Автономність iPhone з прошивкою iOS 16.3.1 перевірили на практиці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple нещодавно випустила iOS 16.3.1 з виправленнями безпеки та заявленими покращеннями продуктивності. Блогер каналу iAppleBytes заразом взявся перевірити, чи не змінилася автономність смартфонів, що підтримуються прошивкою, після оновлення — і провів невелике порівняльне дослідження на цю тему.

Під час тестування свіжу версію iOS було встановлено на iPhone 8, iPhone SE (2020), iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 та iPhone 13. Для чистоти експерименту автоматичне налаштування яскравості на всіх пристроях було відключено. Тестування проводилось за допомогою бенчмарку Geekbench.

Першим відключився найстаріший смартфон фірмової серії, що протримався 2 години 49 хвилин. Оснащений практично тим же дисплеєм та акумулятором SE (2020) за рахунок більш енергоефективного процесора пропрацював помітно довше, простягнувши від часової позначки 3:37. iPhone XR, у свою чергу, протримався трохи більше п’яти з чвертю годин, а iPhone 11 та iPhone 12 – 5:48 та 7:00 відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Позаторішній iPhone 13, як і очікувалося, протримався довше за всі інші пристрої — 8 годин і 46 хвилин. При цьому в цілому нова версія ОС практично не вплинула на автономність пристроїв різних поколінь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.