Названо моделі iPhone які варто купити восени 2022 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Кінець жовтня – чудовий момент для того, щоб оновитися зі старого iPhone на більш-менш актуальну модель. Чому? По-перше, цієї осені всі моделі так чи інакше подешевшали як в Україні, так і в іноземних інтернет-магазинах. По-друге, нещодавно на майданчик Joom нарешті повернули айфони за найпривабливішими цінами на ринку. Отже, треба закуповуватися, доки є така можливість. Тим більше, що на маркетплейсі девайси регулярно віддають зі знижками по промокодах.

Реклама

Нижче — добірка із п’яти вигідних айфонів для тих, кого зацікавили подібні лоти.

iPhone 11

Мабуть, найдоступніша модель із тих, що можна і потрібно брати у 2022 році. iPhone 11 досі актуальний завдяки повноформатному Retina-дисплею з Face ID, потужному процесору A13 Bionic, подвійною камерою на 12+12 мегапікселів із підтримкою нічного режиму зйомки та стереодинамікам. Ще одна важлива перевага – ємний акумулятор, що забезпечує повний день роботи без підзарядки.

iPhone 12

«Дванадцятка» сильно відрізняється від минулого покоління. Ось хоча б кілька важливих переваг:

Корпус тепер не пухкий, а тонкий, плюс він міцніший — дякую панелі Ceramic Shield. Ще сам аксесуар помітно легше — важить не майже 200 грам, а всього 164. Крім того, грані на відміну від iPhone 11 гострі. Замість стандартної IPS-матриці поставили чіткий OLED-дисплей із мінімальними рамками з боків. Топове рішення, якщо вас не турбує ШІМ. Обновили процесор. Так, A14 Bionic з підтримкою 5G також досі тягне всі апи. З’явився режим зйомки Dolby Vision HDR Підтримуються MagSafe-аксесуари.

iPhone 12 mini

Бажаєте взяти потужну, але компактну модель за адекватні гроші? Таку угоду все ще можна провернути. Принаймні поки Apple зняла «мініки» з виробництва і не оновила цю серію, так що незрозуміло, скільки ще мініатюрні девайси протримаються у продажу. Тож якщо замислювалися про покупку, саме час зробити це найближчим часом.

Нагадаємо, що дванадцятий mini критично відрізняється від базової моделі серії лише за деякими параметрами. Логічно, що мова йде в першу чергу про габарити – фізично девайс навіть здається трохи мініатюрнішим, ніж умовний iPhone SE (2022), але при цьому дисплей у нього повноформатний. І, зрозуміло, страждає на автономну роботу — очевидно, що в такий корпус було неможливо помістити ємний акумулятор. Наприклад, у режимі безперервного відтворення відео 12 mini працює на дві години менше, ніж звичайна «двінашка». Тому разом зі смартфоном ще можна замовити пауербанк.

iPhone 13 / iPhone 14

Чому ми об’єднали обидві моделі під одним заголовком? Все просто: річ у тому, що вони і не дуже відрізняються одна від одної. Радикальних змін рівно нуль — навіть «чубчик» залишили той самий». На місці все той же дизайн, ідентичний OLED-дисплей, матеріали корпусу, корпус із захистом від води за стандартом IP68, стереодинаміки тощо. Навіть перевага начебто прокачаного A15 Bionic сумнівна, враховуючи, що й потужності звичайної версії чіпа вистачало для виконання всіх завдань. Так, ще є підтримка супутникового зв’язку в НС, але якщо ви живете не в США чи Канаді, то фічею ви і не скористаєтеся. З інших плюсів виділимо фронт фронтальну камеру, наявність Action-мода для зйомки і відразу 6 гігів ОЗУ.

Заради справедливості, iPhone 14 з моменту запуску у продаж жорстко подешевшав – тепер він коштує не фантастично дорого в порівнянні з iPhone 13 . Якщо обидва смартфони призначені для китайського ринку, тобто замість e-SIM ви зможете вставити другу фізичну картку.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ