Який Xiaomi смартфон вибрати для дитини і не пошкодувати

У сучасних реаліях без смартфона не можна обійтися не тільки дорослим, а й дітям – він із легкістю поєднує в собі центр розваг, гаджет для дистанційного навчання в разі карантину, а головне – дає змогу постійно залишатися на зв’язку з батьками. Але який девайс саме обрати? Ми вирішили заощадити ваш час і розібратися в цьому питанні.

Чому саме Xiaomi? Все максимально просто – вирішує найкраще співвідношення ціни та якості.

За якими критеріями варто обирати смартфон?

Адекватна ціна. Зрозуміло, краще не купувати дитині айфон або будь-який інший флагман, адже з моменту купівлі девайс щонайменше ризикує бути поламаним, вкраденим або залишеним де-небудь у шкільній роздягальні. З урахуванням усіх нюансів радимо придивитися до доступного цінового сегмента. Так вам точно не буде шкода витрачених грошей.

Екран. У гонитві за продажами вендори стали все частіше встановлювати в бюджетники більш просунуті AMOLED-панелі. Вони кращі, ніж IPS-дисплеї за якістю передачі кольору, контрастом і кутом огляду, однак це і створює зайве навантаження на зір користувача. Оптимальний варіант – IPS-екран з роздільною здатністю Full HD+, підвищеною розгорткою від 90 Гц і щільністю пікселів вище 300 ppi. Він не сильно зашкодить очам дитини і прослужить довше за більшість OLED-дисплеїв, які починають вигоряти через кілька років.

Захист від вологи та пилу. В ідеалі має бути сертифікація IP68, але вона зазвичай зустрічається лише в смартфонах преміального класу. Бюджетники ж здебільшого отримують базовий захист IP53 – це означає, що частинки пилу можуть проникнути в пристрій, але не зашкодять йому рівно так само, як і потрапляння рідин. Ніхто не відміняв проливання газованої води на смартфони, тож вологозахист – абсолютний мастхев.

Продуктивність. Бажано, щоб потужності пристрою вистачало не тільки для дзвінків і повідомлень, а й для більш складних процесів – такий смартфон з легкістю замінить навіть ігрову приставку, плюс його не потрібно буде міняти кожні півроку.

Автономність. Більшість сучасних смартфонів обладнані придатними акумуляторами, об’єму яких вистачає як мінімум на повний робочий день. Крім цього радимо звернути увагу на швидкість підзарядки, особливо якщо дитина забуває вчасно підключати смарт до розетки. Чим більша автономність, тим довше ви зможете залишатися на зв’язку.

Ультрадоступні моделі: Xiaomi Poco C40, Xiaomi Redmi A1, Xiaomi Redmi 10C

Ці девайси можна сміливо обходити стороною. Чому? По-перше, у них пухка HD-роздільна здатність екранів зі щільністю пікселів нижче 300 ppi – користуватися такими буде як мінімум неприємно для очей. По-друге, засмучує продуктивність – потужності цих пристроїв вистачить хіба що для найбазовіших завдань і геймінгу на кшталт “три в ряд”. Крім того, вони, найімовірніше, не отримуватимуть значущих оновлень ПЗ і через деякий час стануть лагати. По-третє, у них просто нікчемні камери, які ледве здатні видавати пристойні фото і відео. Нарешті, вони жахливо довго заряджаються – на повну підзарядку йде близько 2.5 годин.

Свіжі бюджетники: Xiaomi Poco M4, Xiaomi Poco M5

Більш надійні варіанти від суббренду Xiaomi – вони мають плавні 90-герцові IPS-дисплеї на 6.58 дюйма з роздільною здатністю Full HD+ і яскравістю 500 ніт, придатну продуктивність і також непогано тримають заряд. У “четвірці” встановлений чип MediaTek Dimensity 700, а в “п’ятірці” – MediaTek Helio G99, однак обидва смартфони однаково добре справляються з геймінгом на мінімалках і середніх налаштуваннях графіки. Що ж у них не так? Немає заявленого вологозахисту, фотоможливості залишають бажати кращого, а зарядка займає ті ж 2,5 години. Підсумок – можна брати, якщо вас не бентежать недоліки і ваш бюджет максимально обмежений.

Що ж обрати?

Xiaomi Poco M5s

Цікавий бюджетник з адекватним залізом і крутими фотоможливостями. Чим він крутий? Перш за все, оптикою – в ньому встановлені 13-мегапіксельна фронталка і блок з квадрокамерою на 64+8+2+2 мегапікселів з підтримкою зйомки 4K-відео. З іншими спеками теж все гуд – смарт обладнаний яскравим AMOLED-екраном на 6.43 дюйма, непоганим процесором MediaTek Helio G95, стереодинаміками, акумулятором на 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки потужністю 33 Вт, NFC-модулем, окремим слотом microSD і 3.5-мм мініджеком для навушників. Зрозуміло, є і базовий захист від вологи та пилу IP53. Сміливо беріть, якщо у вашої дитини є інтерес до фотографії та відеозйомки.

Xiaomi Poco M4 Pro 5G

Суперзбалансований бестселер, який ідеально підійде будь-якому школяреві. Чому? По-перше, у нього плавний 90-герцовий IPS-екран на 6.6 дюймів з роздільною здатністю Full HD+ – на такому буде комфортно дивитися відео, гортати сайти і грати. По-друге, він перевершує інших бюджетників бренду за продуктивністю – спасибі за це процесору MediaTek Dimensity 810, здатному запускати більшість тайтлів на середніх налаштуваннях графіки. По-третє, бюджетник отримав гідне комбо камер на 16 і 50+8 мегапікселів – адекватний варіант для того, щоб фоткати розклад уроків або вміст щоденника, а також щоб відправляти селфі бабусі в село. З інших наворотів – акумулятори на 5000 мАг з підтримкою 33-ватної зарядки, NFC-модуль, стереодинаміки, захист IP53, окремий слот microSD, ІЧ-порт і 3.5-мм роз’єм для навушників. Максимально придатний варіант за свої гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я