На Android прийшла функція з iOS, яка допоможе заощадити пам’ять

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Фірмовий магазин програм Google Play Store отримав оновлення та нову функцію для збереження пам’яті на смартфоні. Про це пишуть у Makeusof.

Згідно з джерелом, магазин програм Play Store оновився до версії 33.4. Цей апдейт містить важливу функцію, яка допоможе заощаджувати пам’ять на Android-смартфоні – архівування програм. Щось подібне вже є в iOS і називається “Завантажувати невикористовувані”.

Суть «архівування додатків» у наступному: смартфон може в автоматичному режимі «архівувати» встановлені додатки, зберігаючи при цьому всі пов’язані з ним дані. Програма не видаляється повністю; на пристрої залишаються деякі його частини, які допоможуть швидко перевстановити його.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело передбачає, що нововведення особливо сподобається геймерам: тепер можна сміливо архівувати ігри, щоб отримати більше вільного місця на накопичувачі і не боятися за втрату ігрового прогресу. Крім того, функція стане в нагоді власникам старих смартфонів з обмеженим об’ємом вбудованої пам’яті, якщо її важко вистачає навіть на основні програми.

Варто зазначити, що додаток має підтримувати функцію «архівування» — це означає, що розробникам доведеться вносити виправлення до своїх продуктів. При цьому нова функція не є привілеєм нової версії Android, а поширюється зі звичайним оновленням Google Plya Store, а значить, вона буде доступна навіть власникам дуже старих смартфонів.

Щоб заархівувати програму:

  • Відкрийте Play Store
  • Натисніть на свою аватарку
  • Виберіть «Керування програмами та пристроєм»
  • У розділі «Керування» виберіть потрібну програму
  • Натисніть “три точки” і виберіть “Архівувати”. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.