Смартфони

Який iPhone варто обрати у 2023 році. Підказуємо, на що звернути увагу

Share

У світі величезної конкуренції на ринку смартфонів iPhone, безумовно, не є очевидним вибором. І все ж мільйони людей обирають телефони з надкушеним яблуком на задній панелі, на радість компанії з Купертіно, її партнерам та інвесторам. Якими б не були ваші мотиви, ми розглянемо, які смартфони від Apple варто купувати у 2023 році.

Чим новіший iPhone, тим довша підтримка виробника

Перш за все, покупка нового смартфона від Apple не обов’язково означає витратити більше, ніж на стару, вживану машину. Такий iPhone 11 з 64 ГБ вбудованої пам’яті можна купити менш ніж за 20 000 грн. Але чи буде це гарною інвестицією на найближчі два-три роки? В середньому, я б сказав, що так.

iPhone 11

Перш за все, такий iPhone 11 не підтримує технологію 5G. У Польщі бл. 2023 року це може не бути проблемою, але оператори GSM роблять все можливе, щоб розширити зону покриття цієї мережі. Я також ціную високу швидкість завантаження і можливість іноді запускати ігри на потокових сервісах, тому – принаймні для мене – відсутність можливостей 5G дискваліфікує будь-який смартфон сьогодні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ну, і як я вже згадував у заголовку, чим старіший телефон, тим коротша підтримка виробника. Я говорю не тільки про самі оновлення iOS, а й – що ще важливіше – про патчі безпеки. Тому, окрім очевидної переваги у використовуваних технологіях, новіший і дорожчий смартфон Apple варто розглядати саме через довший доступ до патчів безпеки.

iPhone 13, найрозумніший вибір

Ми перескочимо на два покоління вперед і перевіримо ціну на iPhone 13, пропозицію Apple 2021 року. Що ж, тут я вже трохи спантеличений – телефон з 128 ГБ вбудованої пам’яті можна придбати менш ніж за 25 000 грн. У порівнянні з 11-ю моделлю, тут є більш потужний акумулятор (3240 мАг), покращений екран (OLED і 800 ніт), а також більше пам’яті і триваліша підтримка виробника.

На даний момент було б найрозумніше обрати саме цю модель, а не 14-ту, ціна якої сягає 35 000 грн, якщо ми не встигнемо на одну з акцій. Хоча б тому, що відмінності в технічних характеристиках новітнього обладнання Apple недостатньо переконливі, щоб розглядати стандартну модель з торішньої серії смартфонів. Ситуація кардинально змінюється, коли ми розглядаємо варіант для професіоналів.

iPhone 14 Pro – для тих, хто працює зі смартфоном

Якщо ви багато знімаєте відео або працюєте з камерою, ви можете виявити, що стандартний смартфон Apple може запропонувати недостатньо можливостей. Якщо це так, вам потрібно звернути свій погляд на iPhone 14 Pro, який є великим кроком вперед у порівнянні з iPhone 13 Pro.

Перш за все, величезний стрибок у якості основної камери (48 Мпікс проти 12 Мпікс у попередній моделі!) Останній смартфон Apple також додає функцію Always on Display та унікальну функцію Dynamic Island, яка відображає інформацію з активних додатків у верхній частині екрану.

Професійний смартфон Apple також оснащений трохи потужнішим акумулятором, ніж його попередник (3200 мАг проти 3095 мАг у попередника), а також новішим процесором A16 Bionic. Навіть якщо це досить дорога покупка, мені однозначно легше виправдати такий перехід, ніж перехід між стандартними 13 і 14. А ще є впевненість, що ми отримаємо найдовшу на даний момент підтримку виробника з оновленнями, можливо, навіть до 2030 року!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    У мережі показали iPhone майбутнього, який неможливо не захотіти

    На хвилі хайпа навколо «смартфонозамінників майбутнього» — невеликих пристроїв з нейромережами, керованими голосом — дизайнери…

    06.05.2024

    Як штучний інтелект допомагає нам жити

    Ми живемо в епоху розвитку нейромереж — комп'ютерні системи реально починають думати практично так, як…

    06.05.2024

    Смартфони з технологією eSIM 2024: віртуальна сім-картка, як користуватися

    Сучасна технологія eSIM спрощує процес підключення до мобільного зв'язку та відкриває нові можливості для різних…

    06.05.2024

    Японці протестували перший у світі 6G-девайс: у 10 разів швидший, ніж 5G

    Над проектом 6G-пристрою одночасно працювали такі компанії, як NEC Corporation, Fujitsu, DOCOMO та NTT. На…

    06.05.2024

    У мережу злили перші подробиці про флагман Xiaomi 15 Pro

    Перше, на що звернуло увагу джерело, так це на те, що Xiaomi 15 Pro отримає…

    06.05.2024

    «Розкладачку» Motorola Razr 50 Ultra показали наживо до анонсу

    Майбутній доладний телефон Motorola Razr 50 Ultra, схоже, близький до випуску, оскільки в мережі з'явилися…

    06.05.2024