Топ-5 смартфонів Xiaomi, від покупки яких краще відмовитись

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту випуску п’ятої серії вашої улюбленої рубрики минуло дев’ять місяців, за які Xiaomi встигла випустити не один десяток нових смартфонів. Виключивши з величезного списку придатні загалом, а також непридатні для глобального ринку моделі, я отримав нову фатальну п’ятірку, про яку й розповім вам у цій статті. Бажаю приємного читання!

Xiaomi Poco C40

Смартфони Xiaomi, незважаючи на всю свою одноманітність, не позбавлені цікавих експериментів. Однією з останніх спроб здивувати світ став власний чіпсет JLQ JR510. До його створення доклала руку Qualcomm і маловідома фірма Leadcore, що випустила багато років тому процесор для дешевого Redmi 2A – родоначальника ультрабюджетної серії.

Насправді, в самому чіпі нічого поганого немає, це стерпна платформа за свої гроші. Проблема в оптимізації: творці програм та ігор знати не хотіли про якесь там JLQ, тому з доопрацюванням софту під Poco C40 є невеликі проблеми. Апарат зовсім не годиться для 3D-іграшок, та й решта тягне неквапливо. Тут є лише два шляхи: або назавжди забути про цей чіпсет, або почати випускати їх повсюдно, щоб розробники ПЗ хоч якось поворухнулися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Poco M4 5G

Прагнення Xiaomi робити потужні та недорогі смартфони настільки велике, що часто призводить до плутанини та внутрішньої конкуренції. За 5-10 тисяч гривень можна знайти в асортименті компанії майже з десяток різних моделей, і невдалою з них є Poco M4 5G.

Насправді не бачу жодної причини, щоб купити саме цей апарат, а не оновлений Poco M5. У нього краще камери і потужніший процесор (Helio G99 замість зовсім дешевого Dimensity 700), а відсутність 5G компенсується його непотрібністю. Екран у новинки теж краще як мінімум за максимальною яскравістю, що у M4 знаходиться на убогому рівні.

Xiaomi Redmi Note 11S 5G

Як ви напевно знаєте, Xiaomi дуже любить випускати одні й самі смартфони під різними іменами, що іноді призводить до кумедних казусів. Так, Poco M4 Pro 5G, що з’явився в Україні в кінці 2021 року, через кілька місяців раптово перетворився на Redmi Note 11S 5G. Змін практично ніяких: додали камеру для макро, поміняли фронталку і прибрали 2 ГБ оперативної пам’яті в старшій версії.

І якби обидва смартфони коштували однаково,  навіть не став би героєм цієї статті, але так вийшло, що в тому самому магазині Poco M4 Pro 5G 6/128 коштує 8 999 грн, а його копія від Redmi — 9 500 грн . Не забуваймо, що в останнього менше оперативної пам’яті, що теж не робить йому честі. Сподіваюся, що Xiaomi схаменеться і більше так не буде.

Xiaomi Poco F4 (або F3)

Як із старого смартфона зробити новий, та при цьому так, щоб ніхто не помітив? Кращий рецепт підказала Xiaomi: вона взяла популярний Poco F3, поміняла йому дизайн, покращила кілька характеристик і додала фішку, про яку стала трубити на кожному кроці — оптичну стабілізацію.

У всьому іншому Poco F4 не сильно відрізняється від торішнього F3. Та ж платформа Snapdragon 870, той же 6.67″ AMOLED-екран з частотою оновлення 120 Гц, та ж кількість пам’яті 8/256 ГБ. Інше питання, що доплачувати за всі нововведення потрібно небагато – від однієї до п’яти тисяч гривень залежно від магазину. Чи готові ви це робити?

Xiaomi 13 Pro

Кілька місяців тому Xiaomi представила нові флагманські смартфони 13-го покоління. І якщо молодша номерна модель справді вийшла в чомусь інноваційною, то старша 13 Pro це фактично оновлена ​​версія торішнього топу 12 Pro. Зміни торкнулися лише зовнішнього вигляду, головної камери, процесора і вологозахисту, що повернувся. Чесно кажучи, доплачувати 10 тисяч гривень за всі ці принади я б не став, а віддав би перевагу ультимативному Xiaomi 12S Ultra, який ще й виглядає симпатичніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.