Який Samsung Galaxy S23 купити. Відмінності між моделями флагманської серії Samsung

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung презентувала флагманські моделі телефонів серії S23 на заході Galaxy Unpacked 1 лютого. Базова модель останньої лінійки Galaxy не показує революційних змін у порівнянні зі своїм попередником, Galaxy S22. Тим не менш, невелике оновлення в дизайні доповнюється суттєвим апгрейдом “заліза”, завдяки чому Galaxy S23 виступає гідним конкурентом пристроям аналогічного класу, таким як iPhone 14 та Google Pixel 7 Pro. Модель Galaxy S23+ має практично всі переваги молодшої версії, але оснащується збільшеним екраном і акумулятором. Що стосується флагмана S23 Ultra, то тут можна бачити покращення у всіх областях, включаючи можливості в плані запису фото і відео.

Телефони Samsung останнього покоління вже доступні для попереднього замовлення в нашому інтернет-магазині. Купити Samsung Galaxy S23 (Plus, Ultra) можна прямо зараз. 

Особливості моделей S23 та S23 Plus

З точки зору дизайну, як Galaxy S23, так і його більший брат S23+ позбавляються піднесеного металевого модуля камер S22 на користь окремих об’єктивів у стилі моделі Ultra, хоча телефон по суті має той самий розмір і вагу, що його попередник. Позбавлені обрамлення, три задні камери Samsung Galaxy S23 розташовані вертикально у верхній лівій частині зворотної панелі з матовим склом Gorilla Glass Victus 2. Екран AMOLED розміром 6.1 дюйм у моделі S23 і 6.6 дюйма у S23+ також захищає також Gorilla Glass використовується глянсове покриття.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І Samsung Galaxy S23, і S23 Plus доступні у чотирьох кольорах: фантомному чорному, зеленому, лавандовому та кремовому. Крім того, Samsung випускатиме смартфони з ексклюзивними кольорами, такими як червоний або лайм, продаючи їх через власний сайт.

Користувачі очікували, що виробник перенесе вражаючий набір камер S22 Ultra зі 108-мегапіксельним сенсором на молодші моделі нової флагманської лінійки, але Samsung вирішила залишити масив камер S23 практично без змін. Він, як і раніше, оснащений 50-мегапіксельним ширококутним об’єктивом, 12-мегапіксельним надширококутним об’єктивом і 10-мегапіксельною оптично стабілізованою камерою з 3-кратним оптичним зумом. Фронтальна камера всіх 3 моделей побудована на базі 12 Мп сенсора, і тут ми бачимо оновлення в порівнянні з колишньою 10-мегапіксельною селфі-камерою S22.

Основним покращенням є потужний процесор Snapdragon 8 Gen 2, який використовується у всіх флагманських моделей 2023 року. Цікаво, що жоден телефон у лінійці S23 не підтримує будь-якої форми супутникового зв’язку, що є несподіванкою з огляду на те, що чіпсет Snapdragon 8 Gen 2 має вбудований супутниковий модем X70 5G. Як ми звикли очікувати від топових телефонів в даний час, вся лінійка Samsung Galaxy S23 має рейтинг IP68, що означає стійкість до крапель води і пилу.

Samsung Galaxy S23 оснащений досить пристойною батареєю ємністю 3900 мАг, що на 200 мАг більше, ніж у аналога Galaxy S22.

Телефон підтримує надшвидку дротову зарядку (25 Вт), швидке бездротове заряджання та бездротове заряджання PowerShare, що дозволяє заряджати інші пристрої Galaxy (наприклад, Samsung Galaxy Buds 2 Pro) від його задньої панелі.

Samsung Galaxy S23 Plus оснащений трохи більшою батареєю ємністю 4700 мАг (через більший розмір) та потужнішою провідною зарядкою (45 Вт).

Кожен телефон у лінійці Samsung Galaxy S23 поставляється з Android 13 «Tiramisu» та Samsung One UI 5.1. У компанії пообіцяли чотири покоління оновлень ОС та п’ять років оновлень безпеки для всіх нових пристроїв, тому вам не доведеться думати про заміну S23 у найближчі роки.

Чудова камера Galaxy S23 Ultra

S22 Ultra був першим з телефонів Samsung, у якому по-справжньому об’єдналися можливості Galaxy S та Galaxy Note, і при цьому він позбавився контурної естетики камери свого попередника та його стартових братів і сестер. Натомість телефон запропонував суворішу квадратну форму, яка збереглася і у нового покоління смартфонів Galaxy S23 Ultra.

Завдяки тому, що цього року кольори S23 будуть однаковими для всієї лінійки, ви можете вибрати Ultra в одному з чотирьох варіантів обробки: Phantom Black, кремовий, зелений та лавандовий. Ексклюзивні кольори базових модифікацій (червоний та лайм) доповнює небесно-блакитний та графіт.

Довговічність та міцність смартфона забезпечені за рахунок захисту від пилу та вологи, сертифікованої за стандартом IP68, міцної рами з алюмінієвого сплаву Armor та найновішого скла Gorilla Glass Victus 2 від Corning.

Споживачі знову отримали 6,8-дюймову панель Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю 1440 x 3088 та динамічною частотою оновлення, яка може масштабуватися від 1 Гц до 120 Гц, адаптуючись відповідно до пріоритету енергоефективності або плавності зображення.

Камери – це одна з областей, де моделі з приставкою “Ультра” завжди виділялися серед найкращих телефонів Samsung, і S23 Ultra не є винятком.

У той час як 12-мегапіксельний надширококутний і подвійний 3-х і 10-кратний 10 Мп телеоб’єктив на задній панелі S23 Ultra знайомі нам за колишньою моделлю, телефон втратив основний сенсор. Йому на заміну прийшов модуль ISOCELL HP2 з колосальним дозволом 200 мегапікселів.

Застосування нового адаптивного фотодатчика виглядає багатообіцяюче, оскільки його пікселі основної камери S23 Ultra можуть групуватися у співвідношенні 16 до 1, захоплюючи більше світла, згладжуючи тремтіння пристрою в руках і пропонуючи неймовірно реалістичну передачу кольору. Швидше за все, у центрі уваги інженерів було покращення нічних знімків, включаючи портретну зйомку, астрофотографія та ще більш плавна стабілізація фото та відео.

Смартфон отримав таку ж батарею, що і S22 Ultra, з ємністю 5000 мАг, підтримкою провідної зарядки 45 Вт, а також бездротової та зворотної бездротової зарядки. У компанії стверджують, що завдяки енергоефективності нового заліза та більш тісній інтеграції між апаратним та програмним забезпеченням час роботи вдалося підвищити практично на 20%.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.