Без категорії

Samsung показали народний смартфон, який знищив всі негативні шаблони про фірму

Share

Samsung. Бренд дарує біль і надію одночасно. Дике зростання цін і загальна криза знизили попит на їхню продукцію. За 1.5 року економічного спаду бренд сильно просів у продажах, і це змусило їх задуматися, чи все вони роблять правильно.

Смартфони компанії в бюджеті до 23+ тисяч завжди були досить дивними. Технічні характеристики бюджетників і субфлагманів не дуже сильно відрізнялися. Потім нам подарували ще й універсальний дизайн майже у всієї лінійки за типом флагманів.

Бренд іде шляхом Apple. Правильно це чи ні – не відомо. Підтвердилися чутки осені та початку зими 2022 року щодо новинок і можна сказати – наші очікування виправдалися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поїхали!

Якщо ще 3 роки тому смартфони лінійки А20 і А50 були мало конкурентно-спроможними, то тепер все змінилося. По суті, смартфони вже приїхали в Україну, але поки їх дуже мало, тому ціни далекі від РРЦ і тих, які ми очікуємо. Упевнений, що найближчим часом ситуація зміниться, тому що поточні ціни просто ламають всю лінійку бренду.

Смартфон, який дійсно нас вразив восени минулого року – новенький Galaxy A34. Попередній Galaxy – A33 вже виглядав дуже непогано, але все ж таки відставав від конкурентів.

Віртуальний датчик наближення (як завжди) показував себе не дуже. Exynos 1280 вибивав лише 390к AnTuTu.

Так, цього цілком достатньо для пересічного користувача, але, на відміну від тих же Realme, Honor, Vivo, оболонка Samsung важча, і тому запасу тут поменше. Також А33 напружував досить високим ШІМ, навіть у бюджетних Redmi він був нижчим.

Galaxy A34 отримав набагато цікавіший і якісніший Amoled з частотою 120 Гц і піковою яскравістю в 1000 ніт. Сканер під екраном, є навіть захист IP67. Тут китайці сумно зітхнули.

Гаджет отримав чіп Dimensity 1080 і цілих 8 Гб ОЗП. Невже вони зробили ідеальний смартфон і ми тепер не подумаємо купити собі китайців? Такий сетап хоч і не підкорює гори, але вибиває 480 000 балів в AnTuTu, а це вже дуже цікаво.

Так, різниця з А33 5G не в 2 рази, але, з урахуванням 8 Гб ОЗП, потужніших ядер, робота точно стане дуже плавною і приємною.

Батарея на 5000 мАг і 25 Вт, тут все стандартно. Натомість, вони поліпшили камеру, 48 Мп модуль має оптичну стабілізацію і апертуру F./1.8.

Вони замінили сенсор на Sony, тож картинка має стати кращою ніж на Galaxy A33. Фронтальна камера на 16 Мп вміє знімати 4К 30 кадрів. (Ми все ближче і ближче до айфона).

Смартфон виглядає супер цікавим. Ми отримуємо тут майже все, що хотіли побачити від них в останні 3 роки. Не дарма вони роздували ціни на смартфони… просто хотіли зробити ідеальний продукт).

Тепер немає ОСОБЛИВОГО сенсу дивитися на флагмани і 70-ту лінійку, тому що Galaxy A54 закидає всього з лишком. Тильна панель новинки зі скла. Смартфон впритул наближається до флагманів.

Смартфон отримав ще більш наворочений екран Super Amoled 120 Гц з HDR10+ і низьким значенням ШІМ. Корейці не полізли в експерименти і тому ніяких “водоспадів” тут немає. Це дуже добре для пересічного споживача, надійність зростає. Сканер, звичайно ж, під дисплеєм.

Galaxy A54 отримав покращений власний фірмовий чіп – Exynos 1380 за техпроцесом 5 нм. Він трохи програє в максимальній частоті Dimensity, але завдяки вищій частоті GPU вибиває понад 520 000 балів AnTuTu. На борту 8 ГБ ОЗП і швидка флеш-пам’ять UFS 3.1. Сетап цілком придатний і тепер смартфон однозначно не гірший за своїх китайських конкурентів.

Телефон отримав основний модуль на 50 Мп і якість фото відрізняється від А34 приблизно на 30%, не більше. Є оптична стабілізація, сенсор IMX 766.

Ширококутний модуль також підтягнули за якістю, він став 12 Мп. Фронталка показує себе значно краще ніж на А34. Менше артефактів, краща яскравість і динамічний діапазон за рахунок 32 Мп модуля. 4к 30 кадрів також у наявності.

Так, у нього все ще повільна 25 Вт зарядка і навіть немає блоку в комплекті. Проте обидва смартфони виглядають як потенційний хіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Головне не написали, ціни, в порівнянні з китайцями вищі в два рази

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Названо смартфони Nokia які отримають Android 15

    Nokia - один з небагатьох брендів, які пропонують на своїх смартфонах версію Android, близьку до…

    16.05.2024

    Виявлено перший троян для iPhone: ступінь його ризику досі невідома

    Торік, у жовтні 2023 року, на Android з’явився новий троян “Golddigger”, який використовує служби доступності.…

    16.05.2024

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024