Смартфони

Який Samsung Galaxy S23 купити. Відмінності між моделями флагманської серії Samsung

Share

Samsung презентувала флагманські моделі телефонів серії S23 на заході Galaxy Unpacked 1 лютого. Базова модель останньої лінійки Galaxy не показує революційних змін у порівнянні зі своїм попередником, Galaxy S22. Тим не менш, невелике оновлення в дизайні доповнюється суттєвим апгрейдом “заліза”, завдяки чому Galaxy S23 виступає гідним конкурентом пристроям аналогічного класу, таким як iPhone 14 та Google Pixel 7 Pro. Модель Galaxy S23+ має практично всі переваги молодшої версії, але оснащується збільшеним екраном і акумулятором. Що стосується флагмана S23 Ultra, то тут можна бачити покращення у всіх областях, включаючи можливості в плані запису фото і відео.

Телефони Samsung останнього покоління вже доступні для попереднього замовлення в нашому інтернет-магазині. Купити Samsung Galaxy S23 (Plus, Ultra) можна прямо зараз. 

Особливості моделей S23 та S23 Plus

З точки зору дизайну, як Galaxy S23, так і його більший брат S23+ позбавляються піднесеного металевого модуля камер S22 на користь окремих об’єктивів у стилі моделі Ultra, хоча телефон по суті має той самий розмір і вагу, що його попередник. Позбавлені обрамлення, три задні камери Samsung Galaxy S23 розташовані вертикально у верхній лівій частині зворотної панелі з матовим склом Gorilla Glass Victus 2. Екран AMOLED розміром 6.1 дюйм у моделі S23 і 6.6 дюйма у S23+ також захищає також Gorilla Glass використовується глянсове покриття.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І Samsung Galaxy S23, і S23 Plus доступні у чотирьох кольорах: фантомному чорному, зеленому, лавандовому та кремовому. Крім того, Samsung випускатиме смартфони з ексклюзивними кольорами, такими як червоний або лайм, продаючи їх через власний сайт.

Користувачі очікували, що виробник перенесе вражаючий набір камер S22 Ultra зі 108-мегапіксельним сенсором на молодші моделі нової флагманської лінійки, але Samsung вирішила залишити масив камер S23 практично без змін. Він, як і раніше, оснащений 50-мегапіксельним ширококутним об’єктивом, 12-мегапіксельним надширококутним об’єктивом і 10-мегапіксельною оптично стабілізованою камерою з 3-кратним оптичним зумом. Фронтальна камера всіх 3 моделей побудована на базі 12 Мп сенсора, і тут ми бачимо оновлення в порівнянні з колишньою 10-мегапіксельною селфі-камерою S22.

Основним покращенням є потужний процесор Snapdragon 8 Gen 2, який використовується у всіх флагманських моделей 2023 року. Цікаво, що жоден телефон у лінійці S23 не підтримує будь-якої форми супутникового зв’язку, що є несподіванкою з огляду на те, що чіпсет Snapdragon 8 Gen 2 має вбудований супутниковий модем X70 5G. Як ми звикли очікувати від топових телефонів в даний час, вся лінійка Samsung Galaxy S23 має рейтинг IP68, що означає стійкість до крапель води і пилу.

Samsung Galaxy S23 оснащений досить пристойною батареєю ємністю 3900 мАг, що на 200 мАг більше, ніж у аналога Galaxy S22.

Телефон підтримує надшвидку дротову зарядку (25 Вт), швидке бездротове заряджання та бездротове заряджання PowerShare, що дозволяє заряджати інші пристрої Galaxy (наприклад, Samsung Galaxy Buds 2 Pro) від його задньої панелі.

Samsung Galaxy S23 Plus оснащений трохи більшою батареєю ємністю 4700 мАг (через більший розмір) та потужнішою провідною зарядкою (45 Вт).

Кожен телефон у лінійці Samsung Galaxy S23 поставляється з Android 13 «Tiramisu» та Samsung One UI 5.1. У компанії пообіцяли чотири покоління оновлень ОС та п’ять років оновлень безпеки для всіх нових пристроїв, тому вам не доведеться думати про заміну S23 у найближчі роки.

Чудова камера Galaxy S23 Ultra

S22 Ultra був першим з телефонів Samsung, у якому по-справжньому об’єдналися можливості Galaxy S та Galaxy Note, і при цьому він позбавився контурної естетики камери свого попередника та його стартових братів і сестер. Натомість телефон запропонував суворішу квадратну форму, яка збереглася і у нового покоління смартфонів Galaxy S23 Ultra.

Завдяки тому, що цього року кольори S23 будуть однаковими для всієї лінійки, ви можете вибрати Ultra в одному з чотирьох варіантів обробки: Phantom Black, кремовий, зелений та лавандовий. Ексклюзивні кольори базових модифікацій (червоний та лайм) доповнює небесно-блакитний та графіт.

Довговічність та міцність смартфона забезпечені за рахунок захисту від пилу та вологи, сертифікованої за стандартом IP68, міцної рами з алюмінієвого сплаву Armor та найновішого скла Gorilla Glass Victus 2 від Corning.

Споживачі знову отримали 6,8-дюймову панель Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю 1440 x 3088 та динамічною частотою оновлення, яка може масштабуватися від 1 Гц до 120 Гц, адаптуючись відповідно до пріоритету енергоефективності або плавності зображення.

Камери – це одна з областей, де моделі з приставкою “Ультра” завжди виділялися серед найкращих телефонів Samsung, і S23 Ultra не є винятком.

У той час як 12-мегапіксельний надширококутний і подвійний 3-х і 10-кратний 10 Мп телеоб’єктив на задній панелі S23 Ultra знайомі нам за колишньою моделлю, телефон втратив основний сенсор. Йому на заміну прийшов модуль ISOCELL HP2 з колосальним дозволом 200 мегапікселів.

Застосування нового адаптивного фотодатчика виглядає багатообіцяюче, оскільки його пікселі основної камери S23 Ultra можуть групуватися у співвідношенні 16 до 1, захоплюючи більше світла, згладжуючи тремтіння пристрою в руках і пропонуючи неймовірно реалістичну передачу кольору. Швидше за все, у центрі уваги інженерів було покращення нічних знімків, включаючи портретну зйомку, астрофотографія та ще більш плавна стабілізація фото та відео.

Смартфон отримав таку ж батарею, що і S22 Ultra, з ємністю 5000 мАг, підтримкою провідної зарядки 45 Вт, а також бездротової та зворотної бездротової зарядки. У компанії стверджують, що завдяки енергоефективності нового заліза та більш тісній інтеграції між апаратним та програмним забезпеченням час роботи вдалося підвищити практично на 20%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024