Смартфони

Топ-5 ігор, які розкриють можливості екрану вашого смартфона

Share

Смартфони з кожним роком мають все більш круті матриці. Особливо це помітно у іграх. Раніше мобільний геймінг нагадував заглядання в замкову щілину, а зараз можна з комфортом зарубатися на класному 6-дюймовому екрані. Ми відібрали п’ять барвистих ігор, які показують можливості сучасних дисплеїв.

Який телефон вибрали для тесту

Для нашого експерименту ми вибрали Honor X9a. Чому саме його? Це популярний апарат середнього класу – подібні моделі мають у Росії великий попит. У смартфона зразковий дисплей: 6,67-дюймова безрамкова матриця OLED з високою роздільною здатністю (2400×1080), підтримкою 120 Гц та частотою опитування сенсорного шару 300 Гц.

The Elder Scrolls: Blades

=

 

Чому саме ця гра? Blades – мобільне відгалуження культової серії The Elder Scrolls. Незважаючи на обмежений геймплей, мобільна адаптація хизується по-справжньому консольною картинкою, тому ми з радістю взяли її на тест.

Як показав себе екран. Екран на 6,67 дюйма з корисною площею 93% впевнено відобразив усі принади Тамріеля: пасторальні пейзажі, криваво-червоні заходи сонця, динамічний ближній бій і вогні міста. Ефект занурення у фентезійний світ посилює вигнута матриця, позбавлена ​​рамок.

Asphalt 9

Чому саме ця гра? Динамічні перегони, де за десять секунд відбувається більше подій, ніж в іншій грі за весь час. Asphalt 9 особливо добре виглядає на гаджетах із підвищеною герцовкою – під час адреналінових заїздів важлива плавність картинки.

Як показав себе екран. Екран Honor X9a підтримує 120 Гц. Ми включили підвищену герцовку і почали ставити швидкісні рекорди. Asphalt 9 розкрилася зовсім з іншого боку: машини їхали настільки плавно, наскільки можна собі уявити. Так навіть зросли шанси примчати першим до фінішу – коли авто рухаються без ривків, свайпать ліворуч і праворуч набагато зручніше. Звичайно, тут треба сказати спасибі не лише матриці, а й тандему Snapdragon 695 та Adreno 619, який забезпечив якісну картинку.

Samorost

Чому саме ця гра? Одна з найкрасивіших мальованих пригод, доступних у кишеньковому форматі. Samorost підкуповує не графічними ефектами, а майстерною роботою художника. Покриту мохом акварельну планету досліджує білий гном. Хоча оригінальному релізу майже 20 років, він і зараз вражає самобутнім антуражем.

Як показав себе екран. Екран Honor X9a видає мільярд кольорів та на 100% охоплює стандарт DCI-P3. Говорячи простою мовою, панель відображає практично всі природні відтінки, включаючи градієнти та півтони. Чудовий світ Samorost виглядає на ній чудово.

Badland

Чому саме ця гра? Відому нервомоталку ми взяли з однієї причини: тут дуже багато чорного кольору. Нам було цікаво, як з ним упорається сучасний гаджет.

Як показав себе екран. Honor X9a оснащений OLED-дисплеєм, який найкраще відображає глибокий чорний. Подібним не можуть похвалитися IPS-рішення, де здебільшого малюється щось брудно-сіре. Екран витримав тест із честю: усі темні елементи Badland виглядали по-справжньому чорними, завдяки чому особливо чудово сприймалося класне малювання фонів.

Shadowgun Legends

Чому саме ця гра? Ну як обійтися без одного з найпопулярніших мобільних шутерів останніх років! Гра дуже гарна, так що було цікаво подивитися, як з нею впорається екран.

Як показав себе екран. На 6,67-дюймовому екрані всіма кольорами засяяв футуристичний шутер: перестрілки люті, вибухи барвисті, вражаючі спецефекти. Роздільна здатність дисплея становить 2400×1080, тому добре помітні навіть найдрібніші деталі — наприклад, ворог, що причаївся за кутом. А завдяки частоті дискретизації 300 Гц та щільній точності торкання смартфон швидко та точно виконує ваші дії. Особливо це знадобиться у перестрілках, коли кожна мілісекунда на рахунку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Google додала в Chrome для Android функцію голосового читання сторінок

    Google впроваджує нову функцію в браузері Chrome для Android, що дозволяє читати веб-сторінки вголос прямо з програми.…

    17.06.2024

    Google Pixel 9 з новим чіпом Tensor G4: результати тестів Geekbench 6

    Недавно в мережі з'явилися витоки, що розкривають деякі технічні характеристики майбутнього смартфона Google Pixel 9.…

    17.06.2024

    iOS 18 дозволяє замінити «Привіт, Siri» на будь-яку іншу фразу

    За інформацією від авторитетного оглядача пристроїв Apple Марка Гурмана з Bloomberg, з виходом iOS 18…

    17.06.2024

    Нові Apple Watch стануть тоншими і отримають більші екрани

    Як ми вже повідомляли сьогодні, Apple, схоже, взяла курс на зміну дизайну своїх продуктів. Якщо…

    17.06.2024

    Microsoft закликає не боятися переходу з Windows 10 на Windows 11, розвінчуючи популярні міфи

    Компанія Microsoft продовжує заохочувати своїх користувачів, які все ще використовують Windows 10, перейти на операційну…

    17.06.2024

    Дизайн Galaxy Watch 7 Ultra показали на новий рендерах

    Samsung поки не анонсувала випуск смарт-годинника Galaxy Watch7 Ultra, але це не завадило інсайдерам опублікувати…

    17.06.2024