Apple продовжує роботу над Touch ID під дисплеєм, який може з’явитися в першому повноекранному iPhone

Якщо вірити новим чуткам, компанія Apple продовжує досліджувати технологію підекранного датчика відбитків пальців для iPhone з метою повторного впровадження Touch ID у свою першу повноекранну модель.

Відтоді як Face ID з’явився в iPhone X 2017 року, дорожня карта Apple для Touch ID на iPhone була в кращому разі туманною, а деякі галузеві спостерігачі припускають, що компанія вважає Face ID ексклюзивним біометричним рішенням “все в одному”.

Не секрет, що Apple працює над системою Touch ID, призначеною для встановлення під дисплеєм, щонайменше з 2013 року, і за ці роки отримала кілька патентів. Однак, незважаючи на заяви про те, що поява Touch ID під дисплеєм у майбутніх iPhone малоймовірна, Apple, по суті, активізувала свої дослідження в галузі технології зчитування відбитків під дисплеєм.

Тільки цього тижня компанія Apple отримала патент на підекранну систему Touch ID, яка поєднує в собі технологію короткохвильового інфрачервоного випромінювання та оптичну систему формування зображення, здатну виконувати безліч функцій. Останній варіант не тільки зчитує відбиток пальця користувача, коли той торкається дисплея, а й може визначати малюнок вен, насичення крові киснем, пульс, а також наявність рукавичок і вологи.

Згідно з достовірними повідомленнями, Apple дійсно тестувала сканер відбитків пальців під екраном, принаймні для деяких моделей iPhone 13, але, судячи з усього, вирішила не просувати цю ідею.

Джерела в галузі тепер вважають, що Apple випустить підекранний Touch ID протягом двох-трьох років після дебюту підекранного Face ID.

Звичайно, ми не можемо бути впевнені, що Apple коли-небудь розмістить Touch ID під екраном. Також залишається ймовірність того, що компанія натомість представить iPhone з Touch ID, вбудованим у кнопку живлення, відповідно до останніх моделей iPad Air і iPad mini, але поки не було жодних чуток про те, що Apple планує піти цим шляхом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.