Який iPhone взяти у 2023 році. Від гіршого до кращого

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Вам важко вибрати iPhone на початку 2023 року? Не панікуємо – ми вирішили розібрати усі моделі та виявити, які з них варто брати. Зрозуміло, все за адекватними цінами.

Реклама

iPhone SE (2022)

Найдоступніший айфон на ринку, який підійде хіба що поціновувачам класичного дизайну та колекціонерам. Чому? У нього крихітний за мірками 2023 4.7-дюймовий IPS-екран з жирними рамками і кнопкою Home з вбудованим TouchID, 64 Гбайт пам’яті в базовому конфізі і нікудишній акумулятор на 2018 мАг. А ще у девайса всього одна камера на задній панелі – відверто слабке рішення на тлі інших моделей. Зате з продуктивністю все чудово – iPhone SE (2022) працює на потужному чіпі A15 Bionic, яка використовується в “тринадцятці”. Беріть лише якщо вас приваблює застарілий дизайн iPhone 8.

iPhone 11

Непоганий варіант для тих, чий бюджет дуже обмежений — у нього всього два мінуси: IPS-екран і процесор, що поступово застаріває. На практиці ж все добре – екран на 6.1 дюйма як і раніше зручно використовувати в більшості сценаріях, а процесор A13 Bionic відмінно справляється з будь-якими завданнями. Крім того, радує нормальна камера на 12+12 мегапікселів, гідна батарейка на 3110 мАг і iOS 16. Якщо ваш бюджет максимально обмежений, але хочеться саме айфон — можна взяти цей лот.

iPhone 11 Pro/Pro Max

Перші преміальні смартфони Apple з покращеними дисплеями та крутими камерами. Чим вони гарні? По-перше , флагмани отримали Super Retina XDR OLED-дисплеї з підтримкою HDR10 та Dolby Vision – вони набагато випереджають IPS-панель, встановлену у стандартній моделі. По-друге , у блоці камер з’явився 12-мегапіксельний телефотооб’єктив з оптостабом та 2-кратним зумом. Ну і нарешті , у «прошки» і «максу» краще автономність. В іншому пристрої нічим не відрізняються від молодшої версії.

iPhone 12

Найбюджетніший смартфон Apple з актуальним дизайном. Апарат отримав оновлений корпус із плоскими рамками, глянсовим скляним задником, OLED-екраном на 6.1 дюйма з фірмовим «монобровом» та підтримку 5G. Крім того, все гаразд із залізом – девайс базується на чіпі A14 у тандемі з 4 Гбайт ОЗП та підтримує актуальну iOS 16. Єдине, що засмучує – всього 64 Гбайт пам’яті у базовому конфізі, проте це легко вирішується придбанням передплати iCloud. Можна сміливо брати – запасу продуктивності «двіношки» вистачить ще надовго.

iPhone 12 mini

Компактна версія «двінашки» відрізняється від стандартної лише розміром і автономністю — з одного боку, вона краще сидить у руці і з легкістю поміщається в кишені, а з іншого — гірше тримає заряд. При активному використанні смарт доведеться заряджати кілька разів на день. Крім того, компакт також має 64 Гбайт пам’яті в базовій конфігурації.

iPhone 12 Pro/Pro Max

У порівнянні з 11-ою серією, люксові iPhone 12 Pro та Pro Max отримали купу апгрейдів у вигляді свіжого дизайну з керамічним склом, покращених камер з матричним оптостабом та додатковим модулем глибини LiDAR. Продуктивність теж значно прокачається – пристрої працюють на чіпі A14 Bionic, який успішно застосовується у виробництві останнього iPad (2022). Разом з 6 Гбайт ОЗП його потужності достатньо як для швидкої роботи системи, так і для важкого геймінгу. До того ж з’явилася підтримка MagSafe-аксесуарів. Чи варто брати? Можна, але тільки якщо вам не потрібні навороти у вигляді 120-герцової розгортки екрана та фішок камер типу Cinematic Mode.

iPhone 13

Практично найвигідніший iPhone на ринку – зовні він практично не відрізняється від свіжого “чотирнадцятого” і навіть працює на тому ж чіпі A15 Bionic. Крім того, у нього при собі перевірене комбо камер на 12 та 12+12 мегапікселів з підтримкою нічного режиму та Cinematic Mode. З автономністю теж все гуд – акумулятора на 3240 мАг з легкістю вистачає на повний день. Найзбалансованіший варіант за свої гроші – таке ми точно беремо.

iPhone 13 mini

На відміну від першого «міні» цей смарт можна сміливо розглянути як купівлю — він не має проблем з автономністю і відразу 128 Гбайт пам’яті в базовому конфізі. Крім того, він не поступається за потужністю решті моделей серії і коштує при цьому помітно дешевше «тринадцядки». Беріть, якщо вас не влаштовують стандартні розміри iPhone 13 .

iPhone 13 Pro/Pro Max

Головним апгрейдом флагманів 13-серії стали шикарні OLED-дисплеї на 6.1 та 6.7 дюйми з підвищеною розгорткою на 120 Гц. Крім того, прохиталася і оптика – телефотооб’єктив отримав 3-кратний оптичний зум. З решти ніштяків — чіп A15 Bionic, камери на 12 і 12+12 мегапікселів, акумулятори на 3095 мАг і 4352 мАг (залежно від моделі) та підтримка зйомки ProRes-відео.

iPhone 14

Новий айфон отримав відразу кілька апгрейдів — у нього трохи покращений чіп A15 Bionic з 5 графічними ядрами, 6 Гбайт ОЗП, камери на 12 і 12+12 мегапікселів зі збільшеною світлочутливістю та алгоритмом Photonic Engine, а також акумулятор на 3279. Чи варто переплачувати за новинку? Навряд чи: продуктивності «тринашки» вистачить ще на кілька років, по автономності вона злегка поступається новинці, а фішки камер не зіграють визначальної ролі у виборі девайсу.

iPhone 14 Plus

Свіжа модель айфону, що прийшла на заміну міні. Девайс відрізняється від стандартного iPhone 14 збільшеним 6.7-дюймовим екраном та більш ємним акумулятором на 4323 мАг, обсягу якого вистачає на дві доби.

iPhone 14 Pro/Pro Max

Найкручені смартфони Apple на ринку – у них відразу кілька значущих поліпшень. По-перше , замість «монобров» з’явився функціональний виріз Dynamic Island, за допомогою якого можна взаємодіяти з додатками. По-друге , девайси отримали розкішне тріо камер на 48+12+12 мегапікселів з Photonic Engine та фічею Action Mode – якість фото та відео значно покращилася. Ну і нарешті збільшилася продуктивність – обидві моделі обладнані чіпом A16 Bionic. З рештою спеків теж все круто — у смартфонах встановлені 120-герцеві OLED-екрани з сліпучою яскравістю 2000 ніт, солідні акумулятори та круті стереодинаміки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ