MagSafe від Apple стане основою бездротової зарядки нового покоління для Android-смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як стало відомо, Apple співпрацює з Wireless Power Consortium (WPC) для розробки наступного покоління стандарту бездротової зарядки Qi. Називатись воно буде, що логічно, Qi2.

Повідомляється, що ґрунтуватиметься новинка на технології MagSafe від купертинівців. Оновлений стандарт покликаний підвищити ефективність та сумісність технології бездротової зарядки завдяки впровадженню «магнітного профілю живлення».

Він, у свою чергу, дозволить Qi2-аксесуарам ідеально прилягати до пристроїв, підвищуючи енергоефективність та швидкість заряджання. При цьому повідомляється, що Qi2 також сумісний з MagSafe за замовчуванням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Те, що напрацювання Apple стануть загальнодоступними, є гарною новиною. Так, наприклад, можливо, що яблучна корпорація все ще зможе і обмежуватиме частину функцій аксесуарів, сертифікованих MagSafe, але наявність Qi2 полегшить іншим брендам створення сумісних продуктів.

Очікується, що перші пристрої та аксесуари, сертифіковані за стандартом Qi2, з’являться у продажу вже до кінця 2023 року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.