Статті

На що звернути увагу при виборі телевізора

Share
Час читання: 2 хв.

Чи є шанс «промахнутися» з вибором телевізора? І мова не про те, що продавець у магазині в період акції дуже активно розхвалював вам певну марку, а купивши, ви виявили, що все це був не більше, ніж рекламний трюк. Сьогодні ми розповімо про неочевидні факти, які ми ігноруємо при виборі ТБ , а, як показує практика, даремно. Отже, починаємо.

Рідко враховуємо розмір приміщення.

Найчастіше цей параметр не враховується, хоча він дуже важливий. Адже розміри кімнати та відстань до місця перегляду впливають на розмір діагоналі ТБ. 32-дюймова панель у величезній кімнаті дивитиметься і сиротливо, і не продемонструє жодної якості. Можна це, звичайно, порівняти з останнім рядом у кінотеатрі. Свої достоїнства є, але не ефект занурення в контент. З іншого боку і 65-дюймові ТБ у кімнаті 10 метрів – аж ніяк не найкраще рішення.

Оптимальна відстань від екрану телевізора

  • з екраном 32 дюйми – близько 1,5 метрів
  • 2 метра для диагонали 43 дюйма.
  • 2,5 метра для 50 – 55 дюймів;
  • 3 метри та більше для 65 дюймового телевізора.

Це не суворе правило, а скоріше рекомендація, яку завжди варто пам’ятати.

До речі, всі наші телевізори мінімізують шкоду для очей, знижуючи випромінювання синього світла не на шкоду якості картинки. Тому навіть тривалий перегляд не навантажує зір.

Не думаємо про цю підтримку заздалегідь

Цей пункт заслуговує на особливу увагу особливо зараз, коли деякі бренди призупинили роботу своїх представництв у нашій країні. Безумовно, купуючи техніку, ми уявляємо, як ми будемо щасливо її використовувати, а не бігати з нею сервісами.

Проте зайвим явно не буде – дізнатися заздалегідь, чи є сервісні центри цього бренду у вашому місті, як і на яких умовах здійснюється ремонт та обслуговування, а також уточнити доступність комплектуючих (просто про всяк випадок). % шлюбу сучасної техніки вкрай низом, проте там буде все одно набагато спокійніше.

Не цікавимося «Внутрішнім світом» вашого ТБ.

Гаразд, за гарним заголовком стоїть операційна система. Так, сучасні розумні телевізори мають свою ОС, як у мобільному телефоні чи комп’ютері. Саме за рахунок її звичайний ТБ перетворюється на мультимедійний цент з доступом до великої кількості додатків. І перед покупкою дуже важливо дізнатися – на якій ОС працює ваше ТБ .

Справа не в тому, що існую «погані» та «хороші» ОС – це дурниці, кожна система має переваги та недоліки. Але оскільки управляються вони по-різному, мають різний набір додатків, краще заздалегідь шанує про це. Щоб «нова» ОС на відміну від, наприклад, звичної Android не стала для вас занадто великою несподіванкою і не змастила враження від покупки.

Інтерфейс обох систем працює швидко і плавно, налаштування зручні, управління зрозуміле, в обох ОС є магазин додатків, що постійно поповнюється, і це дуже важливо! З телевізорами Toshiba ви завжди насолоджуватиметеся найновішими можливостями телевізора, вони довго не застаріють.

Бажаємо вам випробувати радість від покупки та використання правильно підібраного телевізора.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    У ChatGPT з’явився новий голосовий помічник

    Американська компанія OpenAI офіційно оголосила про запуск функції голосового помічника у своєму чат-боті ChatGPT. Це…

    25.09.2024

    Apple суттєво обмежила функціонал нових Watch Series 10

    Компанія Apple вирішила не включати два ексклюзивні циферблати, які були доступні на моделях Ultra, для…

    25.09.2024

    Заміну акумулятора в iPhone 16 можна здійснити всього за 90 секунд

    Відносна простота заміни батареї iPhone 16 принесла Apple високу оцінку за ремонтопридатність. Новий клей, що…

    25.09.2024

    Ігри на PlayStation 5 Pro отримають значні покращення: 8K, вдосконалена графіка і підвищений fps

    У блозі PlayStation опубліковано матеріал, у якому розробники різних ігор поділилися інформацією про вдосконалення для…

    25.09.2024

    Перед офіційною презентацією смартфона Samsung розпочала приймати попередні замовлення на Galaxy S24 FE

    Офіційна прем'єра нового флагмана Samsung Galaxy S24 FE очікується 26 жовтня, але кілька годин тому…

    25.09.2024

    У Німеччині ведеться розробка першого портативного квантового комп’ютера

    Кожна компанія, залучена в проєкт, пропонує унікальні переваги завдяки досвіду, який охоплює від мініатюрних квантових…

    25.09.2024