OnePlus 10 Pro. ТОП-1 смартфон за співвідношенням ціна-якість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після того, як OnePlus 10 Pro був представлений в Китаї в січні 22 роки, смартфон відразу ж з’явився в Європі і весь світ був приголомшений доступним і гідним флагманом, багато хто навіть повісив на нього тавро кращого, чому тавро? Тому що з того моменту цьому самотньому воїну довелося перевіряти на міцність безліч противників. 

Як і у випадку з OnePlus 9 Pro, одним з основних моментів, стала якість складання та матеріалів, а також начинка та потрійна камера з технологіями від
Хассельблад. Фахівці з фотокамер зі Швеції в 22 році ще раз оптимізували три модулі, що допомогло забезпечити автентичні кольори. Але внутрішній стрижень будь-якого воїна стає міцнішим не в одній битві, а лише згодом у численних битвах. І ось, пройшов уже майже рік, його ціна після кожної битви з новим противником все нижче, а відточений клинок у вигляді характеристик досі не зламаний…

Думаю, варто нагадати чому компанія One Plus досі перемагає будь-яку війну зі своєю головною зброєю. у флагманському сегменті! А може, той час уже минув? Зовсім скоро ми це з’ясуємо, а ви поки підтримаєте будь ласка цей ролик лайком, підпискою та коментарем, щоб надати нашому каналу сил у пізнанні найкращих девайсів зі світу електроніки … а ось тепер саме час починати.
Всім ніхао! З вами команда 2 дроїди та Саня!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн та комплектація OnePlus 10 Pro

Насамперед OnePlus 10 Pro виділяється серед усіх своїх конкурентів чудовим дизайном та якістю матеріалів. Ви ні з ким його не сплутаєте, потримавши його в руках або хоча б раз побачивши наживо. Скляна кришка з покриттям з керамічних нано-кристалів свого часу здійснила революцію у дизайнерському оформленні та тактильному відчутті при контакті зі смартфоном. Дане рішення безперечно дало свої плоди, адже поверхня пристрою стала більш твердою та стійкою до аспектів зовнішнього середовища. Що стосується колірних рішень, то, порівняно з OnePlus 9 Pro, мало що змінилося. Також залишилися “Вулканічний чорний” та “Смарагдовий ліс” а для ринку Китаю є ексклюзивне забарвлення біла панда і багато користувачів знаходять ці забарвлення привабливими.

Якість складання та матеріалів на найвищому рівні. Злегка вигнуті скляні краї на задній панелі приємно відчуваються в руках, не врізаючись у долоню. Але хочеться відзначити, що на відміну від попередника, офіційного захисту від пилу, бризок, води чи дощу немає. Що дивно, адже торішній OnePlus 9 Pro був сертифікований за IP68, а 10 Pro такого стандарту не має. Так він герметичний, це можна помітити по гумі ущільнювача в лотку для сім карт, тому контакт з водою не повинен бути проблемою. 

Минулого року глава OnePlus Піт Лау зазначив, що компанія не хоче наголосити на волого-захисті. І як на мене це досить дивне і не логічне рішення.
Поглянувши на передню панель можна помітити, Gorilla Glass Victus злегка загинається по краях, що створює досить тонкі краї верхньої та нижньої частини дисплея. Дисплей займає 90 відсотків простору фронтальної частини пристрою, що є гарним показником. фірмовий повзунок оповіщень Ванплас розташований праворуч корпусу, який можна використовувати для швидкого перемикання між налаштуваннями звуку.

OnePlus 10 Pro поставляється з модульним зарядним пристроєм потужністю 80 Вт, кабелем для заряджання, захисним чохлом, скріпкою для виймання лотка під SIM-картки, а також коротким посібником та правилами гарантії. Однак для роботи з інтерфейсом USB 3.1 потрібен окремий кабель передачі даних, що підтримує цей стандарт. На жаль, у комплект поставки входить лише USB 2.0.

OnePlus пропонує й інші аксесуари для свого флагмана, включаючи навушники та захисні чохли. При необхідності ви завжди зможете знайти їх, заглянувши в опис до ролика. На жаль, смартфон такого високого класу не підтримує eSIM. Можна лише використовувати два звичні фізичні слоти для SIM-карт.

З іншого боку, підтримуються такі функції, як виклик WLAN та VoLTE.

У дзвінках якість передачі голосу чудова, співрозмовник звучить природно та виразно. У режимі гучного зв’язку, зрідка, виникають деякі реверберації та спотворення. Але це лише причіпки, розбірливість також високому рівні.

Що стосується зв’язку, то OnePlus використовує Bluetooth 5.2, 5G і NFC для безконтактних платежів. 10 Pro відмінно працює з WLAN завдяки WiFi 6 і розрахованому на багато користувачів MIMO, що забезпечує високу швидкість передачі даних в домашній мережі. Але безпідставно захвалювати смартфон – не в наших правилах, той же Xiaomi 12 Pro, у тестах wi-fi за цим показником упевнено випереджає нашого героя. Та й використання діапазону 6 ГГц, на жаль, у ванплас 10 про неможливо.

Проте завдяки вбудованому модему Qualcomm X65 є теоретична можливість завантажувати файли зі швидкістю до 10 Гбіт / с через мобільний інтернет. На додаток до стандарту 5G, OnePlus 10 Pro також підтримує доступ загалом до 26 діапазонів LTE. Таким чином, ми підтверджуємо необхідне частотне охоплення для нашого регіону, та й поїздки за кордон для нього не стануть непереборним випробуванням.

Екран OnePlus 10 Pro

Під маскою нашого азіатського воїна ховається 6,7-дюймовий LTPO 2.0 AMOLED-дисплей із частотою оновлення 120 Гц. Роздільна здатність становить 3216 x 1440 пікселів (QHD+), що забезпечує рекордну щільність в 525 PPI. Частота оновлення панелі LTPO 2.0 адаптивно регулюється системою від 1 до 120 Гц. Як альтернатива його можна вручну налаштувати на частоту 60 Гц.

Яскравість дисплея OnePlus 10 Про не дотягує до повноцінної конкуренції з Samsung та Епл. Для дисплея з сертифікатом HDR10+ виробник заявляє пікову яскравість 1300 нит, що насправді не підтверджується нашими тестами. Максимальна яскравість склала 1099 нит і як показала практика для повсякденного використання цього більш ніж достатньо, ви навряд чи помітите будь-який дискомфорт. 

Для керування яскравістю флагманський телефон використовує широтно-імпульсну модуляцію на досить високій частоті 343 Гц. Ця частота відносно висока, тому більшість користувачів, чутливих до ШІМ, не повинні помітити жодного мерехтіння. Існує вибір із двох колірних профілів та режиму Pro, який, крім іншого, керує колірним простором P3.

При заводських налаштуваннях та природному профілі в основному покривається порівняно невеликий колірний простір sRGB.

Що стосується кутів огляду, то лише при максимальних кутах помітна невелика втрата яскравості, при звичайному використанні все добре видно в будь-яких сценаріях використання. Датчик відбитків пальців під OLED-дисплеєм швидко реагує і завжди точно визначає палець. Розташування перемістилося трохи вищим і тому стало зручнішим, ніж на попереднику.

Ті, хто хоче використовувати розпізнавання по обличчю, можуть зробити це за допомогою фронтальної камери. Однак біометрична ідентифікація не дуже безпечна через 2D-процес.

OnePlus встановив у свій флагман покращений вібромоторчик, який у парі з частотою дискретизації 1000 Гц забезпечує приємний тактильний зворотний зв’язок при повсякденному використанні. Друкувати та свайпати на 10 Pro дуже і дуже приємно.

Продуктивність OnePlus 10 Pro

Лінкхун, що у перекладі з китайської означає «душа». І душею нашого ніндзя з коробки є – Android 12, але до кінця 22-го року душа переродилася в оновлену 13-ту версію.

Спочатку здається, що все більш менш залишилося колишнім, але китайці відкривають нові можливості з поточним системним інтерфейсом Oxygen OS. BBK Electronics об’єднує операційні системи своїх брендів Oppo і OnePlus, щоб інтерфейси користувача отримали максимальну можливість кастомізацій.

Якщо ви думали, що уроки китайської закінчені, то ви не маєте рації, СИНЬ, або ж серце, у OnePlus від компанії Qualcomm. Snapdragon 8 Gen 1 передтопова модель улюбленого багатьом дракона. У парі з ним виступає графічний прискорювач Adreno 730 і цей дует чудово виявляє в будь-яких сценаріях використання.

Що стосується оперативної пам’яті, то є варіанти на 8 та 12 гб. Та й убудованого накопичувача вистачить під будь-які завдання, тут вже вибирайте самі: 128/256 або 512. У повсякденних завданнях флагман впевнено справляється, але ігри це трохи інше і геймери не повинні обходитися без додаткової потужності. Завдяки частоті дискретизації 1000 Гц OnePlus 10 Pro може позиціонувати себе навіть як ігровий смартфон. Є режим HyperBoost, який тимчасово прискорює тактову частоту GPU і CPU. Шутер PUBG mobile, для якого можна вибрати налаштування Ultra HD, працює плавно з частотою 40 кадрів за секунду при високій деталізації. А в Armajet, 10 Pro забезпечував стабільні 60 фпс. Відчути весь експірієнс від геймінгу допомагають потужні стереодинаміки за допомогою Dolby Atmos. Прокачати кімнату ви навряд чи зможете,

Батарея OnePlus 10 Pro

Якщо говорити про автономність, акумулятор OnePlus 10 Pro має ємність 5000 мАч і підтримує технологію швидкої зарядки SUPERVOOC потужністю до 80 Вт. На щастя, до смартфону додається відповідний зарядний пристрій і процес заповнення акумулятора займає трохи більше 30 хвилин. Таким чином, швидкість заряджання трохи збільшилася в порівнянні з OnePlus 9 Pro. Крім звичайної зарядки Ванплас 10 Pro також підтримує бездротову, потужністю до 50 Вт.

При щоденному використанні мені не доводилося заряджати його частіше ніж 1 раз на добу. На повсякденні завдання та невеликі ігрові сесії акумулятора вистачає пряма тютелька в тютельку.

Камера OnePlus 10 Pro

Що ж саме час перейти до того, що по праву підносить ванплас 10 про в самий топ – це його камери. У верхньому лівому кутку передньої
панелі розмістилася 32-мегапіксельна фронтальна камера із сенсором Sony IMX615 та діафрагмою 2.4. В умовах гарного освітлення 10 Pro робить дуже гарні селфи. З натуральними відтінками шкіри та якісним розмиттям заднього
фону. Однак дивно те, що для відео немає опції UHD. На відміну від OnePlus 9 Pro, цього флагманського покоління доводиться задовольнятися лише роздільною здатністю 1080p при 30 к/с. Тобто і 60фпс тут буде знайти проблематично, проте для сторіс і дзвінків як на мене цього більш ніж достатньо.

А ось у плані основного блоку камер, тут все набагато цікавіше. 48-мегапіксельний основний модуль, як і раніше, має сенсор від Sony IMX789, як і у його попередника. Діафрагма 1.8, і оптична стабілізація разом видають блискуче зображення. Результати роботи основної камери відрізняються високою деталізацією, а динамічний діапазон на високому рівні. Для покращення кольору китайці знову співпрацюють зі шведським брендом фотоапаратів
Хассельблад. Кольори передаються природним чином, при цьому об’єкти не здаються надто блідими. Але на мій смак OnePlus 10 Pro робить об’єкти занадто різкими, а експозиція не завжди підходить для яскравих ділянок зображення.

Ширик на 50 мп з діафрагмою 2.2 та кутом огляду в 150 градусів дозволяє робити знімки з величезною кількістю об’єктів у кадрі. Стабілізація на відміну основного модуля не оптична і це відчувається. В цілому якість картинки не змушує тебе скаржитися, але порівнюючи модуль з його попередником – тут безперечно зроблено крок назад, адже в минулому поколінні стояв сенсор від Соні IMX766, який виглядає цікавіше Samsung JN1 встановлений у нашому герої.
Телевік на 8 МП з діафрагмою 2.4 з 3-кратним оптичним зумом виглядає цілком собі. Оптична стабілізація є, як і в основному модулі. У плані якості не вау, але добре. Але якщо в плані зуму йти далі, то вже за 5-кратного збільшення об’єкти починають плисти, ну а чим далі, тим більше. Моя думка, що для ідеального результату, далі оптичного зуму лізти не варто, хоча і можна збільшувати картинку до 20-ти разів.

Всі три об’єктиви дозволяють знімати 12-бітові зображення у форматі RAW та 10-бітові відео. Нові функції включають режим RAW+, який має більший динамічний діапазон і краще шумозаглушення, а також ручний режим
відеозйомки.

Максимальна якість відео 8K при 24к/с і це пункт для любителів цифр на папері. По-справжньому ванплас показує хто тут тато роздільною здатністю 4K і 120 кадрів в
секунду. Ось тут ви навряд чи посперечаєтесь зі мною в коментарях, що це вагомий аргумент. Якість і плавність картинки мене більш ніж задовольняє. З цим пристроєм запросто можна знімати пологи та вивантажувати на свій ютуб канал. А також заробляти гроші з монетизації та жити безбідно. Жартую, на даний момент це на жаль це неможливо, але сподіватимемося, що колись це виправиться.

Висновок:

OnePlus 10 Pro пропонує добре продуманий корпус, що відрізняється привабливою якістю виготовлення, зручним інтерфейсом користувача і дуже приємним LTPO AMOLED дисплеєм.

Слабкі сторони OnePlus 10 Pro у деталях. Починаючи з відсутності сертифікації IP, 4К дозволу для передньої камери та зниження якості ширика порівняно з минулим поколінням. А тим, хто потребує підтримки eSIM, доведеться миритися з його відсутністю, або дивитися на інші пристрої.

Від себе особисто, при всій галасі навколо цього смартфона, я можу сказати, що йому виразно не вистачає саме цих дрібниць до повного ідеалу, який справді не мав би
конкурентів. Але, можливо, я просто вже чіпляюся, і для когось усі ці моменти взагалі не є показниками, що впливають на вибір! За нинішньої вартості це справді вкрай привабливий варіант, який особливо не має конкурентів на ринку. І якщо ви його розглядаєте до придбання, зробити це можете в нашому магазині за дуже привабливою ціною перейшовши за посиланням в описі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.