Смартфони

Samsung постачає більше половини комплектуючих для Google Pixel 7 Pro

Share

Samsung постачає більше половини комплектуючих для представленого минулої осені флагманського смартфона Pixel 7 Pro. Такого висновку дійшли аналітики дослідницької фірми Counterpoint Research.

За даними аналітиків Counterpoint Research, 51% всіх компонентів для Pixel 7 Pro постачає Samsung. Ще 7% – це власні рішення Google і 5% – продукція Micron. Найдорожчим компонентом Pixel 7 Pro є його дисплей. На частку 6,7-дюймової AMOLED-панелі типу LTPO, який на замовлення Google випускає Samsung, припадає майже 20% від усієї вартості Pro-версії Pixel 7. Також Samsung поставляє для флагмана 50-мегапіксельний датчик ISOCELL GN1 для основної камери, а також датчики LSI для камери з перископічним об’єктивом та селфі-камери. Відповідає південнокорейська компанія і за всі компоненти для стільникового зв’язку, включаючи 5G-модем та приймачі.

Замовлення на постачання модулів оперативної пам’яті для Pixel 7 Pro у версії з 12 Гбайт ОЗП поділили між Micron та Samsung. 128-мегапіксельний вбудований накопичувач теж випускається в Південній Кореї, про його виробник – SK Hynix. За акумулятор для Pixel 7 Pro відповідає Sunwoda Electronic і ATL, інтегральні схеми швидкої зарядки поставляє NXP, а інтегральну схему для бездротової зарядки – IDT.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сукупна собівартість Pixel 7 Pro з 12 Гбайт оперативної та 128 Гбайт вбудованої пам’яті з урахуванням усіх комплектуючих та виробничих витрат становить 413 доларів. У той же час роздрібна вартість смартфона на момент старту продажів складала 899 доларів, тобто вдвічі перевищувала собівартість. Зараз в офіційному інтернет-магазині Google смартфон можна купити за 749 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Google Pixel
  • Останні записи

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024