Топ-10 корисних фактів про смартфони Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфонів на Андроїді у світі незліченна безліч. Вони всі різні за ціною, продуктивністю, дизайном та іншими параметрами. Саме тому кожен може підібрати відповідний за ціною і характеристиками пристрій.

Ми зібрали відповіді на запитання, які цікавлять користувачів найчастіше.

Один виробник, одна модель пристрою, різні версії. У чому між ними різниця?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відповідь проста. Технології розвиваються, практично щодня з’являється щось нове, поліпшене, доопрацьоване. З кожною моделлю виробники доповнюють свій пристрій чимось з останніх розробок.

Як не зіпсувати акумулятор

Тут є кілька правил: тільки оригінальні та справні аксесуари, не розряджати в нуль, не тримати на зарядці, коли вже 100%. По суті, з 40% можна ставити на зарядку. Залишати на всю ніч не варто.

Чи потрібно після купівлі заряджати до 100%

Ні, це було потрібно для нікелевих батарей, які ставили в старі смартфони. Зараз акумулятори літієві, і їм це не потрібно. На ресурс або працездатність батареї ця дія ніяк не впливає.

Де подивитися IMEI

Раніше було просто: зняв кришку і побачив IMEI. Зараз пристрої нерозбірні, зате є команда *#06#. Вводите, натискаєте кнопку виклику й отримуєте IMEI.

Чому не прикріплюється зображення до контакту

Тут усе залежить від того, де зберігається контакт. Якщо на сімці, то не вийде прикріпити фото. Переносите контакт у пам’ять пристрою, потім обираєте зображення і в його опціях вибираєте “Встановити як”, далі обираєте пункт “Зображення контакту” або подібне.

Як правильно захистити екран

Перше – захисне скло. Gorilla Glass або Asahi Glass Dragontrail зарекомендували себе як міцні, витривалі та ефективні. Вони дійсно захищають екран. При цьому вони самі можуть пошкодитися. Наприклад, простий пісок залишає серйозні подряпини. Тому додати до захисту чохол буде не зайвим.

Як працює акселерометр

Це сенсор, встановлений у смартфоні, який визначає його місце розташування в просторі. Під час налаштування пристрою система може запропонувати налаштувати і його для таких додатків, як компас тощо. До речі, саме акселерометр відповідає за адекватний поворот екрана, чіткий крокометр і подібні опції.

Як збільшити час роботи батареї

Тут варіантів багато: знижуєте яскравість екрана, закриваєте непотрібні застосунки і застосунки, які працюють у фоновому режимі, прибираєте автопідключення до Wi-Fi, встановлюєте спеціальний застосунок для оптимізації роботи пристрою.

Як повністю видалити додаток

Просто видалити ярлик з робочого столу буде недостатньо. Заходьте в “Налаштування”, переходьте в “Додатки”, знаходьте непотрібний і заходьте у вкладку. Там вибираєте, що з ним зробити: “Призупинити” або “Видалити”.

Як поставити мелодію на дзвінок конкретного абонента

По-перше, контакт має бути в пам’яті пристрою, а не на сімці. Якщо це так, то заходите в контакт і натискаєте “Редагувати”. Назва наступного пункту на різних пристроях може відрізнятися: “Задати мелодію”, “Мелодія виклику” тощо. Заходите, обираєте мелодію і зберігаєте зміни.

Як ви розумієте, питань ще багато, тому ми ще не раз повернемося до цієї теми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.