Названо 5 найцікавіших смартфонів вересня 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Початок жовтня видався настільки багатим на кількість роботи, що я просто забув про свою улюблену рубрику – найцікавіші смартфони минулого місяця. Це було особливо прикро, тому що саме у вересні компанії починають розкручувати маховик презентацій за одним яблучним стартером. Втім, про iPhone у цій статті не буде ні слова – є місця і для привабливіших новинок з усієї земної кулі. Влаштовуйтесь зручніше та приємного читання.

Sony Xperia 5 IV – скупий лицар у маленьких обладунках

Мені завжди подобалися флагмани Sony за їхнє безкомпромісне оснащення. Хто ще в топовому сегменті запропонує вам 3.5-мм роз’єм, слот під карту пам’яті, повноцінну потрійну камеру та бездротову зарядку? Та ніхто! Ось і новий Xperia 5 IV при всій своїй компактності не тільки зберігає всі ці фішки, але ще й має гарний акумулятор на 5000 мАг. Невже японці нарешті випустили найкращий флагман 2022 року?

Не. Маленькі розміри погано далися взнаки на системі охолодження – під навантаженням телефон починає нагріватися і скидати частоту не тільки процесора, а й дисплея. А ще Xperia 5 IV відрізняється вкрай убогій комплектацією, з якої в ім’я «турботи про екологію» прибрали навіть кабель! І все ж, П’ятірка коштує на 300 євро дешевше за аналогічну Одиничку, тож економія того варта.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Nokia X30 5G – зробили зі сміття, але викидати не хочеться

Не секрет, що компанія HMD Global переживає зараз не найкращі часи. Низькі продажі поза сегментом кнопкових телефонів змушують її заощаджувати, а успіхи конкурентів – постійно щось вигадувати, сподіваючись отримати хоч маленький шматок від ринкового пирога. Новий середнячок Nokia X30 можна віднести до “еко-френдлі” смартфонів, адже він зроблений буквально зі сміття: весь пластик, метал і навіть картон із коробки вже десь колись використовувалися.

При цьому, на відміну від деяких інших смартфонів Nokia, викинути X30 на смітник не хочеться. Він працює на спрощеному, але потужному процесорі Snapdragon 695, має оптичну стабілізацію, може похвалитися 33-ватною зарядкою та підекранним сканером відбитків (вперше після моделі 9 PureView!). У HMD Global з’явилася реальна можливість зіграти на актуальному тренді та виростити продаж як мінімум у Європі. А там, може, і кошти на нові розробки з’являться.

Gigaset GX6 – а що так можна було?

Смартфони Gigaset довгий час були сірими мишами на тлі інших марок, причому цей вираз можна було сприймати буквально: мишачий сірий перші кілька років був основним забарвленням телефонів компанії. Але кілька років тому німецька фірма почала експериментувати, і вершиною її досліджень став Gigaset GX6.

Захищений смартфон зі знімною батареєю на 5000 мАг та бездротовою зарядкою – а що, так можна було? Чому маловідома у широкому колі марка може зробити так, а інші ні? Адже характеристики у GX зовсім не бюджетні: IPS-екран із частотою оновлення 120 Гц, камера з оптичною стабілізацією, процесор Mediatek Dimensity 920. Крім цього, апарат має не тільки захист IP68, а й тримісячну гарантію від утоплення. Німці впевнені у надійності своїх гаджетів.

Motorola Edge 30 Neo – компактний середнячок

Декілька років тому, за часів початку епохи «безрамочності», зручні смартфони почали вимирати як клас. Але темні часи тривали недовго – через кілька років, вдосталь награвшись з витягуванням дисплеїв, виробники поступово почали повертатися до невеликих корпусів. Спочатку в моду увійшли компактні флагмани, а тепер і в середньому класі ми маємо чим поживитися – це Motorola Edge 30 Neo.

Працює він на процесорі Snapdragon 695, має 6.28-дюймовий OLED-екран із частотою оновлення 120 Гц (точно така ж матриця стоїть у Xiaomi 12), а також пропонує бездротову зарядку, хоча я б волів скористатися провідною на 68 Ватт. Дизайн корпусу були зроблені у співпраці з фірмою Pantone, яка вигадала всі ці цікаві забарвлення. Камера з оптичною стабілізацією, не дуже ємний акумулятор на 4020 мАг. Для середнячка за 370 євро все гаразд.

Huawei Mate 50 Pro – такий дивний флагман

Корпорація Huawei не була б сама собою, якби забула про серію іміджевих флагманів Mate, позиціонування яких настільки високе, що старші з них досі ходять із «чубчиком» – лояльні фанати цей архаїзм пробачать, а решта й так його не куплять. Усього цього року було представлено чотири моделі: Mate 50E, звичайний 50, 50 Pro та його преміальна версія Porsche Design. Найцікавіше виглядає Pro-версія, про неї я вам зараз і розповім.

На жаль, води з часів минулого Mate 40 Pro вибігло занадто багато: більше немає ні власних чіпів Kirin, ні камер з налаштуваннями від Leica, ні навіть функції 5G – санкції не дають її продати. Але є і хороші моменти, адже це все ще добре оснащений флагман з усім, чого душа забажає. Захист IP68, телевік-перископ, екран із високою частотою оновлення, багато пам’яті (хоча ОЗП та всього 8 ГБ). Як фішка основної камери пропонується оптика з трьома кроками діафрагми (f/1.4, 2.0 і 4.0), що має залучити мобільних фотографів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.