Смартфони

Який iPhone точно не потрібно купувати у 2023 році

Share

Пройшов уже майже місяць 2023 року (помітили?) і умови купівлі/продажу смартфонів постійно змінюються. Наприклад, з минулого року на “вторинці” суттєво подешевшав iPhone 11 – купити його зараз можна за 12-15 тисяч гривень залежно від регіону. Але сьогодні поговоримо про моделі iPhone, які точно не варто купувати на вторинному ринку – ні 2023 року, ні в принципі.

iPhone 8

Тут я маю на увазі лише маленьку версію «вісімки». Цей смартфон не варто купувати цього року через кілька причин, але найголовніша — акумулятор. Жалюгідні 1800 mAh нездатні забезпечити вам гідну автономність протягом світлового дня, а тендітна задня скляна кришка виключає покупку iPhone 8 як «непридатного» робочого пристрою.
Що стосується iPhone 8 Plus, то у цього смартфона справи з акумулятором кращі – 2700 mAh це цілком конкуретний обсяг у світі iPhone. Ось тільки знайти на «вторинці» смартфон із «живою» оригінальною батарейкою буде практично неможливо; будьте готові змінити її на нову відразу після покупки.

iPhone X

Родоначальник найскандальнішого дизайн-коду iPhone, що використовується до цього дня, сам по собі виявився досить невдалим пристроєм. Протягом усього життєвого циклу «десятки» її власники стабільно скаржилися на вигоряння OLED-матриці (це перший iPhone з OLED в історії) та вихід з ладу Face ID без видимих ​​причин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, його сталева незабарвлена ​​полірована рамка виглядає дуже неохайно через півроку використання, так що на «OLX» ви, швидше за все, не знайдете ці смартфони в ідеальному стані.

Ще одна важлива причина не купувати iPhone X – старіння. Ходять чутки, що 2023 року цей смартфон не отримає iOS 17, оскільки п’ятирічний цикл його оновлень вже завершується (це стосується і iPhone 8). Крім того, чіп Apple A11, на якому працює “десятка”, вже досить слабкий і чимала частина корисних фішок нових iOS йому просто недоступна.

iPhone Xs / Xs Max

Цей пристрій дуже схожий на iPhone X концептуально та зовні. І деякі образливі проблеми «десятки» перейшли на Xs — наприклад, у цього пристрою так само швидко вигоряє екран.

Користувачі iPhone Xs зазначають, що пристрій підозріло швидко витрачає заряд акумулятора. На жаль, якщо судити з відгуків у мережі, не схоже, щоб ця проблема була виправлена ​​з оновленнями iOS. Так що, незважаючи на достатню ємність батареї, цей аксесуар може засмутити вас слабкою автономністю.

iPhone 7/7 Plus

Вкрай популярний кілька років смартфон на даний момент став небажаною моделлю для придбання. Чому?

Насамперед, до нього повною мірою відноситься все, що написано вище про акумулятор iPhone 8. У «сімці» він такий самий маленький і хирлявий.
Але, крім автономності, iPhone 7 засмутить вас швидкістю роботи. Незважаючи на вкрай вдалий чіп Apple A10, цей смартфон останні три роки обзавівся фантомними лагами системи — зависаннями при розблокуванні екрану, графічними фризами при переході між додатками і так далі. Зважаючи на все, пара останніх версій iOS виявилася для «старенького» занадто важкими графічно, і він їх просто «не вивозить».
Якщо все перелічене вище вас не бентежить, тобто ще один аргумент.

 Справа в тому, що оригінальний iPhone 7 у хорошому стані і без ремонтів практично нереально знайти на «вторинці». Через його шалену популярність кілька років тому більшість пристроїв «на руках» перебувають у жалюгідному стані. Придивіться до iPhone SE (2020) – це свіжіший девайс з відмінним “залізом”, а акумулятор тут буде аналогічний “сімці”.

iPhone SE (2016)

 

Оригінальний iPhone SE з колись “топу за свої гроші” перетворився на “що завгодно, тільки не це”. Це старий пристрій на чіпі Apple A9 з вкрай маленьким дисплеєм 4 дюйми, який страждає локальним пожовтінням і артефактами. Акумулятор і не радує: скромних 1500 mAh навряд чи вистачить на 3-4 години екрану, а отже на роль «дзвонилки» цей ветеран айфонобудування теж навряд чи підходить.

Єдиний сценарій, за якого можна розглянути iPhone SE (2016) – перший телефон для дитини. Він досить компактний для маленької долоні і коштує недорого. У решті випадків купувати такого мікро-мамонта не варто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024