Названо 7 слабких смартфонів у 2022/23 році: Samsung, Vivo, Xiaomi, iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Відомий факт: виробники смартфонів накидають 20–40% до ціни за свій бренд, особливо це стосується Samsung та Apple. Але на цьому проблеми не закінчуються: іноді виробники-гіганти випускають відверто слабкі смартфони зі старими комплектуючими і продають їх за підвищеною ціною. Нижче сім таких прикладів від Apple, Vivo, Samsung і раптово від Xiaomi — якщо ви думали, що Xiaomi не накидають ціну за бренд, то ви сильно помилялися.

Реклама

1. iPhone SE 2022

Apple має одну прекрасну традицію: беремо старі комплектуючі, створюємо на їх основі смартфон, називаємо його SE, викидаємо на ринок по оверпрайсу. У минулі роки це більш-менш працювало, але 2022 року матриця дала збій. Разом з комплектуючими SE 2022 отримав багато «болячок» від версії 2020: поганий дисплей, слабка батарея, стара камера. Єдиний плюс: серед старих комплектуючих у Apple “завалялися” хороші процесори, тому на SE 2022 непогано йдуть ігри – додатково цьому допомагає маленький екран.

Які плюси все ж таки є: хороший процесор.

Що краще взяти замість нього: якщо хочеться взяти iPhone, беріть iPhone 12 mini – у нього схожі проблеми, але камера набагато якісніша.

2. Vivo V23

Не зовсім зрозуміло, для чого цей смартфон взагалі існує. Справа в тому, що у Vivo, Realme та IQOO — один і той же власник, тобто ці смартфони повинні бути приблизно однаковими за якістю, якщо мають одну й ту саму ціну. При цьому у Vivo V23 немає взагалі нічого, за що можна віддати 20 000 грн — середній процесор, ніяких нововведень, немає стабілізації камери. А ось у «конкурента» з того ж холдингу, Realme 9 Pro, та сама комплектація — але ціна вдвічі менша. Очевидно, ці 10 000 грн додаткової ціни — компенсація за рекламу, яку Vivo вкладає дуже багато грошей.

Які плюси все ж таки є: непогана фронталка.

Що краще взяти замість нього: Realme 9 Pro.

3. Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Redmi Note 11 Pro – це покращена версія Redmi Note 10 Pro. Проблема тут у тому, що покращень виявилося замало для нового смартфона. У 11 Pro стоїть та ж камера, що й у 10 Pro — різниці як знімки ніякої. У 11 Pro стоїть потужніший процесор, ніж у 10 Pro – при цьому бенчмарки показують, що продуктивність у 11 версії в порівнянні з 10 не покращилася. Тому незрозуміло, навіщо брати 11 модель, коли є дешевша 10 — видає ті самі результати, але коштує на 3000 грн дешевше.

Які плюси все ж таки є: заряджається на 30% швидше, ніж 10 Pro.

Що краще взяти замість нього: Xiaomi Redmi Note 10 Pro.

4. Realme 9i

І знову смартфон із категорії «Ну навіщо?». Realme 9i – “розвиток” Realme 8i. У чому саме полягає розвиток, незрозуміло, тому що 9i: має екран із меншою частотою, ніж у попередника (90 Гц проти 120 Гц); має слабший процесор порівняно з 8i (на 40% менше балів за бенчмарками); видає фотографії найгіршої якості порівняно з 8i; коштує на 2000 грн дорожче, ніж 8i. Загалом даунгрейд майже за всіма показниками, 9i виграє тільки за швидкістю зарядки.

Які плюси все ж таки є: заряджається швидше, ніж попередник.

Що краще взяти замість нього: Realme 8i.

5. Nokia X20

Цей смартфон просто не коштує своїх грошей: середній процесор, велика рамка навколо екрана, мала герц біля екрану, повільна зарядка, слабка камера. За 9 000 грн можна взяти смартфон, який буде кращим за X20 за всіма параметрами.

Які плюси все ж таки є: ніяких.

Що краще взяти замість нього: Samsung Galaxy A52.

6. Samsung Galaxy A13

Основна проблема – слабка начинка вже на старті. Процесори Exynos не видають більшої продуктивності в принципі, а Exynos 850 – ще й старий. У базовій комплектації – всього 3 Гб оперативної пам’яті, при тому, що в будь-якому адекватному смартфоні зараз коштує 8 Гб (і це ми не згадуємо про додаткову втрату продуктивності від числа оперативної пам’яті, не кратного двом). Результат – у вас буде класти навіть браузер, про ігри можете забути. Проблем додає старий дисплей з низькою частотою оновлення.

Які плюси все ж таки є: хороша камера – як основна, так і фронтальна.

Що краще взяти замість нього: Redmi Note 10.

7. Samsung Galaxy S22 Ultra

Флагман Samsung, особлива фішка – Стілус, яким можна малювати на екрані. Друга особлива фішка – якщо вам не пощастило з процесором, можете викинути смартфон на смітник. Galaxy S22 Ultra може бути з процесором Snapdragon, або з процесором Exynos. Якщо у вас Snapdragon, то все добре. Якщо у вас Exynos, то смартфон буде безжально перегріватися навіть при перегляді YouTube, про хорошу графіку в іграх можна взагалі забути. Крім того, у смартфона на будь-якому з двох процесорів дуже швидко вмирає батарея: за півроку використання час активної роботи після повної зарядки знижується з семи до п’яти годин.

Які плюси все ж таки є: стілус.

Що краще взяти замість нього: Galaxy S22 Ultra брати можна, але тільки з процесором Snapdragon.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ