Стало відомо, що саме Apple знає про власника iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилися нові подробиці про те, що саме Apple знає про всіх власників своїх девайсів. Інформацію опублікували у MacRumors.

Джерело посилається на нове дослідження від експертів з кібербезпеки. Ми вже писали про їх більш ранні знахідки; тепер же розкрилися нові деталі.

Томмі Миск (Tommy Mysk) та Талал Хай Бакрі виявили , що пакети з даними аналітики, які регулярно відправляються з iPhone на сервери Apple, містять підозрілий параметр dsID. Більше уважне вивчення питання показало, що dsID – «Ідентифікатор служби каталогів» – повністю деанонімізує користувача iPhone або iPad.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Справа в тому, що dsID унікальний для кожного облікового запису iCloud, а значить його можна безпосередньо пов’язати з ПІБ, датою народження, email-адресою та іншою інформацією про власника iPhone, що зберігається в iCloud. Разом з пакетами аналітичних даних, які відправляються з iOS і iPadOS Apple цілком здатна складати не деанонімізовані, а персональні цифрові профілі користувачів, що містять повну особисту інформацію і архів їх дій на пристрої.

Apple офіційно заперечує будь-яку персоніфікацію зібраних нею даних. На сайті компанії йдеться: «На основі зібраних даних неможливо встановити Вашу особу» . Описані вище знахідки експертів Apple поки що ніяк не коментувала.

До речі, ви можете відключити збір аналітики для Apple, пройшовши в «Параметри» → «Конфіденційність та безпека» → «Аналітика та покращення» та вимкнувши всі тумблери у цьому розділі. Після цього аналітичні пакети (теоретично) перестануть вирушати на сервер компанії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.