Наскільки флагман OnePlus 11 змінився, порівняно з минулорічним OnePlus 10 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дебют світової версії OnePlus 11 відбудеться 7 лютого. Разом з тим, кілька днів тому флагман був запущений у Китаї, отже смартфон для міжнародних ринків матиме ідентичні характеристики. У порівнянні зі своїм попередником OnePlus 10 Pro, OnePlus 11 містить деякі значні покращення в частині камери та загальної продуктивності апаратної складової. Погляньмо, наскільки OnePlus 11 відрізняється від торішнього OnePlus 10 Pro.

Дизайн

І OnePlus 11, і OnePlus 10 Pro мають схожий дизайн задньої панелі зі значно більшим модулем основної камери. Структура модуля включає чотири круглих отвори: три для розміщення сенсорів і один для світлодіодного спалаху.

В оформленні модулів камер обох смартфонів є брендинг Hasselblad. Архітектура OnePlus 11 знову отримала “повзунок попереджень”, який відсутній у попередньої моделі. Власне – це і є головна відмінність у зовнішньому вигляді пристроїв. На лівому боці обох гаджетів присутні гойдалки регулювання гучності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

У порівнянні з OnePlus 10 Pro суттєвих покращень дисплея OnePlus 11 немає. Було додано лише незначні доповнення.

Обидва флагмани оснащені 6,7-дюймовим вигнутим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 3216 x 1440 пікселів, підтримкою частоти оновлення екрану 120 Гц, технологією HDR10+ та піковою яскравістю 1300 ніт.

OnePlus 10 Pro для адаптивної частоти оновлення екрану використовує технологію LTPO 2.0, у той час як OnePlus 11 використовує оновлену панель LTPO 3.0, що допомагає збільшити час автономної роботи. Ще один аспект, у якому дисплей OnePlus 11 має невелику перевагу перед OnePlus 10 Pro, – це підтримка Dolby Vision, якої немає у попередньому флагмані.

Апаратна частина

OnePlus 10 Pro працює на чіпсеті Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, а OnePlus 11 поставляється з потужнішою мобільною платформою Snapdragon 8 Gen 2, яка, як кажуть, забезпечує на 35% вищу швидкість процесора. Обидва ці чіпсети підтримують 5G і виробляються по 4-нанометровому техпроцесу.

Що стосується комплектації пам’яті, то OnePlus 10 Pro має 8 ГБ ОЗУ та 128 ГБ вбудованої пам’яті UFS 3.1 у базовому варіанті, а інший варіант включає 12 ГБ ОЗУ та 256 ГБ ПЗУ.

OnePlus 11 використовує більш швидкий тип вбудованої пам’яті UFS 4.0 та комплектується 12 ГБ ОЗП з 256 ГБ ПЗП, 16 ГБ ОЗП з 256 ГБ ПЗП та 16 ГБ ОЗП з 512 ГБ ПЗП.

ОЗП обох смартфонів використовує однаковий функціонал збільшення обсягу оперативної пам’яті рахунок вбудованої.

Поряд з цим, обидва гаджети мають ігровий двигун HyperBoost, що доводить CPU і GPU до межі своїх можливостей.

Камери

Камери OnePlus 11 та OnePlus 10 Pro реалізовані при співпраці з Hasselblad, що доповнило функціональні можливості зйомки кількома функціями. Модуль основної камери OnePlus 11 був суттєво перероблений у плані складу сенсорів. Таким чином, смартфон отримав основний датчик на 50 МП, телеоб’єктив на 32 МП та надширококутну камеру на 48 МП з кутом огляду 115 градусів.

Щодо оптики OnePlus 10 Pro, вона оснащена основною камерою на 48 МП, телеоб’єктивом на 8 МП та надширококутним об’єктивом на 50 МП з кутом огляду 150 градусів.

Фронтальну камеру OnePlus 11 представляє 16-мегапіксельний датчик, на відміну від 32-мегапіксельного, встановленого OnePlus 10 Pro.

Акумулятор

Обидва пристрої, що розглядаються, отримали акумулятори однакової ємності 5000 мАч. Відмінність полягає лише у потужності зарядки. OnePlys 11 використовує 100 Вт зарядний пристрій, а потужність блока живлення OnePlus 10 Pro складає 80 Вт.

З іншого боку, 10 Pro підтримує бездротову зарядку потужністю 50 Вт з використанням власного бездротового зарядного пристрою OnePlus, а також бездротову зворотну зарядку, чого немає у OnePlus 11.

Підсумок

На мій погляд, попередня модель в деяких аспектах виглядає дещо кращою за новинку, наприклад, в області можливостей зарядки акумулятора. Нова модель готова похвалитися кращою продуктивністю та можливостями камер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.