5.1. Навіть корейці не опускаються до такого. У Redmi 10C була швидка пам’ять UFS 2.2, яка давала змогу швидко працювати системі та застосункам. Ще телефон отримав Micro USB роз’єм замість USB type C. Це викликає лише посмішку.

Навіть блок зарядки став на 8 Вт повільнішим. У новинці 10 Вт зарядка. Усе це складається в загальний комфорт роботи з пристроєм. Пощадіть себе, не беріть це. Залиште Redmi 12C для тих, кого не шкода.

Дедалі частіше замислююся про те, що незважаючи на досвід у сфері смартфонів мені дуже складно вибрати девайс. Дивишся на свій телефон у руках, потім дивишся на ринок і хочеться тільки сумувати.

Це вже не смішно, а просто боляче. Ми розуміємо, що Xiaomi випустили його в пік кризи, але криза значно зменшилася, а ціна на смартфон не впала ні на копійку. Xiaomi навчилися розширювати лінійку, а думати головою – ні.

Redmi Note 11 Pro 5G пропонує нам “свіжий” Snapdragon 695 і 6 гб ОЗП. Я не сперечаюся, це нормальний сетап. АЛЕ! Нормальний для бюджетника. Нагадаю, що ціна пристрою в офіційному роздробі тримається на рівні 15 000 грн. Так, тут Amoled 120 Гц і 108 Мп модуль (як відомо, даремний з таким чіпом).

Буквально місяць тому на ринок викотили Poco X5 (c 8 Гб ОЗП), який не поступається за характеристиками. Він на 7 тисяч дешевше і пропонує все теж саме.

Також – на 2 тисячі дешевше є в рази цікавіший Poco X5 Pro 5G, який обіцяє стати хітом 2023 року. У ньому об’єктивно субфлагманський 778G “дракон” 8 Гб оперативки. Вибиває майже 550К “папуг” AnTuTu і має хороший запас.

Яскравий Amoled 120 Гц, питань немає. Новенька 67 Вт швидка зарядка, хороший стереозвук, уже апдейтнутий 108 Мп модуль. І з 778 драконом він показує набагато цікавіший результат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

  • Кажу чесно ніколи не юзав сяомі, пое дуде бісили сяоміводи... так от тепер сяоміводи, що будете робити після вчорашньої новини?

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    OpenAI представила GPT-4o

    OpenAI оголосила про випуск нової флагманської моделі генеративного ІІ під назвою GPT-4o, повідомляє TechCrunch. Нову модель планують…

    14.05.2024

    Смартфони Sony втрачають позиції на тлі успіху Google Pixel

    В останні роки ринок смартфонів зазнав значних змін, і одним із ключових гравців, які вплинули…

    14.05.2024

    Apple почне продавати шолом Vision Pro за межами США

    Apple готується розпочати продаж своєї гарнітури доповненої реальності Vision Pro в Європі та Азії, прагнучи…

    14.05.2024

    Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

    В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з'явилося нове меню «Здоров'я» акумулятора (Battery Health)…

    14.05.2024

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024

    7 способів обійти захист від скидання налаштувань до заводських налаштувань на пристроях Samsung

    Перевірка облікового запису Google, також відома як захист від скидання до заводських налаштувань, є інтегрованою…

    14.05.2024