Названо 2 забуті смартфони, які все ще можуть багато

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Ринок мобільних пристроїв змінюється, девайси з кожним роком стають все більш технологічними та дорогими. А минулі покоління гаджетів дуже швидко зникають із поля зору. Про них забувають через появу свіжіших моделей.

Реклама

Але є досить цікаві смартфони, випущені 2-3 роки тому, які ще можна знайти у продажу. Завдяки збалансованому набору характеристик ці апарати навіть сьогодні варті уваги, враховуючи вигідніші, ніж на старті продажів, ціни. Я виділив 2 таких пристрої: з топового та середньобюджетного сегментів.

OnePlus 8 Pro – справжній флагман

Почну з девайсу, про який дійсно багато хто вже забув, оскільки анонсований він був у 2020 році. Йому на зміну прийшло три покоління пристроїв бренду. Але річ у тому, що гаджет розроблявся саме як повноцінний флагман, тому має великий запас продуктивності та можливостей. Його вистачить ще на 2-3 роки комфортного використання.

У смартфоні встановлений топовий на момент виходу чіп

сет Qualcomm Snapdragon 865 , що володіє 8 ядрами (до 2,84 ГГц ) і графікою Adreno 650. Чіп стабільний, продуктивний і не дуже гарячий. Крім цього, є 8 або 12 ГБ ОЗП типу LPDDR5, а також швидкий накопичувач об’ємом 128 або 256 ГБ стандарту UFS 3.0 (2-Lane).

Але найважливіше – основні камери. Фотографії виходять якісними, деталізованими, з правильною передачею кольору. А також можна знімати плавне відео (до 4K/60 FPS ). Самих камер чотири:

  • Основна на 48 Мп (сенсор Sony IMX689, f/1.8 , 25 мм, всеспрямований фазовий та лазерний автофокус, оптична стабілізація ).
  • Ультраширококутна на 48 Мп (14 мм, 116 градусів , f/2.2).
  • Телефото модуль на 8 Мп (f/2.4, оптостаб , оптичний 3X зум).
  • Колірна фільтр-камера на 5 Мп .

Крім того, однією з переваг OnePlus 8 Pro є його дисплей діагоналлю 6,78” . Девайс отримав шикарну навіть за сучасними мірками 10-бітну Fluid AMOLED матрицю з роздільною здатністю 3168 x 1440 пікселів (QHD+), частотою оновлення 120 Гц, яскравістю до 1000 ніт та підтримкою HDR10+. І важливо, що у дисплея відразу з коробки низький рівень ШІМ, а з увімкненою функцією DC Dimming він ще нижчий.

У смартфона є і багато інших позитивних якостей: матеріали ( скло Gorilla Glass 5 з обох сторін та грані з алюмінію ), швидка дротова та бездротова зарядка (обидві по 30 Вт ), реверсивна зарядка, Wi-Fi 6 , LTE (MIMO 4х4), 5G, модуль NFC , порт USB-C ( USB 3.1 Gen 1 ), стереодинаміки з Dolby Atmos, сканер відбитків під екраном, захист від води/пилу ( IP68 ), апаратний перемикач режимів звуку та відмінна підтримка (вже доступний OxygenOS 13 на Android 13 ).

OnePlus 8 Pro все ще можна купити і новим, і на Б/У ринку. В останньому випадку сильної економії не буде, оскільки девайс у хорошому стані коштує близько 15 тисяч гривень. 

Redmi Note 10 Pro – 108 Мп і 256 ГБ

Цей смартфон помітно доступніший. Але все ж таки, враховуючи його можливості та поточну вартість, вкрай цікавий. Redmi Note 10 Pro компанія Xiaomi показала ще 2021 року. І досі у нього не дуже багато конкурентів у своїй ніші.

При ціні біля 12 тисяч гривень (залежить від сертифікації, магазину та конфігурації) у гаджета відмінні специфікації. Він оснащений чіпсетом Snapdragon 732G , 6,67-дюймовим AMOLED Full HD+ дисплеєм із частотою оновлення до 120 Гц і, залежно від версії, до 8/256 ГБ пам’яті. Крім того, смартфон із двох сторін закритий склом Gorilla Glass 5 .

Але цікавий апарат навіть своїм набором камер. У нього чотири основні датчики: головний з роздільною здатністю 108 Мп (сенсор Samsung ISOCELL HM2, діафрагма f/1.9), ультраширококутний ( 8 Мп , f/2.2), камера на 2 Мп для вимірювання глибини кадру та модуль для макрозйомки ( 5 Мп , f /2.4). Останній, до речі, цілком працездатний. Плюс можна знімати відео дійсно дуже гарної якості (до 4К/30 FPS ).

Я вибрав ті пристрої, які, як на мене, все ще можна купувати для тривалого використання. Якщо потрібно отримати максимально багато можливостей за помірну ціну , то варто придивитися до цих моделей. А які смартфони минулих поколінь виділили б ви?

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ