Команда «Привіт, Siri» повинна зникнути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Від Siri пора позбавлятися. Голосовий помічник з особистістю вже не потрібен людям. А в зв’язку зі зростаючим модельним рядом пристроїв Apple вона тільки заважає.

Siri з’явилася в далекому 2011 році, коли Apple випустила iPhone 4s. З тих пір віртуальна помічниця перекочувала в iPad, Apple Watch, Apple TV, Mac і HomePod. Ті, у кого є хоча б один з цих пристроїв, знають, що для активації Siri можна її просто покликати. Досить сказати «Привіт, Siri», і вона тут як тут, в годинниках або в смартфоні.

А що відбувається, коли у користувача багато пристроїв Apple? Правильно, Siri запускається відразу на всіх. А ось обробить запит користувача тільки один з гаджетів. Який саме – кожен раз сюрприз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більш того, Siri в iPhone сильно відрізняється від Siri в HomePod. Та, що живе в смартфоні, говорить на декількох десятках мов і вміє дзвонити. А помічниця з колонки розуміє тільки по-англійськи і не хоче виконувати жодних команд. І в тому і іншому пристрої «живе» Siri, але функціонально вони різняться. Це плутає користувачів і викликає дисонанс. Власники пристроїв починають ненавидіти Siri, а заодно і Apple.

Щоб виправити обидві проблеми, потрібно обмежити доступ голосового асистента Apple і «вбити» Siri. Команди на зразок «Привіт, iPhone» або «Привіт, HomePod» куди ефективніші і зрозуміліші. Людям не доведеться пояснювати, що функція з одною назвою по-різному працює в смартфоні, годинниках і ТБ-приставках. А ті, у кого багато гаджетів, більше не будуть важко зітхати, коли їх команду розпізнала не та Siri.

При цьому виникає інша проблема. Як же можна «вбити» Siri? Адже саме людяність допомогла голосовому помічнику стати популярною. Образ живої істоти допоміг багатьом користувачам налагодити контакт з віртуальним асистентом. Багато згадають Скріпку і Собаку з Windows XP, які допомагали власникам комп’ютерів працювати з офісними додатками або шукати файли.

Тоді подібні пристрої ще були в дивину, і користувачам потрібен був «живий» помічник. Зараз же люди звикли працювати з гаджетами. Багато цілими днями не випускають їх з рук. iPhone для них немов рідний. Так чому б не спілкуватися відразу з ним, а не з якоюсь дамою, яка живе всередині?

Скріпку і Собаку з Windows XP теж «вбили». І нічого страшного не сталося. Те ж саме повинно спіткати Siri. Це всім піде на користь. Поки, Siri. Привіт, iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.