iPhone 15: опитування показало, чого хочуть користувачі найбільше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Неможливо стати найбагатшою компанією світу, якщо ти не знаєш, чого хочуть покупці загалом і чого чекають від твоєї найпопулярнішої лінійки пристроїв зокрема. Немає жодних сумнівів, що Apple проводить величезну роботу з впровадження в iPhone якихось рішень, попередньо переконуючись, що ці нововведення потрібні користувачам. І нехай не всі мрії збуваються, компанія з Купертіно щороку робить точкові поліпшення, яких жадають шанувальники бренду.

Але якщо Apple потрібно трохи натхнення, торговий майданчик SellCell опублікував список найбажаніших функцій, які покупці хочуть побачити в серії iPhone 15. Сайт опитав 2560 власників iPhone зі Штатів, які теоретичні функції їх найбільше хвилюють в iPhone 15. Кожен респондент міг вказати до трьох варіантів відповідей, і, хоча деякі з них досить очевидні та передбачувані, надані відповіді дають чітке уявлення того, що хоче середньостатистичний покупець айфона. Тож якщо ви є технічним гіком або любителем хардкорних характеристик, то читати далі вам буде не так цікаво.

Отже, головним бажанням називаються “косметичні” зміни – одразу 35,2% респондентів поставили новий дизайн на перше місце і плекають розпливчасту надію на “свіжий зовнішній вигляд порівняно з попередніми моделями”. Друге місце теж зачіпає зовнішній вигляд айфонів – 30,3% респондентів хочуть бачити “нові кольори в асортименті”. Це тільки підкреслює, наскільки важлива естетична складова сучасного смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трійку основних бажань замикає “повний комплект аксесуарів і повернення зарядного пристрою” – за це проголосували 28,8% учасників. Цікаво, що опитування призначалося для тих, хто вже має у своєму користуванні iPhone і, отже, вже володіє мережевим адаптером. Звісно, ймовірність того, що компанія з Купертіно потішить їх, наближається до нуля.

Як видно, головні вимоги користувачів максимально приземлені і зачіпають найбанальніші речі. Щодо якихось технічних інновацій, то варіант із потенційним впровадженням перископічного об’єктива для кращих можливостей зуму був найбільш популярним – за нього проголосували 23,9% респондентів. Дійсно, можливості камери сучасних iPhone просто неймовірні, але навіть моделі iPhone 14 Pro застрягли на рівні 3-кратного масштабування, тоді як, наприклад, Samsung Galaxy S22 Ultra здатний на 10-кратне наближення без явної втрати якості. Такий цінний апгрейд має шанси з’явитися в наступному поколінні “яблучних” телефонів – про це повідомляли аналітики Мінг-Чі Куо та Джефф Пу, але скоріш за все лише в моделі 15 Pro Max або 15 Ultra та з обмеженням “5х” або “6х”.

Неминучу появу USB-C на iPhone вітає 20,3% респондентів, тоді як перспектива прибуття Dynamic Island на дешевші iPhone схвалюється 11,7% учасників опитування. Жодна з цих речей не буде такою популярною, як повернення Touch ID у тій чи іншій формі, що можливе, хоча, ймовірно, вже в якості підекранної технології, а не в кнопці “Додому”.

Примітно, що близько 8% опитаних користувачів виявилися розчаровані тим, що купертинівці продовжать співпрацю з Qualcomm у серії iPhone 15 – вони хотіли б бачити модеми власного виробництва якомога швидше.

Нарешті, SellCell поцікавився думкою щодо досить непопулярного iPhone 14 Plus, і тільки 20,4% респондентів заявили, що купили б його або вже користуються ним. Решта ж вважали за краще відмовитися з тих чи інших причин: найпопулярнішими відповідями стали занадто висока ціна (22,5%), занадто великі розміри (12,1%) і слабкий набір функцій, як порівняти з моделями Pro (7,8%). Ще 6,6% і зовсім сказали, що віддали б перевагу замість 14 Plus моделі 14 mini.

До слова про mini, 8,5% учасників хочуть побачити компактний iPhone у лінійці iPhone 15, а 13,8% респондентів сподіваються, що Apple випустить складаний телефон як флагманську пропозицію серії. Згідно з останньою інформацією, до випуску першого складного пристрою від Apple ще півтора-два роки, і це буде не айфон, а планшет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.