Смартфони

Apple продовжує роботу над Touch ID під дисплеєм, який може з’явитися в першому повноекранному iPhone

Share

Якщо вірити новим чуткам, компанія Apple продовжує досліджувати технологію підекранного датчика відбитків пальців для iPhone з метою повторного впровадження Touch ID у свою першу повноекранну модель.

Відтоді як Face ID з’явився в iPhone X 2017 року, дорожня карта Apple для Touch ID на iPhone була в кращому разі туманною, а деякі галузеві спостерігачі припускають, що компанія вважає Face ID ексклюзивним біометричним рішенням “все в одному”.

Не секрет, що Apple працює над системою Touch ID, призначеною для встановлення під дисплеєм, щонайменше з 2013 року, і за ці роки отримала кілька патентів. Однак, незважаючи на заяви про те, що поява Touch ID під дисплеєм у майбутніх iPhone малоймовірна, Apple, по суті, активізувала свої дослідження в галузі технології зчитування відбитків під дисплеєм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тільки цього тижня компанія Apple отримала патент на підекранну систему Touch ID, яка поєднує в собі технологію короткохвильового інфрачервоного випромінювання та оптичну систему формування зображення, здатну виконувати безліч функцій. Останній варіант не тільки зчитує відбиток пальця користувача, коли той торкається дисплея, а й може визначати малюнок вен, насичення крові киснем, пульс, а також наявність рукавичок і вологи.

Згідно з достовірними повідомленнями, Apple дійсно тестувала сканер відбитків пальців під екраном, принаймні для деяких моделей iPhone 13, але, судячи з усього, вирішила не просувати цю ідею.

Джерела в галузі тепер вважають, що Apple випустить підекранний Touch ID протягом двох-трьох років після дебюту підекранного Face ID.

Звичайно, ми не можемо бути впевнені, що Apple коли-небудь розмістить Touch ID під екраном. Також залишається ймовірність того, що компанія натомість представить iPhone з Touch ID, вбудованим у кнопку живлення, відповідно до останніх моделей iPad Air і iPad mini, але поки не було жодних чуток про те, що Apple планує піти цим шляхом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024