Статті

Бездротові навушники – обов’язковий аксесуар для смартфона

Share
Час читання: 3 хв.

Хоча сучасні смартфони є повноцінними пристроями, для них не бракує вартих уваги аксесуарів. Бездротові навушники, безумовно, можна вважати одним з найважливіших аксесуарів для сучасних телефонів.

Чому бездротові навушники дуже корисні?

Бездротові навушники стануть у пригоді кожному, хто хоче користуватися мультимедійними функціями свого смартфона, особливо поза домом. Технічно ніщо не заважає вам, наприклад, увімкнути улюблений серіал у трамваї або послухати музику через динаміки телефону. Ось тільки якість звуку часто не дуже хороша (особливо у дешевих смартфонах), а люди навколо можуть бути не в захваті від того, що ви силоміць змушуєте їх радіти власним музичним уподобанням. Бездротові навушники, такі як Apple AirPods, вирішують цю проблему.

Якісні навушники також стануть у нагоді для голосових дзвінків та відеоконференцій. У наш час все частіше можна не сідати за комп’ютер, коли нам потрібно взяти участь в онлайн-зустрічі. Адже смартфони мають дедалі кращі фронтальні камери, які забезпечують цілком достатню якість зображення, а екрани з діагоналлю близько 6 дюймів дозволяють бачити інших учасників зустрічі та презентацію, що демонструється. Бездротові навушники з мікрофоном є ідеальним доповненням – вони дозволяють нам зосередитися на питаннях, що обговорюються під час зустрічі, а інші люди можуть чути нас в потрібній якості, навіть якщо телефон не знаходиться поруч з головою.

Чим бездротові навушники кращі за свої дротові аналоги?

На жаль, бездротові навушники, як правило, дорожчі за дротові. Незважаючи на це, зазвичай саме бездротові моделі є кращим вибором в якості аксесуару для смартфона. На це є три причини.

По-перше, все більше і більше моделей смартфонів не мають роз’єму для навушників. Це означає, що класичні навушники просто не підключаються до телефону. Деякі виробники включають в комплект перехідник з USB-C на 3,5-мм роз’єм. Однак це означає певну комбінацію і неможливість одночасно заряджати смартфон і користуватися навушниками.

По-друге, бездротові навушники зручніші у використанні. Зникає проблема заплутаного кабелю, який доводиться розплутувати перед використанням навушників. Кабель також не обмежує наші рухи і не може бути випадково від’єднаний, тому що його просто немає. Це можна особливо оцінити взимку, коли тягнути кабель навушників під куртками і шарфами може бути вкрай незручно. Тим, хто часто ходить у шапці, варто подумати про придбання бездротових навушників без сенсорних панелей, щоб контакт з матеріалом не викликав небажаних команд.

По-третє, бездротові навушники в певному сенсі менш надійні. Кабель в класичних навушниках в місці з’єднання з штекером часто рветься. Іноді виникають проблеми з кабелем, через що один навушник відтворює звук гірше або взагалі перестає працювати. Бездротові навушники не мають кабелю і, відповідно, позбавлені проблем, описаних в цьому пункті.

Який тип бездротових навушників вибрати?

Один з найпростіших поділів навушників – це поділ на внутрішньоканальні та накладні. Іноді хтось використовує бездротові внутрішньоканальні навушники поза домом, підключаючи їх через Bluetooth до телефону. Наприклад, бездротові навушники JBL можуть бути хорошим вибором – пристрої цього бренду високо оцінені користувачами, і ви можете придбати хорошу накладну модель приблизно за 200 фунтів стерлінгів.

Однак для більшості людей найкращим вибором будуть навушники True Wireless, такі як AirPods Pro 2. TWS-навушники легкі і компактні, що робить їх зручними для носіння в рюкзаку або навіть в сумці чи кишені. Крім того, вони мають зарядний кейс, який дозволяє заряджати навушники кілька разів. Деякі моделі оснащені активним шумозаглушенням, що дуже зручно, наприклад, при використанні навушників поблизу жвавої дороги.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Qualcomm готує новий флагманський процесор Snapdragon 8 Extreme Edition

    Замість очікуваного Snapdragon 8 Gen 4, компанія Qualcomm готується представити новий флагманський процесор під назвою…

    09.10.2024

    Apple додала останні iPod nano і iPod shuffle до списку застарілих пристроїв

    Компанія Apple офіційно додала останні моделі iPod nano та iPod shuffle до списку застарілих пристроїв,…

    09.10.2024

    Як авіарежим у телефоні може полегшити життя: 5 прихованих можливостей відомої функції

    Режим польоту необхідний на борту літака, щоб унеможливити перешкоди бортової апаратури. Поки він увімкнений, неактивно…

    09.10.2024

    Samsung випустить бета-версії One UI 7 і Android 15 для користувачів до кінця 2024 року

    Модератор офіційного форуму користувачів мобільних пристроїв Samsung повідомив, що процес бета-тестування нового інтерфейсу One UI…

    09.10.2024

    Павло Дуров назвав нововведення, які скоро з’являться у Telegram

    Засновник Telegram Павло Дуров анонсував наступну хвилю нововведень, які з'являться у месенджера найближчими днями. Що…

    09.10.2024

    Apple показала вражаючі можливості камери iPhone 16 Pro

    Компанія Apple випустила новий рекламний ролик, присвячений одній з недооцінених функцій iPhone 16 Pro і…

    08.10.2024