Смартфони

Наскільки флагман OnePlus 11 змінився, порівняно з минулорічним OnePlus 10 Pro

Share

Дебют світової версії OnePlus 11 відбудеться 7 лютого. Разом з тим, кілька днів тому флагман був запущений у Китаї, отже смартфон для міжнародних ринків матиме ідентичні характеристики. У порівнянні зі своїм попередником OnePlus 10 Pro, OnePlus 11 містить деякі значні покращення в частині камери та загальної продуктивності апаратної складової. Погляньмо, наскільки OnePlus 11 відрізняється від торішнього OnePlus 10 Pro.

Дизайн

І OnePlus 11, і OnePlus 10 Pro мають схожий дизайн задньої панелі зі значно більшим модулем основної камери. Структура модуля включає чотири круглих отвори: три для розміщення сенсорів і один для світлодіодного спалаху.

В оформленні модулів камер обох смартфонів є брендинг Hasselblad. Архітектура OnePlus 11 знову отримала “повзунок попереджень”, який відсутній у попередньої моделі. Власне – це і є головна відмінність у зовнішньому вигляді пристроїв. На лівому боці обох гаджетів присутні гойдалки регулювання гучності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

У порівнянні з OnePlus 10 Pro суттєвих покращень дисплея OnePlus 11 немає. Було додано лише незначні доповнення.

Обидва флагмани оснащені 6,7-дюймовим вигнутим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 3216 x 1440 пікселів, підтримкою частоти оновлення екрану 120 Гц, технологією HDR10+ та піковою яскравістю 1300 ніт.

OnePlus 10 Pro для адаптивної частоти оновлення екрану використовує технологію LTPO 2.0, у той час як OnePlus 11 використовує оновлену панель LTPO 3.0, що допомагає збільшити час автономної роботи. Ще один аспект, у якому дисплей OnePlus 11 має невелику перевагу перед OnePlus 10 Pro, – це підтримка Dolby Vision, якої немає у попередньому флагмані.

Апаратна частина

OnePlus 10 Pro працює на чіпсеті Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, а OnePlus 11 поставляється з потужнішою мобільною платформою Snapdragon 8 Gen 2, яка, як кажуть, забезпечує на 35% вищу швидкість процесора. Обидва ці чіпсети підтримують 5G і виробляються по 4-нанометровому техпроцесу.

Що стосується комплектації пам’яті, то OnePlus 10 Pro має 8 ГБ ОЗУ та 128 ГБ вбудованої пам’яті UFS 3.1 у базовому варіанті, а інший варіант включає 12 ГБ ОЗУ та 256 ГБ ПЗУ.

OnePlus 11 використовує більш швидкий тип вбудованої пам’яті UFS 4.0 та комплектується 12 ГБ ОЗП з 256 ГБ ПЗП, 16 ГБ ОЗП з 256 ГБ ПЗП та 16 ГБ ОЗП з 512 ГБ ПЗП.

ОЗП обох смартфонів використовує однаковий функціонал збільшення обсягу оперативної пам’яті рахунок вбудованої.

Поряд з цим, обидва гаджети мають ігровий двигун HyperBoost, що доводить CPU і GPU до межі своїх можливостей.

Камери

Камери OnePlus 11 та OnePlus 10 Pro реалізовані при співпраці з Hasselblad, що доповнило функціональні можливості зйомки кількома функціями. Модуль основної камери OnePlus 11 був суттєво перероблений у плані складу сенсорів. Таким чином, смартфон отримав основний датчик на 50 МП, телеоб’єктив на 32 МП та надширококутну камеру на 48 МП з кутом огляду 115 градусів.

Щодо оптики OnePlus 10 Pro, вона оснащена основною камерою на 48 МП, телеоб’єктивом на 8 МП та надширококутним об’єктивом на 50 МП з кутом огляду 150 градусів.

Фронтальну камеру OnePlus 11 представляє 16-мегапіксельний датчик, на відміну від 32-мегапіксельного, встановленого OnePlus 10 Pro.

Акумулятор

Обидва пристрої, що розглядаються, отримали акумулятори однакової ємності 5000 мАч. Відмінність полягає лише у потужності зарядки. OnePlys 11 використовує 100 Вт зарядний пристрій, а потужність блока живлення OnePlus 10 Pro складає 80 Вт.

З іншого боку, 10 Pro підтримує бездротову зарядку потужністю 50 Вт з використанням власного бездротового зарядного пристрою OnePlus, а також бездротову зворотну зарядку, чого немає у OnePlus 11.

Підсумок

На мій погляд, попередня модель в деяких аспектах виглядає дещо кращою за новинку, наприклад, в області можливостей зарядки акумулятора. Нова модель готова похвалитися кращою продуктивністю та можливостями камер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: OnePlus
  • Останні записи

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024