Смартфони

Який iPhone взяти у 2023 році. Від гіршого до кращого

Share
Час читання: 5 хв.

Вам важко вибрати iPhone на початку 2023 року? Не панікуємо – ми вирішили розібрати усі моделі та виявити, які з них варто брати. Зрозуміло, все за адекватними цінами.

iPhone SE (2022)

Найдоступніший айфон на ринку, який підійде хіба що поціновувачам класичного дизайну та колекціонерам. Чому? У нього крихітний за мірками 2023 4.7-дюймовий IPS-екран з жирними рамками і кнопкою Home з вбудованим TouchID, 64 Гбайт пам’яті в базовому конфізі і нікудишній акумулятор на 2018 мАг. А ще у девайса всього одна камера на задній панелі – відверто слабке рішення на тлі інших моделей. Зате з продуктивністю все чудово – iPhone SE (2022) працює на потужному чіпі A15 Bionic, яка використовується в “тринадцятці”. Беріть лише якщо вас приваблює застарілий дизайн iPhone 8.

iPhone 11

Непоганий варіант для тих, чий бюджет дуже обмежений — у нього всього два мінуси: IPS-екран і процесор, що поступово застаріває. На практиці ж все добре – екран на 6.1 дюйма як і раніше зручно використовувати в більшості сценаріях, а процесор A13 Bionic відмінно справляється з будь-якими завданнями. Крім того, радує нормальна камера на 12+12 мегапікселів, гідна батарейка на 3110 мАг і iOS 16. Якщо ваш бюджет максимально обмежений, але хочеться саме айфон — можна взяти цей лот.

iPhone 11 Pro/Pro Max

Перші преміальні смартфони Apple з покращеними дисплеями та крутими камерами. Чим вони гарні? По-перше , флагмани отримали Super Retina XDR OLED-дисплеї з підтримкою HDR10 та Dolby Vision – вони набагато випереджають IPS-панель, встановлену у стандартній моделі. По-друге , у блоці камер з’явився 12-мегапіксельний телефотооб’єктив з оптостабом та 2-кратним зумом. Ну і нарешті , у «прошки» і «максу» краще автономність. В іншому пристрої нічим не відрізняються від молодшої версії.

iPhone 12

Найбюджетніший смартфон Apple з актуальним дизайном. Апарат отримав оновлений корпус із плоскими рамками, глянсовим скляним задником, OLED-екраном на 6.1 дюйма з фірмовим «монобровом» та підтримку 5G. Крім того, все гаразд із залізом – девайс базується на чіпі A14 у тандемі з 4 Гбайт ОЗП та підтримує актуальну iOS 16. Єдине, що засмучує – всього 64 Гбайт пам’яті у базовому конфізі, проте це легко вирішується придбанням передплати iCloud. Можна сміливо брати – запасу продуктивності «двіношки» вистачить ще надовго.

iPhone 12 mini

Компактна версія «двінашки» відрізняється від стандартної лише розміром і автономністю — з одного боку, вона краще сидить у руці і з легкістю поміщається в кишені, а з іншого — гірше тримає заряд. При активному використанні смарт доведеться заряджати кілька разів на день. Крім того, компакт також має 64 Гбайт пам’яті в базовій конфігурації.

iPhone 12 Pro/Pro Max

У порівнянні з 11-ою серією, люксові iPhone 12 Pro та Pro Max отримали купу апгрейдів у вигляді свіжого дизайну з керамічним склом, покращених камер з матричним оптостабом та додатковим модулем глибини LiDAR. Продуктивність теж значно прокачається – пристрої працюють на чіпі A14 Bionic, який успішно застосовується у виробництві останнього iPad (2022). Разом з 6 Гбайт ОЗП його потужності достатньо як для швидкої роботи системи, так і для важкого геймінгу. До того ж з’явилася підтримка MagSafe-аксесуарів. Чи варто брати? Можна, але тільки якщо вам не потрібні навороти у вигляді 120-герцової розгортки екрана та фішок камер типу Cinematic Mode.

iPhone 13

Практично найвигідніший iPhone на ринку – зовні він практично не відрізняється від свіжого “чотирнадцятого” і навіть працює на тому ж чіпі A15 Bionic. Крім того, у нього при собі перевірене комбо камер на 12 та 12+12 мегапікселів з підтримкою нічного режиму та Cinematic Mode. З автономністю теж все гуд – акумулятора на 3240 мАг з легкістю вистачає на повний день. Найзбалансованіший варіант за свої гроші – таке ми точно беремо.

iPhone 13 mini

На відміну від першого «міні» цей смарт можна сміливо розглянути як купівлю — він не має проблем з автономністю і відразу 128 Гбайт пам’яті в базовому конфізі. Крім того, він не поступається за потужністю решті моделей серії і коштує при цьому помітно дешевше «тринадцядки». Беріть, якщо вас не влаштовують стандартні розміри iPhone 13 .

iPhone 13 Pro/Pro Max

Головним апгрейдом флагманів 13-серії стали шикарні OLED-дисплеї на 6.1 та 6.7 дюйми з підвищеною розгорткою на 120 Гц. Крім того, прохиталася і оптика – телефотооб’єктив отримав 3-кратний оптичний зум. З решти ніштяків — чіп A15 Bionic, камери на 12 і 12+12 мегапікселів, акумулятори на 3095 мАг і 4352 мАг (залежно від моделі) та підтримка зйомки ProRes-відео.

iPhone 14

Новий айфон отримав відразу кілька апгрейдів — у нього трохи покращений чіп A15 Bionic з 5 графічними ядрами, 6 Гбайт ОЗП, камери на 12 і 12+12 мегапікселів зі збільшеною світлочутливістю та алгоритмом Photonic Engine, а також акумулятор на 3279. Чи варто переплачувати за новинку? Навряд чи: продуктивності «тринашки» вистачить ще на кілька років, по автономності вона злегка поступається новинці, а фішки камер не зіграють визначальної ролі у виборі девайсу.

iPhone 14 Plus

Свіжа модель айфону, що прийшла на заміну міні. Девайс відрізняється від стандартного iPhone 14 збільшеним 6.7-дюймовим екраном та більш ємним акумулятором на 4323 мАг, обсягу якого вистачає на дві доби.

iPhone 14 Pro/Pro Max

Найкручені смартфони Apple на ринку – у них відразу кілька значущих поліпшень. По-перше , замість «монобров» з’явився функціональний виріз Dynamic Island, за допомогою якого можна взаємодіяти з додатками. По-друге , девайси отримали розкішне тріо камер на 48+12+12 мегапікселів з Photonic Engine та фічею Action Mode – якість фото та відео значно покращилася. Ну і нарешті збільшилася продуктивність – обидві моделі обладнані чіпом A16 Bionic. З рештою спеків теж все круто — у смартфонах встановлені 120-герцеві OLED-екрани з сліпучою яскравістю 2000 ніт, солідні акумулятори та круті стереодинаміки.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Британець замість iPhone 16 Pro отримав від Apple два блокноти

    У Великобританії чоловік замовив на офіційному сайті компанії Apple новий iPhone 16 Pro, але в…

    30.09.2024

    Microsoft випустила для ознайомлення безкоштовні версії Windows 11

    Компанія Microsoft представила безкоштовні ознайомчі версії Windows 11 перед виходом великого оновлення 24H2. Як правило,…

    30.09.2024

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024

    Експерти розібрали Samsung Galaxy S24 FE і оцінили його ремонтопридатність

    YouTube-канал PBKreviews провів повне розбирання нового смартфона Galaxy S24 FE, щоб оцінити його ремонтопридатність. Що…

    30.09.2024

    Sony прискорить розробки ігор для PlayStation за допомогою штучного інтелекту

    Компанія Sony прагне зробити процес створення ігор для PlayStation більш ефективним та якісним, використовуючи передові…

    30.09.2024

    Яким має бути сучасний ноутбук для роботи

    Технології не стоять на місці - це стосується абсолютно всього. Поговоримо про ноутбуки. Уявімо ситуацію,…

    30.09.2024