Смартфони

Легкість ремонту iPhone 14 виявилася фейком. Половина датчиків «відвалюються» після відкриття

Share
Час читання: 2 хв.
У мережі з’явилася інформація про те, наскільки складно ремонтувати смартфони лінійки iPhone 14 поза офіційним сервісним центром. Деталями поділилося кілька зарубіжних видань.

Раніше стало відомо, що відремонтувати iPhone 14 або iPhone 14 Pro стало набагато простіше завдяки тому, що задня кришка легко знімається і більше не приклеєна намертво. Однак приватні майстри з ремонту смартфонів скаржаться на нові моделі iPhone – здається, не так просто.

Фахівці з ремонту, які працюють у приватних сервісних центрах, кажуть, що розібрати iPhone 14 справді стало дуже легко, але зібрати і змусити працювати практично неможливо. Це показує досить простий досвід, який проводився і з торішніми iPhone 13.

Експерт розібрав два однакові і абсолютно нові iPhone 14, після чого поміняв місцями материнські плати і зібрав назад. Після включення обидва смартфони видали безліч помилок: відмовилися заводитися Face ID, True Tone, автояскравість і навіть функція визначення здоров’я акумулятора. Крім цього, на девайсах відключилися передні камери. Майстер знову розібрав пристрої та встановив у них «рідні» материнські плати. Але частина помилок нікуди не поділася: несправності зникли лише після додаткового поновлення.

Експерти кажуть, що корінь проблеми — прив’язка датчиків та компонентів до материнської плати, через що будь-які деталі, відмінні від встановлених на заводі, просто відмовляються працювати. Причому труднощі можуть виникнути навіть після заміни дисплея на iPhone 14 Pro. Через такий ремонт на смартфоні вимикається Always-on Display; ця функція прив’язана до нового датчика освітленості ALS, який просто відключиться після заміни дисплея не в “офіціалів”. Не допомагає навіть програматор EEPROM – на моделях iPhone 14 він просто не працює.

Поки що незрозуміло, як такі обмеження узгоджуються із «програмою самостійного ремонту», яку Apple запустила минулого року. Користувачам з Росії варто враховувати всі складнощі відновлення розбитого iPhone 14 і поводитися з девайсами бережніше. 

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    vivo X200 Pro отримує міні-версію з новою камерою на 50 МП

    Серія vivo X200 буде офіційно представлена 14 жовтня на заході в Пекіні, Китай. Очікується випуск…

    25.09.2024

    iPhone 16 Pro Max програв Huawei Pura 70 Ultra в тесті камер DxOMark

    Apple представила смартфони iPhone 16 та iPhone 16 Pro на початку цього місяця, і хоча…

    25.09.2024

    Директор Apple Тім Кук зробив зізнання в Нью-Йорку

    Під час неквапливої прогулянки по Нью-Йорку ведучий шоу The Tonight Show Джиммі Феллон зустрівся з…

    25.09.2024

    У ChatGPT з’явився новий голосовий помічник

    Американська компанія OpenAI офіційно оголосила про запуск функції голосового помічника у своєму чат-боті ChatGPT. Це…

    25.09.2024

    Apple суттєво обмежила функціонал нових Watch Series 10

    Компанія Apple вирішила не включати два ексклюзивні циферблати, які були доступні на моделях Ultra, для…

    25.09.2024

    Заміну акумулятора в iPhone 16 можна здійснити всього за 90 секунд

    Відносна простота заміни батареї iPhone 16 принесла Apple високу оцінку за ремонтопридатність. Новий клей, що…

    25.09.2024