Смартфони

Названо прості дії, щоб ваш Android-смартфон працював нормально

Share

Будь-яку річ потрібно доглядати — смартфон тут не виняток. Якщо використовувати пристрій без відповідного догляду, через певний час гаджет починає гальмувати і глючити. Підготував для вас чекліст – кілька дій, які бажано виконувати на смартфоні, щоб ваш гаджет працював нормально.

Оновлення

Не забувайте оновлювати операційну систему та програми. Не варто відключати оновлення, оскільки вони не тільки приносять новий функціонал та покращення, але й підвищують безпеку вашого пристрою.

Простий приклад — хакери знайшли вразливість у мобільній грі, за допомогою «дірки» могли отримати доступ до адресної книги. Розробник оперативно випустив оновлення, яке закриває таку можливість. Оновлювати ОС та додатки потрібно обов’язково – ця процедура покращує захист пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Періодичне перезавантаження

Архітектурно смартфон є невеликим комп’ютером, який згодом накопичує різні помилки. Буває, вивантажиш програму, і вона зникне зі списку запущених програм, а кількість вільної оперативної пам’яті не змінюється. Тут допоможе періодичне перезавантаження – досить раз на тиждень перезапускати девайс (можна вимкнути та включити). Така процедура дозволяє очистити тимчасові файли та «підбадьорити» пристрій.

Слідкуйте за вільним місцем

На будь-якому смартфоні потрібно залишати вільними пару гігабайт місця для тимчасових потреб операційної системи та додатків. Якщо вільний обсяг «впритул» до максимального, пристрій може гальмувати, класти і глючити. У випадку, якщо у вас багато фото та відео, то краще використовувати картку пам’яті та зберігати файли на ній, ніж використовувати внутрішній накопичувач пристрою.

Видаляйте непотрібні програми та віджети

Періодично аналізуйте, чим ви користуєтеся, а ні. Видалення програм, що не використовуються, призведе до вивільнення місця, а також трохи прискорить смартфон. Особливо це стосується віджетів – такий тип програм працює постійно і споживає велику кількість ресурсів пристрою.

Чистіть кеш-програм

Кожна програма в процесі роботи створює кеш – тимчасові файли. Він зберігається на внутрішньому накопичувачі і займає як місце, а й процесорний час. Буває, що гальмує на смартфоні браузер з тієї причини, що має об’єм кеша в кілька гігабайт. Дані можна почистити як через установки програм, так і за допомогою різних утиліт для очищення. Не забуваємо також, що месенджери створюють величезні обсяги кешованої інформації. Видалити її можна через налаштування самого месенджера.

Щорічно можна робити скидання до заводських налаштувань

Скидання до заводських налаштувань дозволяє вирішити проблеми з оновленнями операційної системи, що неправильно навалилися один на одного, і стерти те сміття, яке з якихось причин не видаляється після звичайного рестарту. Після скидання смартфон повернеться на ту версію ОС, яка була встановлена ​​на заводі, і за якийсь час оновиться до останньої. Перед жорстким скиданням потрібно зберегти всі дані, які будуть видалені.

Також має місце періодично перевіряти гаджет на наявність вірусів. Робити це потрібно в тому випадку, якщо ви встановлюєте програми, які отримали поза офіційними магазинами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Android
  • Останні записи

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024