Бюджетні смартфони з відмінною камерою цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі ми знаємо, що в наш час камера на нашому смартфоні відіграє дуже важливу роль, і не важливо, чи любите ви фотографувати кішечок, пташок або рослини на вулиці, однаково вам доведеться сфотографувати в чіткій якості показання лічильників, документи по роботі або ін.

Я розповім про особистий рейтинг з п’яти смартфонів з гарною камерою, всі смартфони з цієї добірки будуть коштувати не дорожче 15 000 тисяч гривень, і основний упор ми зробимо на камери.

Спеціально підібрав гаджети з різних брендів. Перевіряв перед випуском ролика ціни в інтернеті, ми розглядаємо тільки нові.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Google Pixel 6a

Цього американця зараз можна купити до 15 000 тисяч. Це цікавий апарат середнього класу, з модним дизайном, і по справжньому класною камерою.

За хар-ками є моделька тільки з 128 ГБ пам’яті, можливо для когось це буде стоп-фактором, оперативна пам’ять тут 6 ГБ,

Дисплей 6,13 дюймів з частотою оновлення 60 герц, процесор флагманський Google Tensor, батарейка на 4410.

Основних об’єктивів камер тут два.

До речі, модуль, який тут використовується, він насправді вже старий, а саме IMX363, і Google використовує його аж із другого покоління Pixel.

Так застаріло, але в сукупності з фірмовим процесором і вбудованим програмним поліпшенням фото, тут нічого страшного. Роздільна здатність основного ширококутного сенсора – 12.2 МП, другий сенсор – надширококутний – 12 МП, фронтальна камера також не поступається і має 8 МП

Що стосується зйомки відео, то тут теж все на рівні, а це зйомка 4К, частота кадрів 30 і 60 кадрів відповідно, роздільна здатність відео 3840 на 2160.

Висновки:

Апарат гідний, своїх грошей точно вартий, на телефонах від Google, у нас голий Android, що дає змогу йому швидко працювати і не зависати через деякий час, ніяких тут вам рекламних застосунків, або тих, що вантажать систему, не буде, також ви отримуєте всілякі фішки від Google, наприклад фото в русі, чарівну гумку, крутий нічний режим.

Непоганий екран, відмінна, повторюся камера, батарея нормально тримає, на цілий день вистачає. З недоліків буває скаржаться на сканер відбитка пальця, який знаходиться під екраном в даній моделі, також тут немає роз’єму для навушників 3.5, для меломанів, можливо, це буде ударом, Pixel не зовсім підійде для ігроманів, все ж таки він більше для повсякденності і фотографій.

2. REALME 9 PRO PLUS

За хар-ками є варіанти на 6 або 8 ГБ ОЗП, 128 чи 256 ГБ пам’яті постійної, дисплей – 6.4 дюйма Full HD Super Amoled (90 Герц оновлення екрану)
З процесором mediaTekDimencity 920(8 ядер), батарейка на 4500.

Тут 3 основних камери, головна на 50 МП Sony IMX766, з підтримкою електронної та оптичної стабілізації.
Надширококутна на 8 МП і макро на 4 МП, фронтальна на 16 мп

Є режим Street 2.0, який по суті набір пресетів, і змінюється витримка, тобто змінюються різні налаштування світла.

Запис відео тут Full HD, 60 кадрів/сек. 4К відео дає змогу записувати максимум 30 кадрів. Також можна вести сповільнену зйомку зі швидкістю 960 кад./с.

Висновки:

Смартфон, з відмінною камерою, а якщо ще й в умілих руках, і з ручними налаштуваннями то просто ТОП

Оболонка Realme UI яка дуже ідентична з Xiaomi прошивкою, UI. На телефоні є свої прикольні фішки, такі як вбудований пульсометр, швидка зарядка 60 Ватт,

Якщо переходити з Xiaomi, різниці майже немає, всі колишні функції на місці.

3. HUAWEI Nova 10

Цікавий смартфон, від Huawei, яскравий дизайн, навіть помітний скажімо так. Тонкий, компактний апарат.

Взагалі Huawei молодці, після того як вони втратили доступ до Play Market, вони не особливо розгубилися і вже зараз вже Huawei виходить на своїй фірмовій оболонці Harmony OS

Так, на цьому телефоні немає Play Market, можливо, для когось це буде дуже важливо, але, у них є свій магазин додатків App Gallery і там велика кількість всіх сучасних додатків.

Щодо начинки тут 8 ГБ ОЗП, як на мене, це взагалі не мало для телефонів. Спритний 8 ядерний процесор Snapdragon 778, дисплей діагоналлю 6.67 дюйма з частотою оновлення 120 ГЦ.

Переходимо до камери, а це:

Три модулі: основна 50 МП, надширококутна на 8 МП, датчик глибини на 2 МП, фронталка на цілих 60 МП, відео може писати в 4К за 30 кадрів, а також автофокусування, оптична стабілізація, та й загалом доволі велика кількість налаштувань у додатку камера.

Висновки:

Хороший апарат, зі стильним дизайном, своя екосистема і оболонка Harmony OS від Huawei, екран 120 герц, соковитий і яскравий, на сонці взагалі гідно, довго грає батарейка на 4000, швидка зарядка.

4. OnePlus Ace

Доступний за ціною, потужний і цікавий апарат, варто звернути увагу. Під капотом тут 8 ГБ ОЗП, постійної пам’яті на вибір 128 або 256 ГБ, 8-ядерний процесор mediaTek 8100, дисплей діагональ 6.7, Full HD Oled, з частотою оновлення 120 ГЕРЦ.

І так про камеру, основна ширококутна камера на 50 МП IMX766,
надширококутна на 8МП, запис у 4К також можливий у 30 кадрів, фронталка на 16 МП.

Висновок:

Спритно працює, справляється на відмінно з усіма завданнями, екран 120 герц, швидка зарядка, яка заряджає телефон за півгодини, відносно чистий голий Android, добре працює сканер відбитків, хороша комплектація з чохлом, із зарядником на 160 Ватт, плівка на екран і наклейки, гідна камера.

При такому бюджеті, не дивлячись на те, що в OnePlus взагалі мало бюджетників, і зазвичай вони випускають флагманські 9, 10Т і так далі. Цей апарат заслуговує на увагу.

5. GALAXY A53

Ну що ж, крайній в нашому списку це Samsung, впізнаваний дизайн смартфона, з гарною камерою і вельми непоганими хар-ками…

А саме:
Можна вибрати варіанти 6/8 ГБ пам’яті ОЗП, і 128/256 ГБ пам’яті постійної відповідно, екран 6.5 дюйма, Full HD Super Amoled, 120 герц оновлення екрану, 8 ядерний процесор ARM MALI G68, бадьора батарейка аж на 5000.

І так по камері, тут аж 4 модулі камери, основна на 64 МП, ширик на 12 МП, портретна на 5 МП, макро на 5 МП
Автофокусування, оптична стабілізація, відео дає змогу записувати в 4К з частотою 30 кадрів секунду, фронталка на 32 МП, також вбудований софт від Samsung допилює фотки.

Висновки:

Комусь не подобається Samsung за його важку оболонку One UI і купу зайвих вбудованих речей, які тільки згодом гальмують систему, хоча при бажанні можна все це відключити.

Але тим не менш можна сказати про цей девайс:

Приємний впізнаваний дизайн, крута камера, екран 120 герц, велика ємність батарейки. навіть захист від води є за стандартом IP67. А ось комплектація під час купівлі зовсім мізерна, крім самого девайса і кабелю зарядки нічого не поклали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.