Смартфони

iPhone 15: опитування показало, чого хочуть користувачі найбільше

Share

Неможливо стати найбагатшою компанією світу, якщо ти не знаєш, чого хочуть покупці загалом і чого чекають від твоєї найпопулярнішої лінійки пристроїв зокрема. Немає жодних сумнівів, що Apple проводить величезну роботу з впровадження в iPhone якихось рішень, попередньо переконуючись, що ці нововведення потрібні користувачам. І нехай не всі мрії збуваються, компанія з Купертіно щороку робить точкові поліпшення, яких жадають шанувальники бренду.

Але якщо Apple потрібно трохи натхнення, торговий майданчик SellCell опублікував список найбажаніших функцій, які покупці хочуть побачити в серії iPhone 15. Сайт опитав 2560 власників iPhone зі Штатів, які теоретичні функції їх найбільше хвилюють в iPhone 15. Кожен респондент міг вказати до трьох варіантів відповідей, і, хоча деякі з них досить очевидні та передбачувані, надані відповіді дають чітке уявлення того, що хоче середньостатистичний покупець айфона. Тож якщо ви є технічним гіком або любителем хардкорних характеристик, то читати далі вам буде не так цікаво.

Отже, головним бажанням називаються “косметичні” зміни – одразу 35,2% респондентів поставили новий дизайн на перше місце і плекають розпливчасту надію на “свіжий зовнішній вигляд порівняно з попередніми моделями”. Друге місце теж зачіпає зовнішній вигляд айфонів – 30,3% респондентів хочуть бачити “нові кольори в асортименті”. Це тільки підкреслює, наскільки важлива естетична складова сучасного смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трійку основних бажань замикає “повний комплект аксесуарів і повернення зарядного пристрою” – за це проголосували 28,8% учасників. Цікаво, що опитування призначалося для тих, хто вже має у своєму користуванні iPhone і, отже, вже володіє мережевим адаптером. Звісно, ймовірність того, що компанія з Купертіно потішить їх, наближається до нуля.

Як видно, головні вимоги користувачів максимально приземлені і зачіпають найбанальніші речі. Щодо якихось технічних інновацій, то варіант із потенційним впровадженням перископічного об’єктива для кращих можливостей зуму був найбільш популярним – за нього проголосували 23,9% респондентів. Дійсно, можливості камери сучасних iPhone просто неймовірні, але навіть моделі iPhone 14 Pro застрягли на рівні 3-кратного масштабування, тоді як, наприклад, Samsung Galaxy S22 Ultra здатний на 10-кратне наближення без явної втрати якості. Такий цінний апгрейд має шанси з’явитися в наступному поколінні “яблучних” телефонів – про це повідомляли аналітики Мінг-Чі Куо та Джефф Пу, але скоріш за все лише в моделі 15 Pro Max або 15 Ultra та з обмеженням “5х” або “6х”.

Неминучу появу USB-C на iPhone вітає 20,3% респондентів, тоді як перспектива прибуття Dynamic Island на дешевші iPhone схвалюється 11,7% учасників опитування. Жодна з цих речей не буде такою популярною, як повернення Touch ID у тій чи іншій формі, що можливе, хоча, ймовірно, вже в якості підекранної технології, а не в кнопці “Додому”.

Примітно, що близько 8% опитаних користувачів виявилися розчаровані тим, що купертинівці продовжать співпрацю з Qualcomm у серії iPhone 15 – вони хотіли б бачити модеми власного виробництва якомога швидше.

Нарешті, SellCell поцікавився думкою щодо досить непопулярного iPhone 14 Plus, і тільки 20,4% респондентів заявили, що купили б його або вже користуються ним. Решта ж вважали за краще відмовитися з тих чи інших причин: найпопулярнішими відповідями стали занадто висока ціна (22,5%), занадто великі розміри (12,1%) і слабкий набір функцій, як порівняти з моделями Pro (7,8%). Ще 6,6% і зовсім сказали, що віддали б перевагу замість 14 Plus моделі 14 mini.

До слова про mini, 8,5% учасників хочуть побачити компактний iPhone у лінійці iPhone 15, а 13,8% респондентів сподіваються, що Apple випустить складаний телефон як флагманську пропозицію серії. Згідно з останньою інформацією, до випуску першого складного пристрою від Apple ще півтора-два роки, і це буде не айфон, а планшет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Нові моделі iPad Air та iPad Pro втратили фізичний слот для SIM-карти

    Сьогодні на заході Let Loose компанія Apple анонсувала нові моделі iPad Pro та iPad Air.…

    07.05.2024

    Такого ніхто не очікував: ПриватБанк прийняв важливе рішення щодо кредитних лімітів клієнтів

    Фінансова установа «ПриватБанк» розкрила своїм клієнтам процес розрахунку кредитного ліміту по банківській карті. Багато українців…

    07.05.2024

    Apple випустила чохол-клавіатуру Magic Keyboard для iPad Pro (2024)

    Для iPad Pro (2024) на чіпі M4 вийшло два нових аксесуари: Apple Pencil Pro з…

    07.05.2024

    Огляд бездротової клавіатури Logitech Signature Slim K950

    Бездротова клавіатура Logitech Signature Slim K950 проста та ефективна. Вона не пропонує найновіших клавіатурних технологій,…

    07.05.2024

    Google представила новий недорогий смартфон Pixel 8a

    Сьогодні, 7 травня, компанія Google нарешті представила доступний смартфон Pixel 8a зі свіжим дизайном, яскравими…

    07.05.2024

    Представлений Apple Pencil Pro – стілус для справжніх профі

    Компанія Apple представила новий стілус Apple Pencil Pro, який буде сумісний з новими iPad Pro…

    07.05.2024