Categories: Смартфони

Xiaomi Mi 7 отримав виріз в екрані і справжній сканер обличчя, як в iPhone X

Share

Спочатку Xiaomi планувала представити флагманський смартфон Mi 7 в кінці березня, проте робити цього вона не стала через нестачу часу на реалізацію однієї з головних особливостей свого нового флагмана. Сьогодні, 12 березня, розробники форуму XDA Developers отримали в свої руки прошивку від флагмана Xiaomi Mi 7, яку вони проаналізували. В результаті цього вдалося дізнатися, що новий китайський телефон топового рівня оснащений вирізом в екрані, а також сканером обличчя, прямо як в iPhone X.

У коді операційної системи MIUI 9 на базі Android Oreo для смартфона Xiaomi Mi 7 були виявлені спеціальні настройки і мітки, що відповідають за налаштування розміру рядка стану і її розміщення за межами вирізу в екрані. Крім того, в новій прошивці є приховані настройки, що дозволяють приховувати або відображати певні індикатори, а також міняти їх місцями. Додати таку функцію в ОС довелося через виріз в екрані, який за своїми розмірами буде аналогічний такому в iPhone X.

Також в прошивці для Xiaomi Mi 7 вдалося виявити додаток MIUI Keyguard, який представляє з себе просунутий екран блокування. При його дослідженні вдалося виявити метод захисту під назвою openIRCamera, який, в свою чергу, взаємодіє з функцією Face Unlock MUI. Також в коді операційної системи говориться, що IRCamera посилається на датчик ІК-камери, а це може означати тільки те, що в новому китайському флагмані є повноцінний справжній сканер обличчя, прямо як в iPhone X. Він зможе працювати навіть в абсолютній темряві.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З усього цього випливає, що зовнішній вигляд лицьової частини Xiaomi Mi 7 виявиться аналогічний як в iPhone X. Китайська новинка отримає виріз у верхній частині екрану, в якому знайдеться місце для справжнього сканера обличчя Face Unlock MUI, здатного створювати 3D-модель обличчя власника мобільного пристрою. Всю цю конструкцію доповнить скляний корпус, який виробник використовує для забезпечення сумісності свого нового мобільного пристрою з технологією бездротової зарядки за стандартом Qi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024

    У якому приміщенні не можна заряджати смартфон

    До початку літа залишилося не так багато часу. Варто звернути увагу на деякі важливі правила…

    03.05.2024

    Названі головні недоліки сучасних смартфонів, які багато хто вважає за переваги

    Сьогодні в смартфонах з'являються нові і нові функції. Але іноді вони можуть нашкодити. Екрани з…

    03.05.2024

    Apple дозволить альтернативні магазини програм для iPad

    30 квітня Євросоюз повідомив про свої плани прирівняти iPadOS (операційна система для iPad) та iOS,…

    03.05.2024