Samsung копіює модель Apple, щоб перевершити iPhone 17 у 2025 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми знаємо, що майбутній Galaxy S23 буде оснащений чіпами наступного покоління Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 і тести показують, що Qualcomm нарешті скорочує відставання від Apple A16 Bionic. Нещодавні чутки від TheElec припускають, що Samsung не чекає, коли Qualcomm нарешті перевершить продуктивність Apple, і, можливо, копіює моделі Apple та Google для розробки власних чіпів.

Це здається заплутаним, тому що Samsung вже виробляє мобільні чіпсети зі своєю платформою Exynos. У Galaxy S22 у певних регіонах використовувалася технологія Exynos, а багато інших пристроїв Samsung використовують чіпи Samsung під брендом Exynos. Насправді є й інші виробники телефонів, такі як Vivo, які купують чіпи Exynos у Samsung.

Чому Samsung продає конкурентам? Тому що підрозділ чипів діє як власна компанія. Samsung Semiconductor відокремлена юридичним корпоративним брандмауером від інших підрозділів, включаючи підрозділ Samsung Mobile Experience, який розробляє та виробляє смартфони, планшети та пристрої, що носяться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На цей раз команда розробників телефонів привносить фішки

Що робить цей новий слух цікавим, то це те, що Samsung Mobile Experience бере на себе більш пряму відповідальність за виробництво нових чіпів. У минулому чіпи Exynos розроблялися у співпраці із Samsung System LSI group у рамках Samsung Semiconductor. Тепер, за чутками, та сама група, яка розробляє телефони, розробить мобільну платформу, яка ними керує.

Корейський новинний сайт TheElec повідомляє, що цей гурт очолить Чхве Вон Джун, який прийшов у Samsung з Qualcomm. Перекладаючи дизайн чіпів до того ж підрозділу, що й дизайн телефонів, Samsung працює більше як Apple та Google, кожна з яких розробляє чіпи для своїх флагманських смартфонів.

Будьте у захваті від Galaxy S25 (якщо він взагалі так називається)

Samsung знаходиться в унікальному положенні як єдиний великий виробник телефонів, який виробляє телефони, а також керує ливарним цехом з виробництва мікросхем, але ці дві сторони компанії повністю розділені. З таким самим успіхом Samsung могла купувати свої чіпи Exynos у Qualcomm.

Очікується, що Samsung поки використовуватиме Snapdragon від Qualcomm, але Galaxy S25 (якщо угоди про імена збережуться) буде використовувати чіпсет, розроблений Samsung спеціально для цього телефону.

Це поставить нову мобільну платформу Samsung у пряму конкуренцію з iPhone 16 Pro, який буде випущений у лютому 2025 року, та iPhone 17 Pro пізніше цього року. Перший телефон може використовувати чіпсет Apple A18, а другий може уявити Apple A19, якщо брендинг продовжиться.

Аналіз: Galaxy S25 з чіпами Samsung буде краще

Замість розробки унікальних функцій Samsung може повністю зосередитися на мощі, щоб перевершити Apple у бенчмаркінгу

Розробка апаратних чіпів та нових смартфонів не завжди відбувається одночасно. Вони не тісно пов’язані в рамках поточних відносин Samsung/Qualcomm.

Коли Google створює свій телефон Pixel 7, він може змінити виробництво чіпа Tensor G2 для розширення та увімкнення нових функцій у міру їх створення. Функція розблокування фотографій Google, одна з наших улюблених нових функцій сімейства Pixel 7, є ексклюзивною для цього пристрою, оскільки вона якимось чином підтримується чіпом Tensor G2. Все, що потрібно телефону для розблокування фотографій, доступне виключно у Tensor G2.

Ми сподіваємося, що Samsung створить таку синергію. Ми сподіваємося, що більш пряма взаємодія між командою розробників чіпів і командою розробників телефонів без міжкорпоративної бюрократії, що перешкоджає розробці, допоможе компанії створити мобільну платформу з унікальними функціями.

На жаль, ймовірніше, що Samsung орієнтується на Apple своєю моделлю розробки, а не на Google. Чіпи Apple Bionic лідирують за продуктивністю у мобільних тестах. Новий процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 дуже близький до того, щоб перевершити продуктивність Apple, але Samsung не підходить близько. Samsung хоче, щоб його Galaxy S був найпотужнішим телефоном, який ви можете придбати.

Замість розробки унікальних функцій Samsung може повністю зосередитись на мощі, щоб перевершити Apple у порівняльному аналізі. Компанія була розчарована тим, що платформі Exynos роками не вдавалося перевершити Apple, тому головною метою може стати перемога у бенчмарку. Сподіваюся, Samsung згадає про інші пріоритети, такі як ефективне управління живленням та інноваційні функції, а не створить ще один великий двигун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.