Смартфони

У яких iPhone є дві фізичні сім-картки і чи безпечно такий купувати

Share
Час читання: 2 хв.

Багато користувачів, особливо ті, хто ще недавно був власником телефону на Android, хочуть дізнатися, чи можна купити Айфон з двома сімками. І це не дивно: використовувати відразу кілька номерів набагато зручніше, ніж скрізь брати з собою два телефони. Чи бувають Айфони з двома сім-картами, і чому їх складно купити, читайте в нашій статті.

e-SIM як варіант кількох сімкарт на iPhone

Технологія e-SIM – це сучасне альтернативне рішення для зв’язку. Простіше кажучи, це віртуальна картка, яку ви завантажуєте прямо в пам’ять телефону без купівлі фізичного носія. Але є один важливий нюанс: щоб завантажити номер телефону таким шляхом, вам потрібен смартфон зі спеціальним мікрочипом, який є не у всіх пристроях.

У техніці Apple ця мікросхема з’явилася ще після випуску лінійки ХS і XR. І відтоді виробник додає цю функцію на всі нові гаджети. Тому якщо у вас десяте “яблуко” або новіше, ви можете спокійно завантажити на нього до восьми номерів. Зверніть увагу, що активними одночасно можуть бути максимум два з них.

До того ж, ніхто не забороняє вам вставити одну традиційну SIM-карту в слот, а потім підключити разом з нею віртуальну. Більшість вважають за краще використовувати саме такий спосіб зв’язку.

Класичний подвійний зв’язок

Але залишаються й ті користувачі, хто мріє відкрити “лоток” смартфона і побачити там слот для двох сімок. Це теж можливо, хоча й дещо складніше. Річ у тім, що такі девайси випускаються лише для деяких країн: Китаю, Гонконгу та Макао. І відшукати їх на ринку досить складно. До того ж, є багато недобросовісних продавців, які пропонують підробку замість оригінальних китайських апаратів.

Також варто зазначити, що китайські смартфони, які продаються на “сірому” ринку, не мають офіційної гарантії. Тому ви не зможете за необхідності віднести їх в офіційний сервісний центр і полагодити за рахунок виробника. А через паралельний імпорт у них ще й вища вартість.

Якщо ви все ж таки вирішили купити азіатську модель, вибирайте пристрій із написом “Dual Sim” або “CN” на коробці. Це теж має бути телефон серії XR/XS Max і вище. Але в цей список не входять гаджети 12-13 mini і оновлений SE. Виробник пояснює це тим, що у цих пристроїв занадто маленький корпус, в якому просто не поміщається лоток для двох сімкарт.

 

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    iPhone 17 Pro, ймовірно, буде доступний у трьох нових яскравих кольорах

    Apple може повернутися до яскравішої палітри кольорів у новому iPhone 17 Pro, після того як…

    08.10.2024

    Чутки: смартфони серії Samsung Galaxy S25 отримають чіпи MediaTek

    По мережі ходить багато суперечливих чуток про те, яким же таки чіпами будуть оснащені майбутні…

    08.10.2024

    Що таке рівень захисту ІР. Як дізнатися, наскільки ваш гаджет захищений від пилу та бруду

    Сучасні гаджети часто мають маркування IP, яке вказує на певний клас пиловологозахисту. Однак це не…

    08.10.2024

    Дослідження виявило негативний вплив Android-смартфонів на особисте життя

    Дослідження компанії All About Cookies, опубліковане в New York Post, виявило, що використання Android-смартфону може…

    08.10.2024

    Samsung може втратити статус найбільшого на планеті виробника чіпів пам’яті

    Як повідомляє видання Korea Times, південнокорейська корпорація Samsung за підсумками третього кварталу 2024 року може…

    08.10.2024

    Android стане більш відкритим, ніж будь-коли раніше

    Корпорацію визнали монополістом серед магазинів додатків для Android-пристроїв і поклали відразу кілька зобов'язань, які набудуть…

    08.10.2024