Який iPhone точно не потрібно купувати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пройшов уже майже місяць 2023 року (помітили?) і умови купівлі/продажу смартфонів постійно змінюються. Наприклад, з минулого року на “вторинці” суттєво подешевшав iPhone 11 – купити його зараз можна за 12-15 тисяч гривень залежно від регіону. Але сьогодні поговоримо про моделі iPhone, які точно не варто купувати на вторинному ринку – ні 2023 року, ні в принципі.

iPhone 8

Тут я маю на увазі лише маленьку версію «вісімки». Цей смартфон не варто купувати цього року через кілька причин, але найголовніша — акумулятор. Жалюгідні 1800 mAh нездатні забезпечити вам гідну автономність протягом світлового дня, а тендітна задня скляна кришка виключає покупку iPhone 8 як «непридатного» робочого пристрою.
Що стосується iPhone 8 Plus, то у цього смартфона справи з акумулятором кращі – 2700 mAh це цілком конкуретний обсяг у світі iPhone. Ось тільки знайти на «вторинці» смартфон із «живою» оригінальною батарейкою буде практично неможливо; будьте готові змінити її на нову відразу після покупки.

iPhone X

Родоначальник найскандальнішого дизайн-коду iPhone, що використовується до цього дня, сам по собі виявився досить невдалим пристроєм. Протягом усього життєвого циклу «десятки» її власники стабільно скаржилися на вигоряння OLED-матриці (це перший iPhone з OLED в історії) та вихід з ладу Face ID без видимих ​​причин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, його сталева незабарвлена ​​полірована рамка виглядає дуже неохайно через півроку використання, так що на «OLX» ви, швидше за все, не знайдете ці смартфони в ідеальному стані.

Ще одна важлива причина не купувати iPhone X – старіння. Ходять чутки, що 2023 року цей смартфон не отримає iOS 17, оскільки п’ятирічний цикл його оновлень вже завершується (це стосується і iPhone 8). Крім того, чіп Apple A11, на якому працює “десятка”, вже досить слабкий і чимала частина корисних фішок нових iOS йому просто недоступна.

iPhone Xs / Xs Max

Цей пристрій дуже схожий на iPhone X концептуально та зовні. І деякі образливі проблеми «десятки» перейшли на Xs — наприклад, у цього пристрою так само швидко вигоряє екран.

Користувачі iPhone Xs зазначають, що пристрій підозріло швидко витрачає заряд акумулятора. На жаль, якщо судити з відгуків у мережі, не схоже, щоб ця проблема була виправлена ​​з оновленнями iOS. Так що, незважаючи на достатню ємність батареї, цей аксесуар може засмутити вас слабкою автономністю.

iPhone 7/7 Plus

Вкрай популярний кілька років смартфон на даний момент став небажаною моделлю для придбання. Чому?

Насамперед, до нього повною мірою відноситься все, що написано вище про акумулятор iPhone 8. У «сімці» він такий самий маленький і хирлявий.
Але, крім автономності, iPhone 7 засмутить вас швидкістю роботи. Незважаючи на вкрай вдалий чіп Apple A10, цей смартфон останні три роки обзавівся фантомними лагами системи — зависаннями при розблокуванні екрану, графічними фризами при переході між додатками і так далі. Зважаючи на все, пара останніх версій iOS виявилася для «старенького» занадто важкими графічно, і він їх просто «не вивозить».
Якщо все перелічене вище вас не бентежить, тобто ще один аргумент.

 Справа в тому, що оригінальний iPhone 7 у хорошому стані і без ремонтів практично нереально знайти на «вторинці». Через його шалену популярність кілька років тому більшість пристроїв «на руках» перебувають у жалюгідному стані. Придивіться до iPhone SE (2020) – це свіжіший девайс з відмінним “залізом”, а акумулятор тут буде аналогічний “сімці”.

iPhone SE (2016)

 

Оригінальний iPhone SE з колись “топу за свої гроші” перетворився на “що завгодно, тільки не це”. Це старий пристрій на чіпі Apple A9 з вкрай маленьким дисплеєм 4 дюйми, який страждає локальним пожовтінням і артефактами. Акумулятор і не радує: скромних 1500 mAh навряд чи вистачить на 3-4 години екрану, а отже на роль «дзвонилки» цей ветеран айфонобудування теж навряд чи підходить.

Єдиний сценарій, за якого можна розглянути iPhone SE (2016) – перший телефон для дитини. Він досить компактний для маленької долоні і коштує недорого. У решті випадків купувати такого мікро-мамонта не варто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.