Який iPhone варто обрати у 2023 році. Підказуємо, на що звернути увагу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світі величезної конкуренції на ринку смартфонів iPhone, безумовно, не є очевидним вибором. І все ж мільйони людей обирають телефони з надкушеним яблуком на задній панелі, на радість компанії з Купертіно, її партнерам та інвесторам. Якими б не були ваші мотиви, ми розглянемо, які смартфони від Apple варто купувати у 2023 році.

Чим новіший iPhone, тим довша підтримка виробника

Перш за все, покупка нового смартфона від Apple не обов’язково означає витратити більше, ніж на стару, вживану машину. Такий iPhone 11 з 64 ГБ вбудованої пам’яті можна купити менш ніж за 20 000 грн. Але чи буде це гарною інвестицією на найближчі два-три роки? В середньому, я б сказав, що так.

iPhone 11

Перш за все, такий iPhone 11 не підтримує технологію 5G. У Польщі бл. 2023 року це може не бути проблемою, але оператори GSM роблять все можливе, щоб розширити зону покриття цієї мережі. Я також ціную високу швидкість завантаження і можливість іноді запускати ігри на потокових сервісах, тому – принаймні для мене – відсутність можливостей 5G дискваліфікує будь-який смартфон сьогодні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ну, і як я вже згадував у заголовку, чим старіший телефон, тим коротша підтримка виробника. Я говорю не тільки про самі оновлення iOS, а й – що ще важливіше – про патчі безпеки. Тому, окрім очевидної переваги у використовуваних технологіях, новіший і дорожчий смартфон Apple варто розглядати саме через довший доступ до патчів безпеки.

iPhone 13, найрозумніший вибір

Ми перескочимо на два покоління вперед і перевіримо ціну на iPhone 13, пропозицію Apple 2021 року. Що ж, тут я вже трохи спантеличений – телефон з 128 ГБ вбудованої пам’яті можна придбати менш ніж за 25 000 грн. У порівнянні з 11-ю моделлю, тут є більш потужний акумулятор (3240 мАг), покращений екран (OLED і 800 ніт), а також більше пам’яті і триваліша підтримка виробника.

На даний момент було б найрозумніше обрати саме цю модель, а не 14-ту, ціна якої сягає 35 000 грн, якщо ми не встигнемо на одну з акцій. Хоча б тому, що відмінності в технічних характеристиках новітнього обладнання Apple недостатньо переконливі, щоб розглядати стандартну модель з торішньої серії смартфонів. Ситуація кардинально змінюється, коли ми розглядаємо варіант для професіоналів.

iPhone 14 Pro – для тих, хто працює зі смартфоном

Якщо ви багато знімаєте відео або працюєте з камерою, ви можете виявити, що стандартний смартфон Apple може запропонувати недостатньо можливостей. Якщо це так, вам потрібно звернути свій погляд на iPhone 14 Pro, який є великим кроком вперед у порівнянні з iPhone 13 Pro.

Перш за все, величезний стрибок у якості основної камери (48 Мпікс проти 12 Мпікс у попередній моделі!) Останній смартфон Apple також додає функцію Always on Display та унікальну функцію Dynamic Island, яка відображає інформацію з активних додатків у верхній частині екрану.

Професійний смартфон Apple також оснащений трохи потужнішим акумулятором, ніж його попередник (3200 мАг проти 3095 мАг у попередника), а також новішим процесором A16 Bionic. Навіть якщо це досить дорога покупка, мені однозначно легше виправдати такий перехід, ніж перехід між стандартними 13 і 14. А ще є впевненість, що ми отримаємо найдовшу на даний момент підтримку виробника з оновленнями, можливо, навіть до 2030 року!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.