Смартфони

Названо 7 слабких смартфонів у 2022/23 році: Samsung, Vivo, Xiaomi, iPhone

Share
Час читання: 5 хв.

Відомий факт: виробники смартфонів накидають 20–40% до ціни за свій бренд, особливо це стосується Samsung та Apple. Але на цьому проблеми не закінчуються: іноді виробники-гіганти випускають відверто слабкі смартфони зі старими комплектуючими і продають їх за підвищеною ціною. Нижче сім таких прикладів від Apple, Vivo, Samsung і раптово від Xiaomi — якщо ви думали, що Xiaomi не накидають ціну за бренд, то ви сильно помилялися.

1. iPhone SE 2022

Apple має одну прекрасну традицію: беремо старі комплектуючі, створюємо на їх основі смартфон, називаємо його SE, викидаємо на ринок по оверпрайсу. У минулі роки це більш-менш працювало, але 2022 року матриця дала збій. Разом з комплектуючими SE 2022 отримав багато «болячок» від версії 2020: поганий дисплей, слабка батарея, стара камера. Єдиний плюс: серед старих комплектуючих у Apple “завалялися” хороші процесори, тому на SE 2022 непогано йдуть ігри – додатково цьому допомагає маленький екран.

Які плюси все ж таки є: хороший процесор.

Що краще взяти замість нього: якщо хочеться взяти iPhone, беріть iPhone 12 mini – у нього схожі проблеми, але камера набагато якісніша.

2. Vivo V23

Не зовсім зрозуміло, для чого цей смартфон взагалі існує. Справа в тому, що у Vivo, Realme та IQOO — один і той же власник, тобто ці смартфони повинні бути приблизно однаковими за якістю, якщо мають одну й ту саму ціну. При цьому у Vivo V23 немає взагалі нічого, за що можна віддати 20 000 грн — середній процесор, ніяких нововведень, немає стабілізації камери. А ось у «конкурента» з того ж холдингу, Realme 9 Pro, та сама комплектація — але ціна вдвічі менша. Очевидно, ці 10 000 грн додаткової ціни — компенсація за рекламу, яку Vivo вкладає дуже багато грошей.

Які плюси все ж таки є: непогана фронталка.

Що краще взяти замість нього: Realme 9 Pro.

3. Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Redmi Note 11 Pro – це покращена версія Redmi Note 10 Pro. Проблема тут у тому, що покращень виявилося замало для нового смартфона. У 11 Pro стоїть та ж камера, що й у 10 Pro — різниці як знімки ніякої. У 11 Pro стоїть потужніший процесор, ніж у 10 Pro – при цьому бенчмарки показують, що продуктивність у 11 версії в порівнянні з 10 не покращилася. Тому незрозуміло, навіщо брати 11 модель, коли є дешевша 10 — видає ті самі результати, але коштує на 3000 грн дешевше.

Які плюси все ж таки є: заряджається на 30% швидше, ніж 10 Pro.

Що краще взяти замість нього: Xiaomi Redmi Note 10 Pro.

4. Realme 9i

І знову смартфон із категорії «Ну навіщо?». Realme 9i – “розвиток” Realme 8i. У чому саме полягає розвиток, незрозуміло, тому що 9i: має екран із меншою частотою, ніж у попередника (90 Гц проти 120 Гц); має слабший процесор порівняно з 8i (на 40% менше балів за бенчмарками); видає фотографії найгіршої якості порівняно з 8i; коштує на 2000 грн дорожче, ніж 8i. Загалом даунгрейд майже за всіма показниками, 9i виграє тільки за швидкістю зарядки.

Які плюси все ж таки є: заряджається швидше, ніж попередник.

Що краще взяти замість нього: Realme 8i.

5. Nokia X20

Цей смартфон просто не коштує своїх грошей: середній процесор, велика рамка навколо екрана, мала герц біля екрану, повільна зарядка, слабка камера. За 9 000 грн можна взяти смартфон, який буде кращим за X20 за всіма параметрами.

Які плюси все ж таки є: ніяких.

Що краще взяти замість нього: Samsung Galaxy A52.

6. Samsung Galaxy A13

Основна проблема – слабка начинка вже на старті. Процесори Exynos не видають більшої продуктивності в принципі, а Exynos 850 – ще й старий. У базовій комплектації – всього 3 Гб оперативної пам’яті, при тому, що в будь-якому адекватному смартфоні зараз коштує 8 Гб (і це ми не згадуємо про додаткову втрату продуктивності від числа оперативної пам’яті, не кратного двом). Результат – у вас буде класти навіть браузер, про ігри можете забути. Проблем додає старий дисплей з низькою частотою оновлення.

Які плюси все ж таки є: хороша камера – як основна, так і фронтальна.

Що краще взяти замість нього: Redmi Note 10.

7. Samsung Galaxy S22 Ultra

Флагман Samsung, особлива фішка – Стілус, яким можна малювати на екрані. Друга особлива фішка – якщо вам не пощастило з процесором, можете викинути смартфон на смітник. Galaxy S22 Ultra може бути з процесором Snapdragon, або з процесором Exynos. Якщо у вас Snapdragon, то все добре. Якщо у вас Exynos, то смартфон буде безжально перегріватися навіть при перегляді YouTube, про хорошу графіку в іграх можна взагалі забути. Крім того, у смартфона на будь-якому з двох процесорів дуже швидко вмирає батарея: за півроку використання час активної роботи після повної зарядки знижується з семи до п’яти годин.

Які плюси все ж таки є: стілус.

Що краще взяти замість нього: Galaxy S22 Ultra брати можна, але тільки з процесором Snapdragon.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Британець замість iPhone 16 Pro отримав від Apple два блокноти

    У Великобританії чоловік замовив на офіційному сайті компанії Apple новий iPhone 16 Pro, але в…

    30.09.2024

    Microsoft випустила для ознайомлення безкоштовні версії Windows 11

    Компанія Microsoft представила безкоштовні ознайомчі версії Windows 11 перед виходом великого оновлення 24H2. Як правило,…

    30.09.2024

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024

    Експерти розібрали Samsung Galaxy S24 FE і оцінили його ремонтопридатність

    YouTube-канал PBKreviews провів повне розбирання нового смартфона Galaxy S24 FE, щоб оцінити його ремонтопридатність. Що…

    30.09.2024

    Sony прискорить розробки ігор для PlayStation за допомогою штучного інтелекту

    Компанія Sony прагне зробити процес створення ігор для PlayStation більш ефективним та якісним, використовуючи передові…

    30.09.2024

    Яким має бути сучасний ноутбук для роботи

    Технології не стоять на місці - це стосується абсолютно всього. Поговоримо про ноутбуки. Уявімо ситуацію,…

    30.09.2024