Oppo створює аналог Apple AirTag з «нескінченним» зарядом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Прототип трекера назвали Zero-Power Tag. Для роботи пристрою не потрібний заряд акумулятора або батарея – джерелами живлення стануть радіостанції, телевежі, станції стільникового зв’язку та точки доступу Wi-Fi. Аналогічні розробки є Samsung, Apple, а також створюються в компанії Google.

Про це китайська компанія повідомила на виставці MWC 2023. Наразі прототип трекера Oppo досить великий – розміром із банківську картку. У майбутньому габарити гаджета зменшать до невеликої наклейки. 

Принцип роботи мітки ось у чому. Енергія з різних джерел радіосигналів збирається та модулюється під власну інформацію. Потім отриманий сигнал передається шляхом зворотного розсіювання.

У майбутньому в Oppo планують розширити діапазон отримуваних сигналів і отримувати енергію з Bluetooth, Wi-Fi та мобільних телефонів. Zero-Power Tag можна використовувати для виявлення предметів, на якій вона встановлена. Також в Oppo мріють встановити такі маячки на птахів, що вимирають, щоб вивчати їх міграційні звички і допомогти в боротьбі зі зменшенням їх чисельності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.