5 причин купити Xiaomi Redmi 5 Plus

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi 15 березня оголосила про запуск на українському ринку двох нових смартфонів Redmi 5 і Redmi 5 Plus, які відносяться до бюджетного цінового сегменту, але в той же час отримали деякі особливості більш дорогих моделей. Наприклад, в Redmi 5 Plus встановлений екран FullView з мінімальними рамками, непогана основна камера з пікселями великого розміру, продуктивний процесор Qualcomm Snapdragon 625 і акумулятор ємністю 4000 мАг. Ми розповідаємо, чи цікавий цей смартфон і чому його варто купити.

5 причин купити Xiaomi Redmi 5 Plus (якщо потрібен дешевий смартфон)

Технічні характеристики Xiaomi Redmi 5 Plus

Програмне забезпечення: Android 7.1.2, MIUI Global 9.2
Екран: FullView (18: 9), IPS, 5.99 дюймів, 2160×1080 пікселів
Процесор: Qualcomm Snapdragon 625
Оперативна пам’ять: 3/4 ГБ
Постійна пам’ять: 32 / 64 ГБ
Слот для карт пам’яті: комбінований, microSD
Основна камера: 12 Мп, f / 2.2, автофокус, спалах
Фронтальна камера: 5 Мп, спалах-ліхтарик
Мобільний зв’язок: 2 nano-SIM, LTE
Бездротові підключення: Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.2
Роз’єми: microUSB, 3.5 мм
Сканер відбитків: на задній панелі
Захист від води: немає
Акумулятор: 4000 мАг
Розміри: 75.45×158.5×8.05 мм
Вага: 180 г.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

5 причин купити Xiaomi Redmi 5 Plus (якщо потрібен дешевий смартфон)

Чим цікавий Xiaomi Redmi 5 Plus

1. Xiaomi Redmi 5 Plus – один з найдоступніших смартфонів з популярним екраном FullView, тобто дисплеєм з пропорціями 18:9 і мінімальними рамками по периметру. За рахунок цього виробникові вдалося збільшити розмір до 5.99 дюймів зберігши ширину корпусу як у моделі попереднього покоління з дисплеєм 5.5 дюймів.

2. Незважаючи на приналежність до бюджетного класу, у Xiaomi Redmi 5 Plus відмінний дисплей. Виробник використовує матрицю IPS з роздільною здатністю 2160×1080 пікселів, що дає щільність більше 400 точок на дюйм. Це відмінні показники, до того ж екран смартфона має відмінну яскравість, контрастність і перенесення кольорів. Це рідкість для недорогих пристроїв, коли приємно дивитися на дисплей і немає відчуття дешевизни і компромісності.

5 причин купити Xiaomi Redmi 5 Plus (якщо потрібен дешевий смартфон)

3. Процесору Qualcomm Snapdragon 625 в Xiaomi Redmi 5 Plus вже більше двох років, але це не привід сумніватися в швидкодії апарату. Чіп з техпроцесом 14 нм був і залишається дуже хорошим рішенням для недорогих пристроїв, з відмінним поєднанням енергоефективності та продуктивності. Власник Xiaomi Redmi 5 Plus зможе запускати будь-які мобільні ігри з адекватною кількістю кадрів в секунду, навіть під час активних баталій в тривимірних шутерах або іграх типу World of Tanks Blitz. Для зацікавлених бенчмарками, в AnTuTu смартфон набирає близько 65 000 балів. Особливо добре брати версію з 4 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ постійної. По-перше, не доведеться використовувати карту microSD і залишиться вільним слот для другої сімки, по-друге, більша кількість оперативки дозволити майже не відчувати жодних обмежень в продуктивності.

4. Як я вже сказав, Qualcomm Snapdragon 625 все ще дуже хороший в плані продуктивності, але також у нього відмінні показники енергоефективності. У поєднанні з акумулятором 4000 мАг це дає автономність близько 6 годин активного екрану протягом одного або півтора днів без підзарядки. Таким чином, пристрій відмінно підійде для подорожей, відряджень, мобільних ігор і просто активних користувачів, які не випускають смартфон з рук, постійно гортають стрічки соцмереж, дивляться багато відео і намагаються реагувати на кожне повідомлення.

5 причин купити Xiaomi Redmi 5 Plus (якщо потрібен дешевий смартфон)

5. Компанія Xiaomi активно розвиває фірмове програмне забезпечення MIUI і повністю ігнорує моду на наближення оболонок до «чистого» Android. Деякі можуть віднести такий підхід до недоліків, але все-таки MIUI від Xiaomi – це відмінний приклад переосмислення дизайну і функціональності операційної системи. Нехай навіть з деякими застереженнями щодо стабільності роботи або гарантій мажорних оновлень платформи, програмне забезпечення MIUI варто відносити до переваг пристрою завдяки гнучкій настройці і зручності роботи з ОС.

5 причин купити Xiaomi Redmi 5 Plus (якщо потрібен дешевий смартфон)

Які недоліки є у Xiaomi Redmi 5 Plus

1. У смартфоні традиційно для недорогих моделей Xiaomi немає модуля NFC. Через це користувачі позбавлені можливості швидкого підключення до бездротових колонок і навушників, а головне – не можуть оплачувати смартфоном покупки за допомогою платіжної системи Android Pay.
2. У Xiaomi Redmi 5 Plus використовується роз’єм microUSB. Більш зручний симетричний USB Type-C все ще рідко зустрічається в смартфонах цінового сегмента до 8 000 гривень.
3. Наявність 3.5 мм роз’єму для підключення навушників – перевага Xiaomi Redmi 5 Plus, оскільки мало хто їх покупців цього смартфона захоче перейти на дорогі бездротові моделі. У той же час якість звуку при будь-якому способі підключення я б оцінив на 3 бали за п’ятибальною шкалою.
4. Завдяки екрану зі співвідношенням сторін 18:9 смартфон спереду виглядає свіжо, а ще виробник пропонує його в стильному блакитному кольорі. Але якщо говорити в цілому, задня панель мало чим відрізняється від бюджетних смартфонів двох-трьох останніх років. Алюмінієва пластина і дві пластикові вставки в колір корпусу вже набридли, хочеться бачити хоча б мінімальне оновлення дизайну недорогих пристроїв.

5 причин купити Xiaomi Redmi 5 Plus (якщо потрібен дешевий смартфон)

Де і за скільки купити Xiaomi Redmi 5 Plus

Redmi 5 Plus з 32 ГБ вбудованої пам’яті буде ексклюзивно доступний в авторизованих магазинах xiaomi.ua з 20 березня по спеціальній ціні 6 000 гривень для перших покупців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.