Статті

Топ-3 найлегших браузерів для слабких смартфонів на Android

Share
Час читання: 2 хв.

Кожен із нас користується браузером на телефоні , щоб шукати інформацію в інтернеті. І сьогодні за своєю функціональністю веб-браузери на Android майже не відрізняються від аналогічних програм для ПК. Але є проблема: на слабких смартфонах подібні програми працюють дуже повільно через свою ненажерливість. Єдиний вихід із ситуації — завантажити легкий браузер, який займатиме мало місця та порадує низьким рівнем споживання ресурсів.

Маленький браузер Via Browser

Серед легких браузерів для Андроїд особливе місце посідає Via Browser. Ця програма постійно потрапляє в рейтинги веб-браузерів, так що і ми не могли обійти його стороною. Розмір програми – 1.5 Мб, а всередині – мінімалістичний інтерфейс, де немає навіть панелі швидкого доступу. Але навіщо вона потрібна, якщо можна самостійно додати сайт до закладок та відкривати його через спеціальний розділ меню?

Завантажити Via Browser

На відміну від Яндекс Браузер Лайт, Via Browser пропонує більше налаштувань. Тут є нічна тема, режим інкогніто та регулювання головної сторінки. У той же час усередині програми немає нічого, що могло б навантажувати і так слабкий смартфон. Сторінки відкриваються швидко, а за бажання можна включити економію трафіку, щоб і пакет гігабайтів не витратити, і збільшити швидкість роботи.

Pure Web Browser — швидкий браузер для Андроїд.

Pure Web Browser є легким браузером лише відносно, адже він важить 6 Мб. Це все одно в 10 разів менше розміру звичайних програм для виходу в інтернет, але багато для маленьких браузерів . Тим не менш, до швидкості роботи Pure Web Browser немає жодних питань: сторінки відкриваються швидко, чому сприяє блокування реклами, а плавні анімації згладжують перехід між сайтами.

Завантажити Pure Web Browser

Також цей браузер для телефону багатий на налаштування та додаткові функції. Крім блокувальника реклами варто згадати примусове відключення зображень, а також збереження сторінок для офлайн-перегляду як PDF-файл.

Зручний браузер OH Web Browser

Повертаючись до по-справжньому легких браузерів, поговоримо про OH Web Browser. Розмір програми – 3 Мб, а всередині нього такий мінімалізм, що міг би позаздрити навіть маленький браузер Яндекса. На головну сторінку можна винести сайти для швидкого доступу, але більше жодного елементу меню не навантажує слабкий процесор вашого телефону.

Завантажити OH Web Browser

Навіть меню налаштувань OH Web Browser відкривається поверх запущеної вкладки задля економії оперативної пам’яті . В той же час не можна сказати, що цей швидкий браузер для телефону позбавлений корисних функцій. Все на місці: перекладач, збереження сторінок, темний режим, інкогніто, налаштування відображення сайтів для зручного читання. Крім того, є купа параметрів кастомізації веб-браузера на випадок, якщо ви захочете зробити його унікальним.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Чи безпечно тримати ноутбук постійно на зарядці

    Багато людей використовують ноутбук так само, як і стаціонарний комп'ютер, тримаючи його постійно підключеним до…

    26.06.2024

    Google анонсувала неочікувану подію Pixel на 13 серпня

    Google зазвичай проводить щорічний захід з презентації смартфонів Pixel у жовтні, але цього року все…

    25.06.2024

    Випущена нова Beats Pill – перша колонка Apple з 2015 року

    Компанія Beats не випускала нові моделі колонок протягом тривалого часу - останньою була модель Pill…

    25.06.2024

    Redmi Note 14 Pro відмовиться від основної камери на 200 МП

    Очікується, що Redmi Note 14 Pro (та Pro+, але ми будемо згадувати лише Pro для…

    25.06.2024

    Apple пояснила, чому функції Apple Intelligence не підтримуються навіть на молодших моделях iPhone 15

    Функції Apple Intelligence будуть доступні лише на найновіших iPhone та iPad/Mac, що базуються на платформі…

    25.06.2024

    Фактори, що визначають ціну вторинного ринку смартфонів

    Розглядаєте ідею придбання нового смартфона, але не впевнені, що робити зі своїм старим? Продаж телефону…

    25.06.2024