Смартфони

Названо 2 забуті смартфони, які все ще можуть багато

Share
Час читання: 3 хв.

Ринок мобільних пристроїв змінюється, девайси з кожним роком стають все більш технологічними та дорогими. А минулі покоління гаджетів дуже швидко зникають із поля зору. Про них забувають через появу свіжіших моделей.

Але є досить цікаві смартфони, випущені 2-3 роки тому, які ще можна знайти у продажу. Завдяки збалансованому набору характеристик ці апарати навіть сьогодні варті уваги, враховуючи вигідніші, ніж на старті продажів, ціни. Я виділив 2 таких пристрої: з топового та середньобюджетного сегментів.

OnePlus 8 Pro – справжній флагман

Почну з девайсу, про який дійсно багато хто вже забув, оскільки анонсований він був у 2020 році. Йому на зміну прийшло три покоління пристроїв бренду. Але річ у тому, що гаджет розроблявся саме як повноцінний флагман, тому має великий запас продуктивності та можливостей. Його вистачить ще на 2-3 роки комфортного використання.

У смартфоні встановлений топовий на момент виходу чіп

сет Qualcomm Snapdragon 865 , що володіє 8 ядрами (до 2,84 ГГц ) і графікою Adreno 650. Чіп стабільний, продуктивний і не дуже гарячий. Крім цього, є 8 або 12 ГБ ОЗП типу LPDDR5, а також швидкий накопичувач об’ємом 128 або 256 ГБ стандарту UFS 3.0 (2-Lane).

Але найважливіше – основні камери. Фотографії виходять якісними, деталізованими, з правильною передачею кольору. А також можна знімати плавне відео (до 4K/60 FPS ). Самих камер чотири:

  • Основна на 48 Мп (сенсор Sony IMX689, f/1.8 , 25 мм, всеспрямований фазовий та лазерний автофокус, оптична стабілізація ).
  • Ультраширококутна на 48 Мп (14 мм, 116 градусів , f/2.2).
  • Телефото модуль на 8 Мп (f/2.4, оптостаб , оптичний 3X зум).
  • Колірна фільтр-камера на 5 Мп .

Крім того, однією з переваг OnePlus 8 Pro є його дисплей діагоналлю 6,78” . Девайс отримав шикарну навіть за сучасними мірками 10-бітну Fluid AMOLED матрицю з роздільною здатністю 3168 x 1440 пікселів (QHD+), частотою оновлення 120 Гц, яскравістю до 1000 ніт та підтримкою HDR10+. І важливо, що у дисплея відразу з коробки низький рівень ШІМ, а з увімкненою функцією DC Dimming він ще нижчий.

У смартфона є і багато інших позитивних якостей: матеріали ( скло Gorilla Glass 5 з обох сторін та грані з алюмінію ), швидка дротова та бездротова зарядка (обидві по 30 Вт ), реверсивна зарядка, Wi-Fi 6 , LTE (MIMO 4х4), 5G, модуль NFC , порт USB-C ( USB 3.1 Gen 1 ), стереодинаміки з Dolby Atmos, сканер відбитків під екраном, захист від води/пилу ( IP68 ), апаратний перемикач режимів звуку та відмінна підтримка (вже доступний OxygenOS 13 на Android 13 ).

OnePlus 8 Pro все ще можна купити і новим, і на Б/У ринку. В останньому випадку сильної економії не буде, оскільки девайс у хорошому стані коштує близько 15 тисяч гривень. 

Redmi Note 10 Pro – 108 Мп і 256 ГБ

Цей смартфон помітно доступніший. Але все ж таки, враховуючи його можливості та поточну вартість, вкрай цікавий. Redmi Note 10 Pro компанія Xiaomi показала ще 2021 року. І досі у нього не дуже багато конкурентів у своїй ніші.

При ціні біля 12 тисяч гривень (залежить від сертифікації, магазину та конфігурації) у гаджета відмінні специфікації. Він оснащений чіпсетом Snapdragon 732G , 6,67-дюймовим AMOLED Full HD+ дисплеєм із частотою оновлення до 120 Гц і, залежно від версії, до 8/256 ГБ пам’яті. Крім того, смартфон із двох сторін закритий склом Gorilla Glass 5 .

Але цікавий апарат навіть своїм набором камер. У нього чотири основні датчики: головний з роздільною здатністю 108 Мп (сенсор Samsung ISOCELL HM2, діафрагма f/1.9), ультраширококутний ( 8 Мп , f/2.2), камера на 2 Мп для вимірювання глибини кадру та модуль для макрозйомки ( 5 Мп , f /2.4). Останній, до речі, цілком працездатний. Плюс можна знімати відео дійсно дуже гарної якості (до 4К/30 FPS ).

Я вибрав ті пристрої, які, як на мене, все ще можна купувати для тривалого використання. Якщо потрібно отримати максимально багато можливостей за помірну ціну , то варто придивитися до цих моделей. А які смартфони минулих поколінь виділили б ви?

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    В мережу потрапили якісні рендери Google Pixel 9a

    Основні моделі смартфонів лінійки Google Pixel 9 вже представлені, наступною моделлю стане бюджетний Pixel 9a.…

    30.09.2024

    Тест швидкості зарядки iPhone 16 Pro Max: що міф, а що правда

    У світі технологій часто трапляється так, що очікування не відповідають реальності. Це вкотре підтвердилося з…

    30.09.2024

    Користувачі PlayStation 5 скаржаться на рекламу в інтерфейсі консолі

    Нещодавнє оновлення для PlayStation 5, випущене у вересні, додало персоналізований простір Welcome Hub з новими…

    30.09.2024

    Ціна на флагманські смартфони може зрости через дорогі процесори

    У жовтні Qualcomm і MediaTek представлять свої нові флагманські процесори для смартфонів - Snapdragon 8…

    30.09.2024

    Epic Games продовжує боротьбу з Google через магазин додатків

    Epic Games продовжує боротьбу з Google у рамках судового розгляду, звинувачуючи корпорацію у порушенні антимонопольного…

    30.09.2024

    У США почав працювати новий сервіс Starlink

    SpaceX приступила до тестування в США свого сервісу Starlink Direct To Cell (DTC), який дозволяє…

    30.09.2024