Смартфони

Названо моделі iPhone які варто купити восени 2022 року

Share
Час читання: 2 хв.

Кінець жовтня – чудовий момент для того, щоб оновитися зі старого iPhone на більш-менш актуальну модель. Чому? По-перше, цієї осені всі моделі так чи інакше подешевшали як в Україні, так і в іноземних інтернет-магазинах. По-друге, нещодавно на майданчик Joom нарешті повернули айфони за найпривабливішими цінами на ринку. Отже, треба закуповуватися, доки є така можливість. Тим більше, що на маркетплейсі девайси регулярно віддають зі знижками по промокодах.

Нижче — добірка із п’яти вигідних айфонів для тих, кого зацікавили подібні лоти.

iPhone 11

Мабуть, найдоступніша модель із тих, що можна і потрібно брати у 2022 році. iPhone 11 досі актуальний завдяки повноформатному Retina-дисплею з Face ID, потужному процесору A13 Bionic, подвійною камерою на 12+12 мегапікселів із підтримкою нічного режиму зйомки та стереодинамікам. Ще одна важлива перевага – ємний акумулятор, що забезпечує повний день роботи без підзарядки.

iPhone 12

«Дванадцятка» сильно відрізняється від минулого покоління. Ось хоча б кілька важливих переваг:

Корпус тепер не пухкий, а тонкий, плюс він міцніший — дякую панелі Ceramic Shield. Ще сам аксесуар помітно легше — важить не майже 200 грам, а всього 164. Крім того, грані на відміну від iPhone 11 гострі. Замість стандартної IPS-матриці поставили чіткий OLED-дисплей із мінімальними рамками з боків. Топове рішення, якщо вас не турбує ШІМ. Обновили процесор. Так, A14 Bionic з підтримкою 5G також досі тягне всі апи. З’явився режим зйомки Dolby Vision HDR Підтримуються MagSafe-аксесуари.

iPhone 12 mini

Бажаєте взяти потужну, але компактну модель за адекватні гроші? Таку угоду все ще можна провернути. Принаймні поки Apple зняла «мініки» з виробництва і не оновила цю серію, так що незрозуміло, скільки ще мініатюрні девайси протримаються у продажу. Тож якщо замислювалися про покупку, саме час зробити це найближчим часом.

Нагадаємо, що дванадцятий mini критично відрізняється від базової моделі серії лише за деякими параметрами. Логічно, що мова йде в першу чергу про габарити – фізично девайс навіть здається трохи мініатюрнішим, ніж умовний iPhone SE (2022), але при цьому дисплей у нього повноформатний. І, зрозуміло, страждає на автономну роботу — очевидно, що в такий корпус було неможливо помістити ємний акумулятор. Наприклад, у режимі безперервного відтворення відео 12 mini працює на дві години менше, ніж звичайна «двінашка». Тому разом зі смартфоном ще можна замовити пауербанк.

iPhone 13 / iPhone 14

Чому ми об’єднали обидві моделі під одним заголовком? Все просто: річ у тому, що вони і не дуже відрізняються одна від одної. Радикальних змін рівно нуль — навіть «чубчик» залишили той самий». На місці все той же дизайн, ідентичний OLED-дисплей, матеріали корпусу, корпус із захистом від води за стандартом IP68, стереодинаміки тощо. Навіть перевага начебто прокачаного A15 Bionic сумнівна, враховуючи, що й потужності звичайної версії чіпа вистачало для виконання всіх завдань. Так, ще є підтримка супутникового зв’язку в НС, але якщо ви живете не в США чи Канаді, то фічею ви і не скористаєтеся. З інших плюсів виділимо фронт фронтальну камеру, наявність Action-мода для зйомки і відразу 6 гігів ОЗУ.

Заради справедливості, iPhone 14 з моменту запуску у продаж жорстко подешевшав – тепер він коштує не фантастично дорого в порівнянні з iPhone 13 . Якщо обидва смартфони призначені для китайського ринку, тобто замість e-SIM ви зможете вставити другу фізичну картку.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

    Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього…

    24.09.2024

    Nothing Ear (Open) офіційно дебютували: стильний дизайн і до 30 годин автономності

    Компанія Nothing офіційно презентувала нові бездротові навушники Ear (open). Як видно з назви, це модель…

    24.09.2024

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024