Смартфони

iPhone 14 Plus – чи варто його брати. Авторитетний розбір від експертів

Share
Час читання: 2 хв.

Смартфон 14 Plus виявився унікальним апаратом у лінійці Apple. Компанія вперше створила великий девайс, за специфікаціями багато в чому наближений до флагманських моделей.

Експерти зробили огляд апарату, а ми вибрали головне.

Найважливіше питання – чи зручний цей девайс у використанні? З одного боку, він має ті самі габарити, що й 14 Pro Max, з іншого, смартфон важить менше. “Його впевненіше тримаєш у руці, він не так сильно тисне на мізинчик, оберігаючи його від мозолі”, – зауважив автор. З розмірами нічого не поробиш, від цього страждають усі власники Pro Max: набирати текст однією рукою некомфортно, дотягнутися до верхньої частини дисплея складно, телефон може легко випасти. Камера в гаджета знімає приблизно на тому ж рівні, що й в iPhone 13. Тут немає телевіка і лідара, але вночі і в портретному режимі апарат фотографує цілком гідно. До речі, шикарна якість відеозапису на місці.

Ще один важливий момент – акумулятор. Плюсовий телефон тримає добре, виходить 7-8 годин екранного часу. Такий самий результат у iPhone 14 Pro Max, який коштує помітно дорожче. За 30 хвилин біля розетки девайс, що повністю сів, заряджається на 50%, повна зарядка займає дві години. На жаль, швидкої зарядки – таких, як у Android-флагманів – тут немає: купувати адаптер потужністю понад 20 Вт немає сенсу.

Про продуктивність пристрою довго розповідати не потрібно. Як і всі телефони Apple, що вийшли останні два-три роки, у 2023 році “плюс” відмінно справляється з усіма завданнями і додатками. Різниці в порівнянні з дорогими флагманами немає практично ніякої.

Чи варто купувати iPhone 14 Plus? “Цей апарат не всі зрозуміли, але якщо дивитися на нього очима власників iPhone 7 Plus або 8 Plus, то все стає на свої місця, він буде чудовою заміною для старого айфона”, – підсумував автор. Коротше кажучи, беріть і не пошкодуєте – звісно, якщо потрібен такий величезний телефон

Базовий iPhone 14 Plus з накопичувачем 128 Гбайт зараз можна купити за 40 000 гривень. В наявності навіть є нова жовта версія, але вона поки що ексклюзивна і коштує дуже дорого.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    У Samsung відповіли на чутки про можливий продаж напівпровідникового підрозділу

    Як повідомляє Reuters, представник південнокорейської корпорації Samsung прокоментував чутки про можливий продаж підрозділу з випуску…

    08.10.2024

    Microsoft рекомендує придбати новий ПК через закінчення життєвого циклу Windows 10

    Microsoft готується до завершення підтримки Windows 10, і через рік більше не будуть випускатися оновлення,…

    08.10.2024

    Binance запускає фармінг токена SCR від проекту Scroll на Launchpool

    Криптобіржа Binance оголосила про запуск фармінгу токена SCR від проекту Scroll на своїй платформі Launchpool.…

    08.10.2024

    Розумне кільце від Apple може бути представлене вже 2026 року

    На думку аналітиків CCS Insight, Apple вже в 2026 році може випустити розумне кільце, яке…

    08.10.2024

    Названо перші смартфони Huawei, які сумісні з HarmonyOS NEXT

    Huawei оголосила про початок публічного бета-тестування фірмової операційної системи HarmonyOS NEXT. Водночас компанія опублікувала офіційний…

    08.10.2024

    У WhatsApp впровадили функцію створення посилань на дзвінки з інтерфейсу чату

    У популярному месенджері WhatsApp з'явиться нова функція. Про це повідомляє  портал WABetaInfo. Що ще відомо…

    08.10.2024